Nem megy a tanulás, miért?
Egyetemista vagyok, elsős, seggelős egyetemen. Kb 3 hete kiborultam úgy hogy abba akartam hagyni, aztán összeszedtem magam, levizsgáztam, majd megint kiborultam, de megint levizsgáztam, most már 4-5 napja alig tudok valamit tanulni, mert valami nagyon akadályoz, a környezetem szerint "hisztizek". Hülyének érzem magam, mer régen csak nem jegyeztem meg ami le volt írva, most meg már fel se fogom, és extra nagy erőfeszítés hogy egyáltalán megértsem, ami ott van.
Legszívesebben kimenekülnék a világból, de azt nem lehet. Nagy nyomást érzek magamon, és izgulok, agyi izgalmi állapotom van. Korábban ilyesmi nem volt. A "nagy okosok" azt mondják, hogy üljek le, és tanuljak, de senki nem érti meg, mivan belül, hogy nem megy, hogy valami megváltozott, hogy egyszerűen nyűgös vagyok, és képtelen vagyok elsajátítani. Pláne hogy nagy a szöveg.
Egyre inkább kétségbeesetten kelek fel, nyűgösen. Mit tegyek? Ha otthagyom az egyetemet, akkor az bukás, menekülés, és kaphatom majd a lebaszásokat, a jövő se kecsegtet majd túl jól, elég idős is vagyok már, és nem tudom hogy legközelebb miért menne, ha most nem ment. Nincs jövőképem. Ha meg nem hagyom ott, akkor meg nem fog menni a tanulás, bármit is teszek (ők azt állítják csak akaraterő kérdése, amit próbálok elhinni, de azt érzem mégis nehéz). Nem tudom mitévő legyek.
Nekem még gimi elején az apám mondta el a tutit, hogy hogyan kell jól tanulni, és ezt sikeresen alkalmaztam is. Ezzel az egyszerű módszerrel mindig lazán és könnyen tudtam az iskolában és otthon is a tanulásra koncentrálni, sikerült megelőznöm a tiédhez hasonló tüneteket.
A módszer végtelenül egyszerű, de mindennap meg kell csinálni: mielőtt hozzáfogsz a tanuláshoz, maszturbálj. Ennyi, de ezt szigorúan tartsd be.
Reggel, még iskola előtt ki kell verni egyszer, és mielőtt otthon hozzákezdesz a tanuláshoz délután, még egyszer.
Ha ezt szisztematikusan csinálod, nem lesz benned feszültség, és képes leszel kizárólag a tanulásra koncentrálni.
Ez olyan egyszerű, logikus és sikeres módszer, hogy minden gimnazista számára tanítani kéne - na persze ahhoz túlságosan prűd a társadalom, pedig ez is olyan egyszerű biológiai funkció, mint az evés.
Remélem segítettem.
Szia!
Szerintem nem vagy eléggé motivált, és nem is tetszik neked a szak. Én (nem akartam egyetemre menni túl korainak tűnt, és a szakba se voltam biztos.) végül otthagytam azóta nyugodtabb vagyok és tudok aludni(szülőkre szerintem nem érdemes hallgatni, melyik szülőnek tetszene ha a gyermeke otthagyná az egyetemet?) . Teljesen derűsen látom a jövőm, dolgozok önismeretre teszek szert, mellette még tanulok is olyan dolgokat amiknek látom az értelmét,szeretek. Remélem segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!