Létezik olyan, hogy egy ember a vele történt traumatikus eseményt TELJESEN elfelejti?
Nem arra gondolok, amikor valaki pl. elveszít egy szeretett személyt, és egy idő után nem emlékszik részletesen a történtekre vagy az akkor érzett érzéseire, de TUDJA, hogy megtörtént. Hanem, hogy valakinek abszolút semmi emléke nincs arról, hogy a múltban történt vele valami traumatikus (pl. nemi erőszak, és az illető csak azt "veszi észre", hogy problémái vannak a párkapcsolatok kialakításával vagy a szexualitással).
Létezik ilyen? A google-n olyat találtam, hogy pszichogén amnézia, ez az lenne?
Előre is köszi a válaszokat! :)
Igen elképzelhető...
Anyám szerint velem is valami hasonló van...
Létezik.
Egyik ismerősöm gyereke kiszállt az autójukból az utcára. Elment mellettük egy teherautó, aminek a hátsó részéről kilógó dolog elkapta a gyerek fejét és kb. 50-60 méteren át vonszolta az úton a gyereket mire megállt. A gyerek csak annyira emlékszik, hogy elindultak az iskolába. A balesetből és a közvetlen előtte történtekből semmire. Az anyját viszont (aki végignézte az egészet), kezelni kellett jó ideig.
Én csak idekíváncsiskodom, mert engem is foglalkoztat a téma...
Szóval azt mondjátok, hogy lehettem áldozata nemi erőszaknak úgy, hogy nem emlékszem semmi ilyesmire, viszont a másik nemhez való viszonyulásom erre utal?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!