Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Lehetséges, hogy komoly...

Lehetséges, hogy komoly pszichés betegsége van a lányomnak?

Figyelt kérdés
Annyira retteg a szobájában a sötétben, hogy nem lehet lekapcsolni a villanyt amíg alszik, de éjjel 2-kor teljesen nyugodtan sétálgat egyedül a városban. A legkisebb dolgokra is dührohamokkal reagál, néha meg olyan mintha semmi sem tudna belőle érzéseket kiváltani. Legutóbb találkoztam az egyik barátjával a városban, és beszélgettem vele 5 percet, erre azt mondta, hogy a barátjával összebeszélünk ellene, és hogy "be akarja nyalni magát a családunknál, hogy őt tönkretegye" A háziorvossal beszéltem, de azt mondta, hogy ő csak szorongást lát rajta, de szerintem ez ennél egy kicsit több. Nektek mi a véleményetek? Lehet, hogy csak én reagálom túl? (23 éves)

2013. okt. 22. 22:17
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
szorongás.és nem "csak" szorongás,mert nagyon sokáig én is ettől szenvedtem és nem kívánom senkinek.próbáld egy kicsit rávezetni,hogy jó lenne segítséget kérni szakembertől.sokat tud segíteni egy JÓ szakember.
2013. okt. 22. 22:27
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is többről van itt szó, de ezt pszichiáter tudná megmondani.
2013. okt. 22. 22:30
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos nem ėrtek hozzá, de ne adj túl sokat a háziorvos véleményére ilyen esetben. Engem már többször diagnosztizáltak félre háziorvosok, a szakorvos később csak húzgálta a szemöldökét..
2013. okt. 22. 22:30
 4/13 A kérdező kommentje:
Igen, én is próbáltam rábeszélni, hogy menjünk szakorvoshoz, de ő arra hivatkozik, hogy a háziorvos is megmondta, hogy "csak szorongás"
2013. okt. 22. 22:43
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
És a lányod nem szeretne változást? Neki jó így, ahogy van?
2013. okt. 22. 22:54
 6/13 A kérdező kommentje:
Ő azt mondja, hogy neki nincs semmi baja, a háziorvos írhat fel gyengébb nyugtatókat, azt hajlandó beszedni, most napi 2mg Xanaxot szed. De ettől a dühkitörések megmaradtak, meg az összes többi amit leírtam. Próbáltam beszélni a háziorvossal,(hogy kötelezze arra, hogy menjen be a pszichiátriára, ha lehet ilyet)de azt mondta, hogy semmilyen tájékoztatást nem adhat, mert a lányom megtiltotta neki, ő meg nem szegheti meg a titoktartást. Fogalmam sincs mit tehetnék.
2013. okt. 22. 23:12
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

a nyugtató nem megoldás. főleg ha azt sem tudjátok mi baja, egyelőre nincs mire gyógyszer írni. (de lehet, hogy csak én vagyok túlságosan ellene a gyógyszereknek)

sötét szoba egyedül--> ingerszegénység --> egyedül marad a saját gondolataival.

azoktól fél, nem a sötét szobától.

kizárja az embereket az életéből, azt feltételezi, hogy az emberek ellene vannak.

ezek azért gáz dolgok.. súlyos dolgok lehetnek.

amíg nem engedi, hogy segítsetek ne erőltesd szerintem, mert amilyen makacs, még a végén azért nem fog segítséget kérni amikor már kérne, mert nem akarja hogy a végén "ne neki legyen igaza".

addig is természetes nyugtatókat, szobaátrendezést, jó meleg gyógyteákat ajánlok. mutasd hogy mellette állsz, de csak lehetőséget adj neki a segítségre, ne erőszakold rá.

2013. okt. 23. 01:07
 8/13 anonim ***** válasza:
58%

Kedves utolsó, ezek nagyon erős kijelentések. Nem ilyen egyszerű a lélektani folyamatoknak az elemzése, hogy sötét szoba az egyenlő a saját problémák elől menekülés.

Először is nézzük meg mi a szorongás és mi a félelem.

A szorongás az egy tárgy nélküli veszélyeztetettségi érzés. Vagy is az ember úgy érzi, hogy az embert valami fenyegeti, veszélyeztetni annélkül, hogy rákérdeznénk, hogy mi okozza, arra nem tud felelni. Na, de nem azt mondtam, hogy ok nélküli, csak a veszélyeztetettségnek az oka nem tudatos. Annyit még a szorongásról, hogy borzasztó magas a feszültség faktora. Tehát, egy szorongás idővel mindig átalakul egy félelemmé. Például meghallja a kisgyerek, hogy a szomszédba betörtek, ellopták az értékeket. Na, most ez neki nagyon jó, mert ezentúl a betörőktől kezd félni. persze, ilyenkor nem keresünk racionális magyarázatot, hogy a betörőnek mi köze lehet a lelkünkhöz, mert igazából semmi. Pszichoanalízissel lehet ezeket a folyamatokat boncolgatni, hogy milyen szorongás lehetett az, ami miatt majd a betörőktől kezd félni a gyerek. Sajnos, nem fogalmazza meg, hogy a szüleim labilis házassága és a szeretet hiányom miatt szorongok.

Összegezve a szorongásnak nincs tudatos tárgya és nagyon magas a feszültségfaktora.

Beszéljünk egy kicsit a félelmekről. A félelmek 2 csoportra oszthatók. Vannak életet segítő félelmek és életet hátráltató félelmek. Példának okáért ha én félek kiugrani a hatodikról az egy hasznos félelem, de ha nem merem megszólítani az eladót a boltba az egy hátráltató félelem. Na, most innen továbbhaladva egészen érdekes dolgokat lehet a felszínre hozni, de befejezem. Utoljára még annyit, hogy a kedves anyuka gondolkozzon el a házasságán.

2013. okt. 23. 21:28
 9/13 A kérdező kommentje:
A házasságom régen megromlott az apjával, semmi komoly dologra nem kell gondolni, csak valami elmúlt időközben, ezért már nagyon rég elváltunk. Nem voltak veszekedések, mert tudtuk, hogy a gyerekeink egy életen át összekötnek minket. Elfogadom a véleményed, és lehet, hogy igazad van, csak nem értem, hogy ezek a dolgok miért 1-2 éve kezdődtek, és egyre komolyabbak. Ma pl. személyes dolgokról beszéltem neki telefonon erre ő azt mondta "Anya ne mondj már ilyeneket telefonba, mert most is visszhangzik, szerintem tuti lehallgatják"
2013. okt. 23. 21:49
 10/13 anonim ***** válasza:
nem narkozik? a narkosok szoktak ilyen erzelemmentes aztan duhrohamos es szorongasos tuneteket produkalni. szerintem o egy elkenyeztetett kiscsaj lehet, vagy nem az? te tartod el? dolgozik? vannak igazi baratai? lehet h egy hisztis liba aki a gossip girlre meg hannah montanara akar hasonlitani. ( ismerem ezt a tipusu 23 eves not eleg kozelrol )
2013. okt. 24. 07:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!