Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mennyire borzalmas, elviselhet...

Mennyire borzalmas, elviselhetetlen a szülés?

Figyelt kérdés
Ki lehet bírni? Hogyan tudnám enyhíteni, vagy elviselni a fájdalmakat? 31 hetes vagyok most és első baba lesz.
2011. máj. 6. 18:18
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
80%

Ki lehet bírni.Én csak annyit tudok neked tanácsolni,hogyha komplikációmentes a terhességed akkor:

-idd azt a málnalevél teát,amit ajánlanak

-szedd azt a homeopátiás bogyót,amit a 36 héttől kell

-otthon húzd ki addig a vajúdást,amíg lehet

Nekem első baba volt és képzeld hogy egy órát voltam csak a szülőszobán.A kitolás volt a legrosszabb,de az 5 perc.

Nekem nagy megnyugvás volt a hogy volt fogadott dokim.

2011. máj. 6. 18:33
 2/16 timar1979 válasza:
81%
Az biztos, hogy nem egy leányálom a szülés. De lehet kérni epidurális érzéstelenítést. Én anélkül szültem, mert nekem nem volt értelme (álítólag) beadni. Igaz nekem másfél óra alatt meglett a kisfiam. És az első gyerekem volt, én szerencsésnek mondhatom magam. :-)
2011. máj. 6. 18:37
 3/16 kisnita ***** válasza:
81%

Persze, hogy ki lehet bírni, én is szültem és itt vagyok :D

Fáj persze, hogy fáj, de úgy is kibírod. Ha nagyon nem bírod kérhetsz fájdalomcsillapítót. Én is kértem, nem szégyen az, miért kéne szenvedni ha fájdalomcsillapítással is megoldható!?!

Ha szerencséd van akkor gyorsan meg lesz a baba. Nekem nem volt szerencsém mert nagyon sokáig vajúdtam, indított szülésem volt, 51 órát vajúdtam aztán megcsászároztak. Az eleje még elment, de már fáradt voltam, éjjel-nappal fájtam... Mire jöttek a 2 percesek már azt se tudtam hol vagyok, szinte egybefüggően fájt. Amíg több szünet van a fájások között addig lehet bírni viszonylag jól.

Nagyon ritka, hogy valaki ilyen béna legyen mint én, hogy 3 napig szül... A legtöbbeknek 8-10 óra alatt meg van az első baba, a második meg még gyorsabban. De van olyan is akinek úgy jön mint a pezsgős dugó.:D Barátnőmnek fél 9 kor kezdődtek a fájásai, 9 kor felfeküdt a szülőágyra és 11 előtt pár perccel meg is lett a kislánya.

Felesleges félni mert így is úgyis meg kell szülni, ha félsz ha nem. De egyébként is ráérsz majd akkor félni ha már ott leszel, akkor meg már úgy se azon fogsz agyalni, hogy félsz vagy sem :)

Úgy állj hozzá, hogy egészséges, fiatal nő vagy, egészséges babát fogsz szülni és ki fogod bírni mert erős vagy és rajtad kívül már sok millió nő kibírta, mért pont te ne bírnád ki...?

Nyugi, minden rendben lesz!

Könnyű és gyors szülést kívánok neked.

2011. máj. 6. 18:40
 4/16 anonim ***** válasza:
76%

Nekem 4 óra alatt született mindkét lányom. Én kéjgázt (dinitrogénoxid) kértem fájdalomcsillapításra, nekem nagyon bevált, és mivel ellazított, villámgyorsan tágultam. Lényeg, hogy akkor kell szívni, mikor érzed hogy éppen készülődik a fájás, így akkor hat amikor a csúcson van, és mire múlik a fájás, múlik a gáz hatása is, és érzed mikor kell újra szívni. Sokan azért nem szeretik, mert akkor kezdik szívni mikor már nagyon fáj, így mire hatna már nem kell.

Nekem csodálatos élmény volt mindkét szülésem. Életem legszebb órái voltak, a fájdalom ellenére. Én inkább az első 2-3 kisbabás hónapot szenvedtem meg mindkétszer.

