Ti mit szoltok ehhez? Most fogok szulni es anyukammal megbeszeltuk, hogy ket hetig nalunk lesz, ha hazajovok a korhazbol, segit a baba korul es fozni.
Figyelt kérdés
Ezt kovetoen a parom mondja az anyukajanak, hogy ket het utan pedig johet o ket hetre. En teljesen kiakadtam, nem akarom hogy ket hetig nalunk legyen, nekem o nem segitseg. Mindenbe beleszolna, es en udvariassagbol nem szeretem visszautasitani, es ezt nem gondolom h pont szukes utan jol viselnem. Jot akar, de nem szeretnek 2 hetig 0-24 ben vele lenni.A parom szerint ami az egyik szulonek jar, az a masiknak is. Szerintetek?2015. dec. 9. 18:00
11/67 A kérdező kommentje:
A parom dolgozna, ez nekem lenne segitseg. Ha a parom otthon lenne, akkor ok, de az hogy odajojjon es 2 hetig elviseljem, azt mar nem...Akkor lehet inkabb anyujamat is lemondom. A parom amugy nagyon szereti anyujamat, joban vannak. A sajat anyukaja viszont idegesiti, ha otthon lenne biztosan nem akarna hogy ott legyen velunk 2 hetig... De megbantani meg nem akarja, igy ram " tukmalja"
2015. dec. 9. 18:19
12/67 anonim válasza:
És ha 1-1 hétre menne mindegyik?
Szerintem férjednek igaza van. Az anyósod is akar unokázni, meg szeretne segíteni, neki is ugyanannyi joga van, mint a te anyukádnak.
13/67 anonim válasza:
Nekem anyósom jött többet, anyám nem tudott. De 0-24-ben egyikőjük sem lett volna az igazi. Anyósom mindig hozott két napra elegendő főtt ételt, a férjem bevásárolt, anyósom ki is vasalt volna, nem egyszer kérdezte de azzal elvoltam. Takarításban is segített pl porszívózni. Mosogatás ilyesmi nekem is ment. Szóval nekem nagyon nagy segítség volt, kétnaponta töltött itt egy délutánt amit nagyrészt unokázással töltött. Igaz kérdezte is mit tud segíteni, erre azt mondtam szeretek aludni, ő csak unokázzon, úgy is azt szeretne. Nem is tudom mit akartam ezzel mondani de valami olyasmit, hogy neked is jól fog jönni az az extra 2 hét amikor nem vagy kettesben egy pici babával, tudsz pihenni, bár szoptatni senki sem tud helyetted de minden mást igen.
14/67 anonim válasza:
Nehogy lemondd emiatt anyukádat! Nagyon jól fog jönni! Megdöbbendő ez a sok egységes válasz előttem! Messze nem arról van szó, hogy a nagymamáknak joguk van unokázni! Nem! Anyukád segíteni jön! És ha neked az anyós nem segítség - amit abszolút meg tudok érteni -, akkor ne jöjjön! Komoly problémák származnak abból, ha odaköltözik, és kulturált segítség helyett ráderőlteti az akaratát. Te dühös leszel, ideges leszel, ami a legkevésbé sem hiányzik abban a helyzetben, amikor amúgy is érzelmileg labilis leszel, erre számíts. Hiszen még azt is lesni fogod, hogy lélegzik-e a baba, és kétségbeesetten fogod magad kérdezni, hogy éppen miért sír, meg hogy evett-e eleget. A nagymamáknak még sok évük lesz unokázni, most egy pár hétig te, a frissen szült, testileg-lelkileg megterhelő korszakot élő gyermekágyas anyuka vagy fontos. Az anyós miatt még a pároddal is összeveszhettek, más se hiányozna. Meg kellett volna beszélnie veled.
15/67 anonim válasza:
13-as vagyok, azt elfelejtettem, hogy persze egy újszülött "csak eszik és alszik". De gyakran van, hogy mégsem. Pont 3-4 hetesen voltam a legfáradtabb egy hasfájós baba mellett, utána már valamennyire rendeződött, hogy mi vállt be neki és mi nem.
16/67 anonim válasza:
Pont elég volt, amit az apjuk itthon töltött segítségnek. Úristen, hetekre a nagyszülők költöznek hozzád? Minek? A saját családoddal vedd fel a tempót, ne a nagyikkal. Amúgy ha meg neked ez jó, akkor tényleg járna a másiknak is az unoka hetekig (ha ő egyáltalán akar ilyen marhaságot csinálni), ha már az egyiknek megadod... :O
17/67 anonim válasza:
A legegyszerűbb, ha nem megy egyik mama sem, csak látogatóba. Oldjátok meg ketten a dolgokat. Másnak is sikerült, nektek is fog.
18/67 anonim válasza:
Nagyon emlékeztetsz az ex feleségemre!! Annak volt ilyen anyai komplexusa. Az anyján kívül más nem létezet! El is küldten mind a kettöt! :-)
19/67 anonim válasza:
Nincs az az Isten hogy akàrkit is magunkhoz költöztessek, baba ide vagy oda.
Elhiszem hogy az első pàr napot a férjed sem akarja az anyósàval egy fedél alatt tölteni.
20/67 anonim válasza:
Nekem is segíteni fog anyu, de azért nem költözik hozzánk. Kiakadnék ha valamelyik anyósom idejönne lakni, nem párodnak kell vele lenni, hanem neked. Nekem kettő is van. Az egyik kedves aranyos, de néha butaságokat beszél, és sok mindenben nem értek egyet vele. A mostoha elviselhetetlen modorú, utál is minket, nyilván ő lesz az utolsó ember a földön, aki hozzáérhet a gyerekemhez! :D Végszó: ne költözzön hozzánk senki, látogatóba MAJDNEM mindenkit szívesen látunk! Amúgy én is nagyon felnézek anyura, iszom a szavait ha tanácsot ad, elvégre is 3 gyereket nevelt fel, ő olyan csodaanyu volt mindig is, de azért nincs arra szükség, hogy összeköltözzünk vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!