Ti mit szoltok ehhez? Most fogok szulni es anyukammal megbeszeltuk, hogy ket hetig nalunk lesz, ha hazajovok a korhazbol, segit a baba korul es fozni.
Arra nem gondoltatok hogy messze lakik az anyukája és azért költözik oda?
Nekem 240 km-re lakik anyósom, ezért itt volt egy hétig szülés után, nyilván nem tudott naponta hazamenni... ANyukám már nem él így ő sajnos nem tudott jönni.
Viszont a férjem is itthon volt 1 hetet, így már 3 hetes volt a baba, mikor egyedül maradtam vele.
A legfontosabb a baba és a mama kényelme, amit valamiért mindenki elfelejt. Főleg az első időkben. Ha ezt csak az anya anyukája tudja biztosítani és segíteni, ellenben az anyós a beleszólásaival nem, akkor nincs ott helye. Már csak az kell, hogy el kelljen viselnie a kismamának az anyós vagy bárki más kritizálásait, beleszólásait.
Az meg annyira gyerekes hozzáállás, főleg egy férfitől, hogy ha az egyik nagyi megy, akkor a másik is azonnal menjen, mert különben összedől a világ. Nem azt mondja a posztoló, hogy a látogatás nem jár az anyósnak, csak nem akkor és nem olyan formában, hanem mondjuk egy kicsit később. Nem az lenne a legfontosabb, hogy mi jó a kismamának és a gyereknek? Mert itt nagyon az látszik megint, hogy mi jó a férjek, az anyósnak és ki tudja még kinek, a kismama meg alkalmazkodjon, de ha nem tud, akkor meg minek szült gyereket.
Kérdező, nyugodtam állj ki magadért, és ha valaki ezt nem érti meg, akkor sajnálhatja.
Ennyi kívülálló és valószínűleg egy-két szülésen átesett nő véleménye azért lehet mérvadó, nem? Miért kell ennyire kiakadni, 78%-os?
Én hármat szültem, senki nem költözött ide egy percre sem hozzánk. Felnőtt vagyok, nem kell házvezetőnő mellém...
Miért lenne a férjének igaza?!!! Lányok! A szülés körüli időszak az anyáról és a babáról szól, nem az anyósról és az ő jogairól! A fiatal édesanyának nyugalom kell, hogy legyen teje és szoptatni tudjon, emellett a babának sem tesz jót a stressz körülötte. Ha jó a kapcsolat és az anya igényli, akkor mehet nyugodtan, de ha az anyát ez idegesíti, akkor ne menjen! A férjed meg ne hívogassa, nem ő lesz otthon vele. Minden ilyesmit meg kell beszélni először.
Te csak magatokra koncentrálj, lesz mire hidd el. A férjednek jelezni kell, hogy ne haragudjon, de te ettől a szitutól feszült leszel és nem szeretnéd, hogy a tejed rovására menjen ez.
"A parom szerint ami az egyik szulonek jar, az a masiknak is"
Az elvben van igaza a férjének. Abban, hogy nem várhatja el egyik a másiktól alaphangon azt, aminek a fordítottja ekkora ellenszenvet vált ki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!