Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit gondoltok a második...

Mit gondoltok a második szülésről?

Figyelt kérdés
Akinek az első szülése villámszülés volt az a máaodiknál is arra számíthat? Vagy semmi közük nincsen egymáshoz?
2016. jan. 15. 16:17
 1/8 anonim ***** válasza:
Mindhárom szülésem gyors volt, de a második extravillám. Alig egy órát töltöttem a szülőszobán. Azt mondják, statisztikailag gyakoribb hogy a második szülés gyorsabb, de persze nem mindenkinél van így. Egy ismerősömnek például háromból a második volt a leghosszabb és legnehezebb.
2016. jan. 15. 16:26
 2/8 A kérdező kommentje:
Attól félek hogy gyorsabb lesz mint az első. "Vajúdtam" itthon 8 órát. Egyáltalán nem fájt be se akartam indulni a kórházba. Ott még nevetgéltem két órár akkor elfolyt a magzatvizem és másfél óra múlva már fogtam a babát. Úgyhogy most kicsit tartok a mostanitól...
2016. jan. 15. 16:33
 3/8 anonim ***** válasza:

Szerintem is gyorsabb lesz a második, arra számíts inkább.

Nekem az első kb 2 óra volt, a második 50p pontosan. Nem nagyon tudtam követni, meg hogy már a kitolás jön, mert iszonyatos hányingerem volt végig (abban a 30perces vajúdásban)és a szülésznő a hányóstálat dobta félre hogy visszafogja a babát, ameddig az orvosom visszaér a nem tudom honnan. Minden rendben ment amúgy, sokkal gyorsabban helyre is jöttem. 5. napon már a városban sétáltam a dolgaim után.

2016. jan. 15. 18:16
 4/8 A kérdező kommentje:
Hú akkor Te nagyon ügyes vagy kedves hármas válaszoló! :)
2016. jan. 15. 20:15
 5/8 anonim ***** válasza:
Az első kb. 2,5 óra volt az első fàjàstól. Ha akkor indultam volna kórhàzba, amikor már fàj, jó esetben beérünk a szülőszobára. Komolyan aggódok, hogy most időben sikerüljön elindulni, és ne itthon szüljek meg. Az elsőnél szerencsére épp benn voltam vizsgàlaton, amikor szólt az orvosom, hogy innen màr sehova, nemhogy haza...
2016. jan. 15. 21:59
 6/8 anonim ***** válasza:
Nekem az elso babàm 4 òra alatt lett meg a legelso fàjàstòl szàmìtva, aggòdtam is rendesen beèrunk-e majd idoben a màsodikkal. Viszont vele egèsz nap vajùdtam, a fàjàsok rendszertelenek voltak,ès nem fàjtak annyira nem is akartam elindulni a kòrhàzba, azt hittem megint csak jòslòim vannak mint az elotte levo napokban. Annyira jòl èreztem magam ,hogy mèg vasaltam is, nèha a labdàn ucsorogem, letusoltam, este fele anyukàm unta meg a helyzetet ès azt mondta jobb ha ràm nèznek.Elindultunk a fèrjemmel a kòrhàzba, csak nyugodtan, mèg megàlltunk venni egy kis ennivalòt, mert ùgyis èpp muszakvàltàs volt az osztàlyon. A csomagomat se vittuk fel, a karszalagomon 8 òra szerepel mint felvètel. Kb 10 percet vàrtunk a folyosòn mire jott egy szulèszno, csinàlt 5 perc NST-t hogy megnèzze jòl van e a baba. Megvizsgàlt, elfehèredve mondta hogy most rogton hùzunk ahogy vagyunk a szuloszobàra, bàrmelyik percben elrepedhet a magzatburok, teljesen ki vagyok tàgulva.Mezìtlàb, csomag nèlkul àtsètàltunk. 5 perc mùlva màr fent voltam a szuloàgyon,elfolyt a magzatvìz, jottek az eros fàjàsok, mèg ott konyorgott nekem hogy tartsam vissza egy kicsit hogy elo tudja kèszìteni a dolgokat. A fiam 8.45-kor a hasamon volt. Nem tèrtem magamhoz hogy ilyen gyorsan tùl voltam rajta, mèg az a szerencse hogy nem vàrtuk meg az eros fàjàsokat, esèlyem se lett volna beèrni a kòrhàzba.
2016. jan. 16. 04:37
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Akkor ezek szerint maga a szülés gyorsabb. Mármint értitek :D
2016. jan. 16. 10:48
 8/8 anonim ***** válasza:

Első szülés:este 9kor elfolyt a magzatvíz,hajnal 1-től 5 perces fájások,3kor zárt méhszáj,5kor eltűnt méhszáj,9kor császár téraránytalanság miatt.

Második szülés:délután 5től rendszertelen,gyenge fájások,éjszaka 5-10 perces fájások,hajnalban elmúltak,reggel 8tól ismét 5-10 perces fájások,12kor méhszáj 3-4cm,fél 4kor méhszáj 4-5cm, burokrepesztés,16:20-kor baba.

2016. jan. 16. 18:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!