Lehetséges, hogy komoly pszichés betegsége van a lányomnak?
a nyugtató nem megoldás. főleg ha azt sem tudjátok mi baja, egyelőre nincs mire gyógyszer írni. (de lehet, hogy csak én vagyok túlságosan ellene a gyógyszereknek)
sötét szoba egyedül--> ingerszegénység --> egyedül marad a saját gondolataival.
azoktól fél, nem a sötét szobától.
kizárja az embereket az életéből, azt feltételezi, hogy az emberek ellene vannak.
ezek azért gáz dolgok.. súlyos dolgok lehetnek.
amíg nem engedi, hogy segítsetek ne erőltesd szerintem, mert amilyen makacs, még a végén azért nem fog segítséget kérni amikor már kérne, mert nem akarja hogy a végén "ne neki legyen igaza".
addig is természetes nyugtatókat, szobaátrendezést, jó meleg gyógyteákat ajánlok. mutasd hogy mellette állsz, de csak lehetőséget adj neki a segítségre, ne erőszakold rá.
Kedves utolsó, ezek nagyon erős kijelentések. Nem ilyen egyszerű a lélektani folyamatoknak az elemzése, hogy sötét szoba az egyenlő a saját problémák elől menekülés.
Először is nézzük meg mi a szorongás és mi a félelem.
A szorongás az egy tárgy nélküli veszélyeztetettségi érzés. Vagy is az ember úgy érzi, hogy az embert valami fenyegeti, veszélyeztetni annélkül, hogy rákérdeznénk, hogy mi okozza, arra nem tud felelni. Na, de nem azt mondtam, hogy ok nélküli, csak a veszélyeztetettségnek az oka nem tudatos. Annyit még a szorongásról, hogy borzasztó magas a feszültség faktora. Tehát, egy szorongás idővel mindig átalakul egy félelemmé. Például meghallja a kisgyerek, hogy a szomszédba betörtek, ellopták az értékeket. Na, most ez neki nagyon jó, mert ezentúl a betörőktől kezd félni. persze, ilyenkor nem keresünk racionális magyarázatot, hogy a betörőnek mi köze lehet a lelkünkhöz, mert igazából semmi. Pszichoanalízissel lehet ezeket a folyamatokat boncolgatni, hogy milyen szorongás lehetett az, ami miatt majd a betörőktől kezd félni a gyerek. Sajnos, nem fogalmazza meg, hogy a szüleim labilis házassága és a szeretet hiányom miatt szorongok.
Összegezve a szorongásnak nincs tudatos tárgya és nagyon magas a feszültségfaktora.
Beszéljünk egy kicsit a félelmekről. A félelmek 2 csoportra oszthatók. Vannak életet segítő félelmek és életet hátráltató félelmek. Példának okáért ha én félek kiugrani a hatodikról az egy hasznos félelem, de ha nem merem megszólítani az eladót a boltba az egy hátráltató félelem. Na, most innen továbbhaladva egészen érdekes dolgokat lehet a felszínre hozni, de befejezem. Utoljára még annyit, hogy a kedves anyuka gondolkozzon el a házasságán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!