Ha a nőgyógyászod azt mondja, hogy nem szül a te általad kiválasztott szülésznővel?
Nem a nőgyógyászomat kértem meg, hogy ajánljon szülésznőt, hanem én választottam (utánajárás, infó gyűjtés stb...) után egy igen tapasztalt, szimpatikus szülésznőt. Rossz véleménnyel eddig nem volt senki róla....A nőgyógyászomról sem, ezt hozzá kell tennem.
Most, hogy közeleg a z idő, beszélgettünk és rákérdezett a szülésznőre, amikor megmondtam a nevét azt mondta, hogy vele nem dolgozik...
Sakk-matt....
Elvileg sima szülésre készülünk, probléma nem volt eddig sem, nem első baba...
Kit válasszak? Mit tegyek? Gondolom vannak kedves szülésznők a dokiknak is, sőt ajánlják is egymást, hogy mindenkinek jó legyen...már értitek....
A szülésznővel már le van beszélve minden...nagyon kellemetlen lenne visszamondani és azt választani akit a dr. ajánlott...
Ti mit tennétek?
Én okot nem írtam, hogy miért nem vele dolgozik...csak azt, hogy biztosan vannak kedvencek...
Azt mondta, hogy szakmailag nem értenek egyet...de ez bármit takarhat.
Mert az elképzelhetetlen, hogy simán nem szimpatikus neki a szülésznő, mint ember, utolsó. Kizart. Te Pl mindenkit szeretsz. Jó neked. Én nem. Vannak olyan emberek, akik nem szimpatikusak és ehhez a világon semmit nem kell tenniük. Ennyi.
Kérdező, en az orvost választanám. A szülésznő csak a sima szulesnel tud segíteni, ha baj van, semmit nem tud tenni. Az orvos nagyobb biztonsagot ad
Én bíznék az orvosban. Egyrészt szülés alatt minden jogi felelősség az övé.
Ha egy szakmailag szerinte nem megfelelő szülésznővel dolgozik, akkor ahelyett, hogy rád figyelne, vele fog vitatkozni - ezt szeretné elkerülni, mert rád jutna kevesebb figyelem.
Teszem azt, szükséges a gátmetszés (és ha igen, akkor gyorsan kell cselekedni), a szülésznő meg leáll vele vitatkozni, hogy nem is kell. Ha meg tokáig repedsz, akkor az orvosé a felelősség. Ahelyett, hogy elvégezné, ott vitatkoznak feletted és ilyen feszült helyzetben kell szülnöd. Neked se ad biztonságérzetet, ha két szakeber se ért egyet.
Az én orvosom is mondta, hogy van két szülésznő, akivel nem dolgozik együtt, nevet nem mondott. Amikor mondtam, hogy én kit választottam, akkor mondta, hogy ő nincs a kettő között, oké.
És tényleg, a szülésznő nem bírálta felül az orvost. Ráadásul nekem beugrottak komplikációk, ahol a szülésznő tehetetlen volt, az orvosnak viszont gyorsan kellett cselekednie. A szülésznő annyit tudott neki segíteni, hogy ugrott a belső telefonhoz és diktálta, hogy milyen csapatra van szükség.
1 perc múlva mindenki ott volt. Most képzeld el, ha a telefonálás helyett egymással vitatkoznak, én meg kvázi életveszélyben fekszem ott a szülőcsatornába szorult babával.
Ez nem egy pénzügyi profilú cég, ahol van idő arra, hogy egy befektetési ötleten tízen vitatkozzanak egy hétig, aztán majd jutnak valamire.
Megkérdezhetem, melyik kórházról van szó?
Mert nekem egy agyondicsért szülésznővel voltak nagyon rossz tapasztalataim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!