2011. máj. 6. 18:52
 5/16 anonim ***** válasza:
86%
Akkor és ott azt gondoltam vége mindennek nagyon nagyon nagyon fájt!Inditott szülés volt 7 órától 12:30 kor megszületett a kisfiam .Az útolsó két ora szőrnyű volt legalábbis nekem ,de túl lehet élni.Mikor megpillantottam a kisfiamat már nem is emlékesztem a fájdalomra.
2011. máj. 6. 18:57
 6/16 anonim ***** válasza:
63%
Hát, én úgy döntöttem hogy soha többet az első után. Csak vedd körül magad orvosokkal, nővérekkel és csináld azt amit kérnek. Én szakadtam, vágtak, a mai napig érzem a gátsebem, borzalmasan fájdalmas az egész, de megérte a kisfiamat világra hozni még ennyi szenvedés árán is mert csodás kis személyiséget ismertem meg.
2011. máj. 6. 19:43
 7/16 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem felesleges ezen agyalnod :-) mindenkinél más. Lehet, hogy szerencsés leszel, és gyorsan meglesz :))

Nekem nincsenek jó emlékeim, fájásgyengeség után indított szülés, 13 óra után született meg, és nagyon fájt. A mai napig fenntartom, hogy nem szeretnék több gyereket egyelőre :-) De idővel biztos változni fog. Ki lehet bírni, és idővel felejthető a fájdalom is. Gyors és kevésbé fájdalmas szülést kívánok neked :-)

2011. máj. 6. 20:14
 8/16 anonim ***** válasza:
78%

hú...hát az én szülésem BRUTÁLIS volt.

akkor azt mondtam hogy soha többé nem akarok szülni,

nekem is első babám volt.

életemben ekkora fájdalmam nem volt.

és ezt mind fájdalomcsillapítás nélkül

és kikellett bírnom nem ordíbálhattam ott a szülőszobán

bár a végén már alig bírtam magammal

kapartam a falat kínomban..

borzasztóan fájt ez a helyzet..

amúgyse bírom a fájdalmat..

mai napig nem hevertem ki se testileg se lelkileg

pedig már 14 hós a lányom,

az tuti hogy nem akarok egyhamar újra szülni,

esküszöm halálfélelmem volt a nyomásoknál

annyira nyomtam hogy azt hittem szétpukkanok.

nem akarlak elkeseríteni kinek milyen

vkinek megse kottyan a szülés.

lehet neked is hipp hopp és kibújik a babád.

végül 5 óra alatt meglett vákummal (azért volt erre szükség mert csökkent a baba szívhangja , mellesleg

belekakilt a vízbe..és nekem se volt már erőm a végére és kikellett húzni)

úgyhogy nagyon rossz élmény volt.

és mégis itt vagyok kibírtam.

sok sikert és erőt kívánok kedves kismama !!!

14 hós baba anyukája

2011. máj. 6. 20:28
 9/16 anonim ***** válasza:
76%
Az én babám 4 óra alatt lett meg ( fájások délben kezdődtek és 4kor a kezemben volt, pedig első baba) semmi érzéstelenítést nem kaptam. Az utolsó 1 óra alatt azt hittem hogy kb 100-szor meghalok. Kibírható így utólag, csak akkor gondolsz mást (:
2011. máj. 6. 20:42
 10/16 anonim ***** válasza:
68%

Nem borzalmas és simán elviselhető persze ez nem azt jelenti,hogy könnyű lenne.

Én csak nospát kaptam és a fájás rosszabb volt mint a szülés.Szülésznő és az orvos sokat fog segíteni.

Viszont ami jó benne:ha kibújik a pici vége minden fájdalmadnak,mint amit elvágtak.A babád látványa mindenért kárpótolni fog,1-2 hét és teljesen elfelejted az egészet,csak a szépre fogsz emlékezni.

3 hós kisfiú anyukája

2011. máj. 6. 20:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!