Van nagyobb teljesítményetek, mint világra hozni egy kisbabát?
Vagy másként kérdezve: Mire vagytok az életekben a legbüszkébbek?
Én soha nem gondoltam, hogy képes leszek rá, és most olyan büszke vagyok erre. A legboldogabb dolog az életemben, pedig Hál'Istennek sok minden másra is büszke lehetek, de eltörpül e mellett még egy csoportelső államvizsga eredmény is...
Én igenis erre vagyok a legbüszkébb!!!! Úgy érzem, a szülés a legjobb dolog az életben, és én átélhettem, úgy mint sokan mások. Pl. Nem értem azokat az embereket, akik azt mondják az esküvőjükön, hogy ez életük legszebb napja, hát eltörpül számomra a lányom születéséhez. Ez a legjobb, legszebb dolog, amit az életemben tettem, életet adtam egy csodaszép kiscsajnak, és számomra ez igenis egy nagyon nagy dolog, pedig én mégcsak nem is szenvedtem sokat, 3 óra alatt lett meg a pici. És igen én is úgy érzem, hogy ez a tett eltörpül minden mellett.
Nem érdekel hányan pontoznak le, de nekem akkor is az a véleményem, hogy aki nem szült még, annak nem lehet teljes az élete, leeht bármilyen munkája, vagy bármi, ez a legcsodálatosabb az életben!
Arra, hogy 2szer is szültem azok után, hogy a legelső 20 hetesen meghalt és szerte foszlottak a reményeim.
2éves és 3 hónapos baba anyukája
Én ugyan császáros vagyok, de büszke vagyok magamra, hogy végig tudtam csinálni (beleértve az előtte lévő hónapokat is). És tényleg, ezerszer több örömet éreztem, mint államvizsga után, hogy túl vagyok rajta! Nekem (is) megváltoztatta az életemet, én is szentimentálisabb lettem, mint a kedves Kérdező.
És szinte minden nap, amikor ránézek a gyermekemre, érzem egy pillanatra azt a büszkeséget, és azt a "hitetlenkedést", hogy Ő az én kisgyermekem (pedig már 20 hónapos), akit a férjem és én hoztunk ugyan létre, de mégis valahogy inkább az élet ajándéka. Remélem az öcsinél is ilyet fogok érezni 6 hét múlva... :)
Teljesen egytértek az előzővel.
(egyáltalán miért ez az indulatos védekezés? )
Nem szeretem a gyakorikerdesek.hu-n, hogy lehet pontozni, ezért én nem is szoktam, csak a saját kérdéseim válaszaira. Szimpátiánkat így kifejezni kicsinyes. Itt élettörténetek vannak pár mondatban megfogalmazva, és ez nem szerelem/szeretem kérdése.
Hogy ki mire a legbüszkébb, azt az élete hozta, hogy miként nevelték, hogy alakult az értékrendje, minek örül a legjobban épp melyik életszakaszában.
MI most egy életszakaszban vagyunk: anyák lettünk nem is oly rég. Persze, hogy a válaszadók többségében ez a legintenzívebb élmény és erény. Akiknek már nagyobb a lurkójuk, és vissza is ment robotolni, már nem annyira érzi ezt az érzelmi feltöltődét. Már másra gondol szívesen többször, ha fáradt és erőt akar meríteni egy kósza perc nyugalma alatt! Például, hogy előléptették, mert megdolgozott érte, vagy hogy a kisfia/kislánya matematika versenyt nyert 5-kesen! Ezek is nagy dolgok, ezért örülnék, ha nem szólnánk le mást, és főleg ne pontozzunk le mást, csak azért mert másnak örül és más dologra büszke! :)
Köszönöm!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!