Van aki az utolsó hetekben vagy napokban vagy esetleg az utolsó pillanatban mégis megváltoztatta a kiválasztott nevet egy másikra?
-Így nevezték el az egyik szomszéd/rokon/barát gyerekét, még a miénk megszületése előtt
- Akadt egy másik név váratlanul, ami még jobban tetszett
- Váratlanul meghalt a nagymama/nagypapa/egyéb családtag, és tiszteletből az ő nevét adtuk
Nem, nem bántuk meg.
igen, születésekor, amikor megláttam, lett más a neve :)
de nem légből kapva, addig is ki volt választva vagy 10-20, és ugye abból az az egy, amit végül elvetettem.
én egyfolytában bizonytalan voltam mindegyik névvel, hagytam időt az "ízlelgetésre, megszokásra" is terhesség alatt magunknak, a jelentésüket is mellé írva persze.., itt is véleményeztetve őket :), de a vezetéknév miatt is kemény dió volt, mert ami hangzásban gyönyörűen passszolt volna, azok meg lehetetlen nevek voltak, a végén úgy voltam vele, hogy már arról írtam ki kérdést, hogy kötelező e nevet adni születéskor, nem lehetne e még időt kapni...de nagynehezen megszerettük az egyik nevet.
de folyaatosan bizonytalan voltam akkor is.
és végül más lett, amire azóta is büszke vagyok, szokatlan név ugyan, de az első pillanattól senkitől nem kaptam negatív véleményezést, először mások is "ízlelgették" de utána mindenki valahogy kedvesen, szeretettel ejtette ki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!