Akik császárral szültek, tényleg olyan rossz a felépülés szülés után mint ahogy azt egyesek mondják?
Tudnátok adni pár jó tippet,vagy tanácsot mire figyeljek oda?
37hkm
Édesanyámnak 3 császára is volt, az első közel 30 éve. Nem fájt neki. Húzódott persze, meg az első egy két felülés nem volt könnyű, de ő már aznap sétálgatott, meg örült, hogy tud ülni is. A vele egy szobában lévő természetes úton szülők 3-4 napig ülni sem tudtak..
Tanácsot nem tudok adni, mert nekem még nem volt, de én is mindenkitől azt hallom, hogy nem szabad elhagyni magunkat. Mozogni kell és habár az első egy-két alkalom nem lesz egyszerű, utána egyre jobb és jobb lesz.
Anya könnyen el tudott látni mindannyiunkat, egyáltalán nem volt vele problémája, nagyon hamar felépült.
1: azért a helyzeted annyiban más, hogy neked utána nem kellett ellátnod egyedül egy újszülöttet, aki miatt kb. átlag napi 2 órát tudsz aludni, mert mire elszenderülnél, már újra szoptatni pelenkázni stb kell....abban igazad van, hogy a hozzáálláson nagyon sok múlik, habár én úgy álltam hozzá, hogy nagyon stramp csaj vagyok és pikk pakk felépülök...na ehhez képest nem tudtam szoptatni mert úgy fájt a hasam, hogy a babámat nem tudtam mellre tenni, mert nem volt jó egyik póz se neki se nekem..be gyulladt a mellem, seblázat kaptam, plusz napi egy órát tudtam aludni a kórházban, és emiatt 2 hétig le sem ment a lázam...
amiről te beszélsz, azért az egész más: neked nyilván van időd legalább napi 6-7 órát aludni, amellett, hogy dicséretes módon ugyanúgy ellátod a házi munkát...akit császároznak, erre szintén kénytelen, csak mellette még van egy napi 24 órás elfoglaltsága...most nem mondom hogy magunkba kell roskadni, de egy császár nem csak egy hasi műtét...hormonális változás, testi lelki ujjá születés, nem csak egy baba születik, hanem egy anya is, plusz mellé a szoptatási mizéria, esetleg a gyermek kólikával - hidd el, a legkeményebbeket is próbára teszi.
OFF:
Szia kérdező, eddig egy cipőben járunk, mozog egész nap a babám, de befordulni még esze ágában sincs.
Neked mondták már, hogy mikor császároznak, ha igy marad?
Nem rosszabb max hosszabb.Felülésre kell figyelni meg arra hogy ne nevess és köhögj :) Ha nagyon kell akkor fogd.
Jól jönnek a hasszorítós bugyik szülés után.
Kellemesnek nem kellemes én 6 órával a műtét után simán sétáltam, amikor hozták a lányom megszoptattam.
Addig jó amíg van bent katéter mert leülni a wcre meg felállni se lesz a kedvenced pár napig.
Az első 2 hét nehéz, és fogd a kezedbe sokat a babát mert akkor nem is érzed hogy fáj :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!