Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ti mit szoltok ehhez? Most...

Ti mit szoltok ehhez? Most fogok szulni es anyukammal megbeszeltuk, hogy ket hetig nalunk lesz, ha hazajovok a korhazbol, segit a baba korul es fozni.

Figyelt kérdés
Ezt kovetoen a parom mondja az anyukajanak, hogy ket het utan pedig johet o ket hetre. En teljesen kiakadtam, nem akarom hogy ket hetig nalunk legyen, nekem o nem segitseg. Mindenbe beleszolna, es en udvariassagbol nem szeretem visszautasitani, es ezt nem gondolom h pont szukes utan jol viselnem. Jot akar, de nem szeretnek 2 hetig 0-24 ben vele lenni.A parom szerint ami az egyik szulonek jar, az a masiknak is. Szerintetek?
2015. dec. 9. 18:00
1 2 3 4 5 6 7
 21/67 anonim ***** válasza:
41%

Arra nem gondoltatok hogy messze lakik az anyukája és azért költözik oda?

Nekem 240 km-re lakik anyósom, ezért itt volt egy hétig szülés után, nyilván nem tudott naponta hazamenni... ANyukám már nem él így ő sajnos nem tudott jönni.

Viszont a férjem is itthon volt 1 hetet, így már 3 hetes volt a baba, mikor egyedül maradtam vele.

2015. dec. 9. 19:52
 22/67 A kérdező kommentje:
Az nem kerdes, hogy anyukam jojjon-e, nekunk ez igy megfelel, lehet masnak fura, de leirom megegyszer, mindgarmunknak ez igy negfelel.Amiben nem ertunk egyet az az o anyukaja.... Mas lenne ha a parok is otthon lenne, mert o megmondaba h ebbe ne szoljon beke vagy ez sok. De igy?! Jo, elfogadom a tobbseg velemenyet, de akkor az egyenloseg gyoz, de az biztis hogy 2 hetig nem viselem el anyosomat, de meg egy hetig sem 0-24ben...akkor inkabb lemondom anyukamat. Csak ez meg faj mert jol jonne a segitsege, meg az hogy megnyugtatna, hogy van egy tapasztalt ember akiben bizom .... Errol lemondani nem konnyu csak azert mert eljen az egyenloseg, nem akarom megbantani a masik nagyit. Elfogadom a tobbseg velemenyet, ezert is kerdeztem....
2015. dec. 9. 20:03
 23/67 anonim ***** válasza:
60%

A legfontosabb a baba és a mama kényelme, amit valamiért mindenki elfelejt. Főleg az első időkben. Ha ezt csak az anya anyukája tudja biztosítani és segíteni, ellenben az anyós a beleszólásaival nem, akkor nincs ott helye. Már csak az kell, hogy el kelljen viselnie a kismamának az anyós vagy bárki más kritizálásait, beleszólásait.

Az meg annyira gyerekes hozzáállás, főleg egy férfitől, hogy ha az egyik nagyi megy, akkor a másik is azonnal menjen, mert különben összedől a világ. Nem azt mondja a posztoló, hogy a látogatás nem jár az anyósnak, csak nem akkor és nem olyan formában, hanem mondjuk egy kicsit később. Nem az lenne a legfontosabb, hogy mi jó a kismamának és a gyereknek? Mert itt nagyon az látszik megint, hogy mi jó a férjek, az anyósnak és ki tudja még kinek, a kismama meg alkalmazkodjon, de ha nem tud, akkor meg minek szült gyereket.

Kérdező, nyugodtam állj ki magadért, és ha valaki ezt nem érti meg, akkor sajnálhatja.

2015. dec. 9. 20:13
 24/67 anonim ***** válasza:
58%
Normális vagy te? Azért lemondod azt, amit TE akarsz, mert 20 idegen mást mond??? Van köze hotzzád ennek a 20 idegennek? Nem vagy normális!!!! Egy sokkal komolyabb, fontosabb annál, mint hogy a gyakorikérdéseken játszogass vele!
2015. dec. 9. 20:15
 25/67 anonim ***** válasza:
63%
Az előző vagyok. Tegyél magasról a többség véleményére. Nem mások élik az életed, hanem te, te tudod, hogy neked és családodnak mi a legjobb, főleg most.
2015. dec. 9. 20:16
 26/67 anonim ***** válasza:
66%
Bocsánat, nem előző, hanem a 22/25-ös.
2015. dec. 9. 20:16
 27/67 A kérdező kommentje:
En azt nem erten, miert nem eleg ha job mindennap 2 orat,miert kell neki is itt aludni?Nekem nem segitseg ha jon egesz napra, foleg mert a beke miatt elviselem a tanacsait, de ebben a helyzetben nem olyan konnyu ez... Nem szeretnek frusztralta valni a sajat otthonomban, mar pedig nem egyforman erzek az anyam es anyosom irant....( gondolom ez nem egyedi) anyam az anyam, nem tudom egyforman szeretni oket. Megtehetnem h megmondom a vekemenyem neki vagy azt h ebbe vagy abba ne szoljon bele, de megsertodne....Anyumnak viszont megmondom, ebbol nincs is vita, o nem is szol bele, inkabb csak segit....
2015. dec. 9. 20:27
 28/67 anonim ***** válasza:
53%

Ennyi kívülálló és valószínűleg egy-két szülésen átesett nő véleménye azért lehet mérvadó, nem? Miért kell ennyire kiakadni, 78%-os?

Én hármat szültem, senki nem költözött ide egy percre sem hozzánk. Felnőtt vagyok, nem kell házvezetőnő mellém...

2015. dec. 9. 20:28
 29/67 anonim ***** válasza:
42%

Miért lenne a férjének igaza?!!! Lányok! A szülés körüli időszak az anyáról és a babáról szól, nem az anyósról és az ő jogairól! A fiatal édesanyának nyugalom kell, hogy legyen teje és szoptatni tudjon, emellett a babának sem tesz jót a stressz körülötte. Ha jó a kapcsolat és az anya igényli, akkor mehet nyugodtan, de ha az anyát ez idegesíti, akkor ne menjen! A férjed meg ne hívogassa, nem ő lesz otthon vele. Minden ilyesmit meg kell beszélni először.

Te csak magatokra koncentrálj, lesz mire hidd el. A férjednek jelezni kell, hogy ne haragudjon, de te ettől a szitutól feszült leszel és nem szeretnéd, hogy a tejed rovására menjen ez.

2015. dec. 9. 20:31
 30/67 anonim ***** válasza:
53%

"A parom szerint ami az egyik szulonek jar, az a masiknak is"

Az elvben van igaza a férjének. Abban, hogy nem várhatja el egyik a másiktól alaphangon azt, aminek a fordítottja ekkora ellenszenvet vált ki...

2015. dec. 9. 20:33
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!