Ti mit szoltok ehhez? Most fogok szulni es anyukammal megbeszeltuk, hogy ket hetig nalunk lesz, ha hazajovok a korhazbol, segit a baba korul es fozni.
Anyaként mindig meglepve olvasom, hogy milyen sokan írjátok hogy pár nap anyukátokkal való együttélés után megbolondulnátok.... ez nagyon szomorú számomra :-( Remélem az én gyerekeim nem fognak így érezni felnőttként.
Kérdező, én őszintén beszéltem anyósommal és megértette a dolgot. Jöhetett a babához, hozott főtt ételt, innivalót, gyümölcsöt - ezekért nagyon hálás voltam. De a háztartással, szoptatással kapcsolatos dolgokat a férjemmel és anyukámmal oldottam/beszéltem meg.
Nekem jó volt, hogy 2 hétig csak a babát kellett ellátnom és tudtam gyógyulni, pihenni, nyugodtan leülni enni, a szoptatásra koncentrálni.
Biztos mi is meg tudtuk volna oldani kettesben, de szerencsére nem volt rá szükség. Ahogy arra sincs, hogy a nagyszüleink maguk vágják fel a tüzelőt, hogy bevásároljanak maguknak, hogy egyedül menjenek az orvoshoz. Egy család vagyunk, segítünk egymásnak.
AZ most itt kit érdekel hogy volt olyan aki tök egyedül oldott meg mindent császár után stb.??? Nyilván jobb ha az első napokban van ott valaki aki segít.
KÉrdező: egyszerűen mondjátok meg anyósnak hogy 1-2 napig ott lehet, de nincs szükség rá hogy ott legyen ő is még plusz két hétig. (egyébként 1-2 hét után már úgyis belejössz a dolgokba, egy 1 hónapos baba mellé már tényleg nem kell 0-24 órás segítség)
persze aztán a szomszéd két hét, másik két hét. aztán mire oviba megy, ellátod egyedül!
minek vállalsz gyereket ha 0-24-es segítség kell?
Igen, ez tükrözi a mai magyar társadalom hozzáállását a családhoz... ez végtelenül elszomorító! Itt egyes anyukáknak lila gőze nincsen a család szerepéről, funkciójáról. Egymás kölcsönös megsegítéséről, támogatásáról. Ebben a szellemben nevelnek gyereket. Belegondolni is rossz, mi lesz ennek a vége..
Ezek a tipikus emberek, aki maguk is rosszul kötődnek és a saját szüleiknek sem fognak segítséget nyújtani, ha majd ők szorulnak rá. Egyszerűen nem hiszem el, hogy ilyen édesanyák vannak...végtelenül rosszindulatú és irigy emberek..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!