Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szerinted ki ért jobban a...

Szerinted ki ért jobban a szüléshez, az orvos vagy a szülőnő?

Figyelt kérdés
2015. nov. 14. 11:49
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%

szülőnő alatt mit értesz? szülésznőt vagy szülő nőt?

Egyébként teljesen más a kettő feladata. Olyan, mintha azt kérdeznéd, ki ért jobban az ember életben tartásához, a szív vagy a tüdő.

2015. nov. 14. 11:54
 2/23 A kérdező kommentje:
A nőt értem alatta, aki szül.
2015. nov. 14. 11:55
 3/23 anonim ***** válasza:
Az orvos nyilván, mert ha felmerülő gondok vannak akkor ő tudja mit kell tenni. A nő ösztönösen szül, sosem tanulta előtte, legtöbben félnek is az ismeretlen dologtól.
2015. nov. 14. 12:00
 4/23 anonim ***** válasza:
Az orvos, de azt sem mindegy,hogy milyen nő, egy orvosnak tanult,vagy nem...
2015. nov. 14. 12:01
 5/23 A kérdező kommentje:

Egy érdekes baráti beszélgetés témája volt ez nálunk.

Tehát aki könyvből tanulta (és sokszor férfi is) jobban ért hozzá, hogy mikor-mi történik, külső szemlélőként jobban meg tudja ítélni a helyzetet, mint az, akinek a testében megy végbe a folyamat?

Nálunk 50-50% volt a vélemények aránya, de itt úgy látom, egyértelműen az orvos felé dől a mérleg eddig.

2015. nov. 14. 12:44
 6/23 anonim ***** válasza:
100%
A szívrohamhoz ki ért jobban, aki épp mellkasi fájdalmakra panaszkodik, vagy a kardiológus?
2015. nov. 14. 12:45
 7/23 anonim ***** válasza:
100%

:-)

A nő szül 2-3 gyereket éléte során,az orvos meg lát 2-3 ezret vagy annál is többet.

Nem kérdéses szerintem!

2015. nov. 14. 14:38
 8/23 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is az orvos, de a legjobb egy már szült női orvos.
2015. nov. 14. 14:47
 9/23 anonim ***** válasza:
86%

Persze hogy az orvos. Én hiába szültem attól még nem értek a szüléshez. Rengeteg olyan folyamat megy végbe a testedben az életed során, de ez még nem jelenti azt, hogy értesz is hozzá, ez szerintem egyértelmű. Hülye példa, de hiába pisilek minden nap többször, ettől még nincsenek urológiai ismereteim.

Igen, az orvos könyvből tanulta + levezet élete során, több száz vagy ezer szülést. Tudja milyen komplikációk léphetnek fel, ez esetben mi a teendő, felismer olyan helyzeteket, amiket a szülő nő nem.

Nekem pl. a férfi orvosom olyan jól mondta el, hogy hogyan nyomjak, hogy az általa adott instrukciókkal 2 nyomásra meglett a baba, előtte pedig hiába nyomtam ösztönösen, nem sikerült.

Aki azt meri hinni, hogy azért mert ő szül ő ért jobban a folyamathoz mint egy orvos, az nagyon el van tévedve és veszélyesen magabiztos.

2015. nov. 14. 15:12
 10/23 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen erővel semmilyen orvosra nem lenne szükség, mert mindig a beteg testében megy végbe a gyógyítandó folyamat, tehát a betegnek értenie kellene hozzá... Ez a logika ezt mondja.
2015. nov. 14. 15:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!