Mit tudnék csinálni? Szinte teljesen begolyóztam.
Csak egy tárgynál van ez vagy mindegyiknél?
Zh-k/vizsgák között szoktál kikapcsolódni?
Húúú akkor viszont két dolgot tehetsz
A) vagy tudatosítod magadban,hogy a kezdetek mindenhol nehezek,elfogadod a kudarcokat,ketteseket,bukásokat igyekszel örömforrást,pihenést találni
B) szakot váltasz,lehet nem ez a neked való
+ utánanézhetsz könyveknek stb. amik ilyen témával foglalkoznak esetleg írd le mi bajod a sulival,hátha megnyugtat privátba káromkodhatzs is nekem. Pl. a retkes kuva annnnyát a profnak hogy rohadna meg az xy zh stb. Néha ez az értelmetlenség is segít :)
Felhívhatod az Ifjúsági Lelki Elsősegélyt a 137-00 ingyenes hívószámon. Eléred hétfőtől szombatig 9-21 óra között Telekom vagy T-mobile számról, utcai fülkéből is. Itt segítenek rájönni, mitől lehet ez, és talán a megoldás útjára is vezetnek.
Amúgy könnyebb úgy tanulni, hogy érzelmeket, élményeket kötsz a tananyaghoz. (Ezért tanulták régen énekelve a szorzótáblát.) De vicces jeleneteket is hozzá képzelhetsz, a szavakat kifigurázva könnyebben megjegyzed. Nem tudom, mit tanulsz, de bármivel meg lehet ezt csinálni. Segíthet az is, ha valakivel közösen tanulsz., lehet, hogy az elolvasásos módszer nem Neked való, de ha hallod, hogy más mondja, talán megjegyzed.
Ha úgy érzed, nem módszertani problémáid vannak (mert mondjuk az érettségire készülés nem okozott ekkora gondot), akkor lehet, hogy a szakkal, ma magad által állított elvárásokkal (netán a szüleid elvárásaival) vagy egyéb problémákkal van gond, amik visszahatnak a koncentrációra. A lelkisegélynél pár jó kérdés segíthet kideríteni az okokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!