A császármetszés mennyire komoly műtét? Utánna nagyon fájhat a seb? Igaz ez?
Rutinműtétnek számít.( persze csak az orvosoknak)
Engem decemberben császároztak.Igen eléggé fáj,de kibírható.Engem a műtét után 8órával már felállítottak.10órával később már törökülésben ültem (másképp jobban fájt)
És 3 nap múlva itthon voltam.
Nagyon fáj a seb. Az első 3-4 nap borzasztó, a 7. napig rettenetes, akkor kiveszik a varratokat, végre lehet normálisan zuhanyozni, és onnantól kezdve napról-napra jobb. Azért az első 3-4 hetet nem kívánom senkinek! 7 hónap után a heg környéke érzéketlen, a heg maga érzékeny (2 napja tette rá a párom a fejét, kellemetlen volt).
H a beleimet kipakolták-e, azt nem tudom, zöld anyaggal eltakarták, nem tudtam nézelődni (pedig kíváncsi lettem volna). :)
12 órával a műtét után fel kell kelni, nekem az ágy közepétől az ágy széléig eljutni 3/4 óra volt.
Nagyműtétnek számít, komoly hasi műtét.
Amúgy én is októberben szültem, nem panaszkodtam senkinek, de a vigyor sokszor odafagyott az arcomra (nem vagyok egy magát elhagyó típus)!
Műtét után azt mondtam, nekem nem kell több gyerek. 7 hónappal utána azt mondom, ha nem ígérik meg, h természetesen szülhetek, nem kell több gyerek!
Kérdezzetek meg 5 hónap múlva, meglátjuk, h mit felelek! ;)
eddig azt hittem csak én vagyok a csodabogár. :) én is törökülésben ültem és fejtem. szerencsére hamar felkelhettem, mert sok folyadékot ittam és hamarabb kiszedték a katétert. nem mondom, h nem fájt, de láttam sok simán szülő nőt, aki rosszabbul nézett ki, jobban megviselte az egész. de ez tényleg ember függő. azt mondta a dokim, ne pihenjek sokat, mert nehezebben gyógyulok és nagyobb a valószínűség arra, h rosszul tapadnak-forrnak össze az izmok. de ne is szaladgáljak, mert pihenni kell a szervezetnek. meg kell találni a középutat. ha hiszed, ha nem, a látogató sereg a leg fárasztóbb.
mütét:(mondta a doki, mit tesz éppen)érzéstelenítés, vágás, izmok és belek közötti út megkeresése a babához(nem kipakolás!)elmondta, melyik részét fogta meg először, aztán kivette villámgyorsan és megmutatta.átvizsgált minden szervet, nem sérült e meg valami( nagy volt a baba és be volt szorulva), aztán összevarrt.
Nem kellemes,de akármikor vállalnám!!!Lehet,hogy nagyobb a fájdalomküszöböm mint az előzőnek,de én nem éltem meg ilyen tragikusan.1 hetes volt a babám én már 20 percre lementem sétálni.Ő meg apával nagyon jól elvolt.
Szóval a válaszom:EMBERE VÁLOGATJA
18.43-as!
Végre valaki aki úgy látja,élte meg mint én!!!!Ugye nem is vészes!!!
Komolyan örülök neked!!!!!Éljen a törökülés!!!
18:32-es újra
Kedveskéim! Én szinte semmit nem pihentem, nem hagytam el magam, szóval nem hinném, h ettől függ. 2 nappal a hazajövetel után 40 km-t buszoztam varratszedésre, meg 4 km-t gyalogoltam hazáig. A gyerek összes papírját magam intéztem tömegközlekedéssel, szintén 40 km-es Pestre utazgatással.
A 2. hét óta minden nap főzök, takarítok, a párom nem egy "kíméljük anyát" típus. Anno a 40. héten még négykézláb sikáltam a festés után, ...meg ilyen apróságok. :) Szóval úgy gondolom, h lehet, h műtéti technika kérdése, de nekem bizony nagyon kellemetlen volt az első pár hét!
Minden jót nektek! :)
19.41-es!
Ne hidd,hogy bántani akartalak téged!!Eszembe sem jutott!!Csak egyszerűen én (mi) másképp látjuk a dolgot!Nem gondoltam,hogy ezzel így a lelkedbe taposok! Bocsi
19.16
Igen jól látod!A szülés legyen az spontán,indított,császár az szép dolog.Én sem kipattantam az ágyból törökülésből,de ránéztem a babámra akire annyit vártunk és az a 20 perc amíg kiértem a tusolóba, addig röhögtem a saját kínomon.És az a 3 nap amíg bent voltunk életem egyik legszebb pár napja volt!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!