Császár pszichés félelem miatt!?
Lehet, hogy asszisztáltál, de hogy nem vágnak mindig izmot, az is biztos.
Nekem pl. egyszer sem és az ismerősi körben sem, a szobatársaimnál sem.
Vágják a bőrt, zsírszövetet, de az izmot nem, azt félretolják az útból. Csak akkor vágnak izmot, amikor függőlegesen vágnak, de az már elenyésző szerencsére. Pont ezért vágnak bikinivonalon, ott nem kell izmot vágni, esztétikusabb, kisebb a heg, gyorsabb a gyógyulás. (Ezt az egyik vezető szülész mondta nekem, amikor visszamentem a kh-ba tejlázzal és rákérdeztem.)
Nem kell ezzel rémisztgetni senkit!
Attól, hogy valaki fél a hüvelyi szüléstől, és nekiállnak egyesek a műtét részleteivel rémisztgetni, még nagyobb fájdalommal ijesztgetni, attól még nem fog kevésbé félni.
Akkor már két dologtól fog rettegni. Ha megnyugtatni nem tudod, akkor minek még inkább pánikba kergetni?
Nem tisztünk, hogy rá, vagy lebeszéljük a kérdezőt a császárról. Beszéljen orvossal, szülésznővel, dúlával, válasszon a szüléséhez olyan segítőt, aki támogatja, bármelyik szülési forma lesz is.
22es! Valamit félreértettetek a műtét leírásával. A hasizmot egyszerűen anatómiailag nem lehet kikerülni hiszen az tartja a beleket és a belső szerveket. Minden izom egy csonhoz tapad. A has izma a medencéhez többek között. Kikerülni nem lehet. Annyit tehet meg az orvos, hogy szike helyett szétfeszíti. De mivel a has izomkötegei csúnyán mondva álló helyzetbe függőlegesen futnak míg a bikini metszést vízszintesen végzik így vagy sikerül feszíteni vagy vágni kell. De az izom sérül mindkét esetben elég durván! És mivel nem az izom futásának irányába történik a sérülés így a gyógyulás is jóval több idő!
Gyakorlatilag ez az egyetlen negatívuma a bikini metszésnek, mert a hasizom a hosszanti metszést kívánná.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!