Akik epidurálissal szültek már, mennyire fájt ezzel a szülés? Mennyire volt elviselhető, ill. elviselhetetlen?
szia,
Ne izgulj! Lehet el sem jutsz az epidurálisig...
Én az első babánál olyan gyorsan tágultam, hogy azt mondta a szülésznő, hogy nem érdemes epit adni, mert az csak lelassítaná a folyamatot, így is simán kibírtam..és csak remélni tudom hogy a mostani szülésemet is ilyen simán epi nélkül végig tudom majd csinálni...
Sok siket, könnyű szülest kívánok
39 hetes km...
Azért az nem egészen úgy van, hogy fájdalom nélkül szülsz. Legalábbis nálam nem így volt, 5 perces fájásaim voltak délután ötkor és én éjfélkor kértem, persze lehetett volna előbb is, de bíztam benne, hogy meglesz addig a baba. Aztán éjféltől 3-ig kaptam, óránként újra egy adagot. Aztán háromkor már éreztem annak ellenére hogy előtte nemrég adták be, szóval rendes fájás volt, majd megéreztem hogy kakilnom kell és jöttek a tolófájások. Ekkor már nem kaptam újra. Onnan teljesen olyan volt mintha nem is kaptam volna. Van viszonyítási alapom, mert 9-től éjfélig egyperces, nagyon erős fájásim voltak, csak sajnos nem tágultam. De a tolófájások a rendeshez képest sokkal jobbak szerintem, ha én legközelebb szülök, már egyből kérni fogom amint lehet. Minek szenvedjen az ember ha nem muszáj. Nagy kalappal, és jó egészséget.
3 hónapos kisfiú anyukája
ja azt elfelejtettem, hogy míg kapod szinte semmit sem érzel és így tudsz pihenni egy kicsit.
előző
É fájdalomcsillapító nélkül szültem.Első baba volt.Olyan gyorsan ment,hogy nem volt idő rá, mert amikor kértem volna, addigra nem tudtam a fájások miatt mozdulatlanul ülni, és csak lassította volna a dolgot.(2 óra alatt szültem)de nem bántam meg, hogy nem kaptam. Simán kibírtam, és még büszke is vagyok magamra, hogy anélkül végigcsináltam. A másodiknál sem fogok kérni, ha egyszer szülök.
19 hós kisfiú anyukája.
Én is így szültem és nem bántam meg. Nekem már a legelején bevezették a kanürt a gerincembe, utána kb. 2 óráig fájásaim voltak, majd utána kaptam az érzéstelenítő injekciót. Ezután semmit nem éreztem, pihentem, és a férjemmel beszélgettem. A tolófájásokat sem éreztem, az orvos mondta, hogy mikor kell nyomni. Sőt a gátmetszést sem éreztem, sem a varrást. Nekem is jobb volt, meg a kicsinek is, ő sem szenvedett. Nekem így hihetetlenül jó élményeim vannak a szülésről, sőt az altatóorvosom is mondta, hogy ő is így fog szülni.
Könnyű szülést kívánok. 8 hós baba anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!