Ha a nőgyógyászod azt mondja, hogy nem szül a te általad kiválasztott szülésznővel?
Nem a nőgyógyászomat kértem meg, hogy ajánljon szülésznőt, hanem én választottam (utánajárás, infó gyűjtés stb...) után egy igen tapasztalt, szimpatikus szülésznőt. Rossz véleménnyel eddig nem volt senki róla....A nőgyógyászomról sem, ezt hozzá kell tennem.
Most, hogy közeleg a z idő, beszélgettünk és rákérdezett a szülésznőre, amikor megmondtam a nevét azt mondta, hogy vele nem dolgozik...
Sakk-matt....
Elvileg sima szülésre készülünk, probléma nem volt eddig sem, nem első baba...
Kit válasszak? Mit tegyek? Gondolom vannak kedves szülésznők a dokiknak is, sőt ajánlják is egymást, hogy mindenkinek jó legyen...már értitek....
A szülésznővel már le van beszélve minden...nagyon kellemetlen lenne visszamondani és azt választani akit a dr. ajánlott...
Ti mit tennétek?
1. vagyok, igen azt írtad szerinted okként, hogy ajánlják egymást, vagyis írtál okot. Ezért kérdeztem, hogy biztosan ez-e az oka.
Nekem pl. van olyan kollégám, aki szakmailag jól teljesít, de semmi pénzért nem dolgoznék vele, mert arrogáns, a szakmai teljesítménye mögött valójában elmismásolások vannak.
A doki mellett döntenék, mert ha császárra kerül a sor, akkor mondjuk a szülésznő teljesen ki is esik, nem akarnám elveszíteni az orvosomat.
"Én bíznék az orvosban. Egyrészt szülés alatt minden jogi felelősség az övé"
Én erre azért megjegyezném, hogy velem mind a 3 szülés előtt aláíratták, hogy nem vállalnak felelősséget. Szerintem ez minden kórházban így van. Amikor aláírod a papírokat szülés előtt, akkor ez is benne van. Sajnos.
10!
Az én orvosom ott volt mellettem. Reggel 6kor szulesinditas, végül fel 3kor császár. Ez idő alatt pár percekre ment el, mosdóba, úgy, hogy előtte szólt, ki kell mennie, illetve egyszer 10 percre, amikor is megkerdezte, elmehet e ebédelni. ...
Az előző terhessége(i)dnél is a jelenlegi dokid volt a választott orvosod? Vagy most új lenne a doki is meg a szülésznő is? Ha a dokid a "régebbi" kapcsolat, akkor nyilván megbízol benne, bizonyított már, így őt választanám. (Mondjuk az is furcsa, ha ilyen feszült a viszony köztük, akkor a szülésznő miért nem figyelmeztetett, mert nyilván ő rákérdezett, van-e választott orvosod. Vagy ő nincs is tisztában vele, hogy a doki elutasítja a vele való munkát?)
Viszont, ha a doki is új, akkor kérdezz rá nyíltan nála, hogy szakmai okai vannak-e a berzenkedésének, és ha igen, pontosan mik, mert ezek ismerete fontos ahhoz, hogy dönts köztük. Ezek tényleg olyanok, mint a gátvédelem-gátmetszés, hasbakönyöklés, oxi, fájdalomcsillapítás, amik komolyan érinthetnek téged, és neked is lehet véleményed az ügyben.
Ha az orvos mondott ilyen szempontokat, akkor azért a szülésznőt is kikérdezném, mit az ő szempontjai, ez alapján már talán könnyebb lesz választani.
Ha az ellenségesség oka magánjellegű, akkor sakk-matt, tényleg csak szimpátia alapján tudsz dönteni.
Mindenesetre én nem kényszeríteném őket egymásra semmiképp. Tényleg nem hiányzik, hogy te szívd meg, neadjisten a babád, hogy ők egymásnak fitogtatják a szakmai felkészültségüket a fejed felett... Az orvos-szülésznő páros egy csapat, és nyilván hatékonyabb a csapatmunka, ha egyfelé húzzák a szekeret, nem ellentétes irányba.
14!
Szabadnapos volt, nem volt műszakban. Ha abban lett volna se reggel hattól délután négyig dolgozna. Fáj neked, hogy van olyan, akit érdekel a betege?
Sziasztok!
Köszönöm, hogy ilyen sokan írtatok!
Amit nem írtam és lehet kellett volna: a dokim magánkórházban vezet le szüléseket, ez az állami kórház volt a háttérkórháza, ahol szülést vezethetett le a magánrendeléséről, DE magánkórházban dolgozik.
Az államiban nem vállal ügyeletet, ezért a főnöke nem engedte a további szüléslevezetéseket....
Azt mondta, hogy majd valahogy megoldjuk, hogy tudjon velem lenni, de azzal a szülésznővel nem vállal szülést...
Azért vagyok bajban, mert ugye semmi, de semmi garanciám arra, hogy tényleg be is jön, főleg, ha a kollégák is "fújnak" rá, mert nem ügyel, csak szülni megy be....
Értitek, ugye?
És mi van ha pont akkor mikor nekem szükségem lenne rá, nem a Magánkórházban vezet le egy 540 ezres szülést? Nyilvánvaló melyiket választaná...Nem engem azt gondolom...
Az előző terhességeimnél nem ő volt a dokim, mert időközben elköltöztünk. csak ezt a terhességet kísérte, ami problémamentes.
Havonta találkoztunk 20 percet, a mobilszámára sem volt szükség (nem is kaptam meg mondjuk)
A kórház is más, így a szülésznő is :(
Nagy slamasztika :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!