Normális hogy több óra tanulas utan magamtól semmit se tudok felidezni belőle?
Meg úgy általaban is. Ma kb 50 oldalt tanultam meg vagy néztem át,eddig a felevben olyan 500-at, de magamtól kb. semmit se tudok felidezni belőle.
De ha kicsit pontosabban rakerdeznek valamire pl dogában akkor előjön, mar tudok róla beszelni. De magamtól nem emlekszem ra mit tanultam 2 óraja,összekeverem a dolgokat..
Ez normalis?
19/F
szerintem nem tanulsz hatékonyan. 1 nap 50 oldal relatíve sok. nem csoda, ha alig emlékszel belőle bármire is.
én mindig szoktam egy vázlatot csinálni, amire a folyamatot írom össze, hogy ha felelni kell akkor hogy kezdem, mi lesz a tárgyalás és a befejezés. utána kitarkítom a rizsával.
ha a tanár olyan, akkor elég neki ha 10-20 mondatot mondasz egy dologról folyékonyan. de abban legyen benne a lényeg és ne a rizsa.
Nem, rossz a tanulási módszered és/vagy buta vagy.
Persze egyáltalán nem mindegy, hogy milyen tantárgyból/könyvből kell 50 oldalt megtanulni naponta, de nekünk egyetemen elég sok vizsgára kellett 4-500 vagy akár 700 oldalas tankönyvekből is tanulnunk.
Vizsgaidőszakban 50 oldal/nap sebességgel azért haladni kell, ha nem volt olyan stréber az ember, hogy a szorgalmi időszakban folyamatosan tanuljon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!