Epidurálissal vagy nélküle? Mi szól mellette illetve ellene?
két gyereket szültem, 9 év különbséggel, mind a kettőt siman eda-val
az eslő 4,4, a második 4 kilós lett
ha még szülnék(nem fogok),akkor is kérnék
semmi mellékhatása nem volt, az elsőnél talán utána fájt a helye pár hétig, de semmi
Ezen elgondolkodtam mar en is... oktober vegere vagyok kiirva....es nincs semmifele elkepzelesem. Anyu mindig azt mondja regen is szulettek gyerekek ki igy, ki ugy. A nagymamam 5 gyermeknek adott eletet...ebbol csak egy szuletett korhazban. Mindig arra gondolok, milyen fasza csaj Nagyanyo.
Mekkora tisztelet azoknak akik siman kepesek vegigcsinalni. Aztan eszembe jut, mindenki mas es mindenki maskent erzi a fajdalmat.
Persze alapvetoen en is ugy tervezem, hogy siman szeretnem, hogy tudjam, hogy milyen...de halovany fingom sincs: dokival? szulesznovel? agyban? kadban? stb....
Holnap "szul" az egyik kedves ismerosom. Programozott szules. Van mar 2 gyereke de egyiket sem szulte meg. Ez is csaszaros lesz. NA en attol jobban meg vagyok ijedve.
Tobb ismerosom epidurallal szult. Mindegyiknek nagy elmeny volt es fajdalom mentes. Semmi gond utana....
Persze az en agyamban az egyeb hozomanyok is megfordulnak mint pl. aranyer...
Szia!
Bocsi, de ezt csupa naggyal fogom írni:
NEM LEHET LEBÉNULNI AZ EDA-tól, MERT nem gerincbe adják, hanem gerinc mellé!!!!!!!!
Én EDA-val szültem, és ha lesz még egy babánk, akkor is fogom kérni, szerintem szuper találmány, nekem sem fájt tőle a fejem (de tényleg lehet ilyen mellékhatása, bár nálunk a kórteremben mind a 4-en azzal szültünk, és senkinek nem fájt a feje), és meggyorsította a szülést.
Én attól féltem a legjobban, hogy a babára lesz rossz hatással, de a szülésznő megnyugtatott, hogy a babára semmilyen hatása nincs, nem megy át a szervezetébe.
Ha teheted, kérd!!
1,5 éves kislány anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!