Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Írjon aki tud olyan esetről,...

Írjon aki tud olyan esetről, hogy egy babának a védőoltástól lett komoly betegsége. Nem lázra meg helyi duzzanatra gondolok. Milyen betegség volt?

Figyelt kérdés
Lassan kezd elegem lenni ebből az oltások körüli mizériából.
2011. júl. 14. 14:35
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:

Szia!

Van 2 könyv, Dr. Martin hirte: Védőoltások pro és kontra, illetve Neil Z. Millen Védőoltások kérdések és kételyek.

Ezeket nagyon tudom ajánlani, ha kételyeid vannak, de ehhez kell egy olyan doki is aki vevő az alternatívákra, már ha érted mire gondolok. Sajnos az interneten semmi nincs magyarul ebben a témában, így sokan ha meg is akarnák nézni, tájékozódni, hogy mi merre hány méter, akkor sem találna semmi, mert nem engedélyezett. Nem véletlen, hogy M.o-on az emberek átoltottsága 99% és az állam dönt arról, hogy mi a jó a gyerekednek és mi nem, mit szúrnak belé, mi a kötelező. Külföldön, Ny Európában ez nem így működik, ott alíg van, vagy egyáltalán nincs kötelező, ha akarod kéred, ha akarod nem. Ott sokat költenek a felvilágosításra, hogy tényleg mik egy oltás mellékhatásai, nem csak a láz és bőrpír.

Itt van pl a BCG, sok országban tiltott, és veszélyes oltás, nálunk kötelező. De ez csak az eleje, és ami utána jön...

Plusz egy honlap: [link]

2011. júl. 14. 14:51
 2/22 anonim ***** válasza:
Egyet tudok, de sajnos nem részletesen, még gyerekkoromból. A városban ahol lakom, sánta lett egy kisgyerek, mert rossz helyre vagy rosszul adták be neki az injekciót. Azóta már mondjuk megnyert egy pert ( most 26 éves) ez miatt és kapott érte milliókat.
2011. júl. 14. 15:13
 3/22 anonim ***** válasza:
60%

nem bizonyított, csak "érdekes" egybeesés:

MMR oltás után másfél évesen a kisgyerek fejlődése visszaesett, később diagnosztizálták nála az autizmust...

2011. júl. 14. 15:49
 4/22 A kérdező kommentje:

mi a véleményetek az olyanokról akik nem adatják be a kötelező oltásokat? tényleg veszélyesebbek, mint gondolnánk?

mit gondoltok arról hogy homeós szerekkel méregtelenítjük a babákat védőoltás után? most megyünk 3 hónapos oltásra a kisfiammal és tele vagyok kételyekkel. ill. tele beszélték a fejem.

2011. júl. 18. 16:11
 5/22 anonim ***** válasza:
60%
Egyik ismerősöm gyerekének a BCG oltás miatt egy csomó lett a hóna alatt amit ki kell műteni.
2011. júl. 18. 16:17
 6/22 A kérdező kommentje:
és ez tuti a védőoltástól volt?
2011. júl. 18. 16:25
 7/22 anonim ***** válasza:
69%

szerintem veszélyeztetik a babájuk egészségét akik nem akarják beadatni a kötelező oltásokat.

lehet kötekedni de nem véletlenül kötelezőek. gondolj bele, hogy minden 2. anya úgy döntene, hogy nem adatja be a babájának, mi lenne? bcg járvány, rubeola, agyhártyagyulladás, stb

most komolyan, ez lenne a jó?

azontúl nagyon beszélni se kell róla, mivel kötelező, anyának nincs beleszólása, vagy így vagy úgy de meg fogja kapni.

homeopátiáról nem sokat tudok, nem értem miért kéne kitisztítani a szervezetét a babának? azért kapta azt az oltást, hogy találkozzon a szervezete és ezentúl védekezzen azon betegség ellen. de tényleg nem ismerem ezeket a szereket, így csak pislogok :)

2011. júl. 18. 16:29
 8/22 anonim ***** válasza:

Igen a BCG oltástól lehet csomó a hóna alatt de ez annyit jelent, hogy a szervezet jobban reagált a szervezete így őt soha nem kell újra oltani. Ma Magyarországon bűncselekménynek számít, ha valaki nem oltatja be magát.

Szerintem valamilyen szinten jó inkább az, hogy túl sok mindenre ajánlják az oltásokat értem minden olyanra ami nem kötelező de ajánlott, hogy ezek közül mi az amit érdemes beadatni illetve mi az amit nem. Ennek mind addig semmi gond nincs amíg a gyerek komolyan meg nem betegszik.

Utána ha nagy a baj akkor a szülő őrlődik, hogy mi lett volna ha...

Mert ha egy szakembert megkérdezel akkor nem kapsz egyértelmű válaszokat.

2011. júl. 18. 16:42
 9/22 anonim ***** válasza:

Szerintem mindenkinek a joga, hogy eldöntse, akarja e a gyermekének a cuccot a szervezetébe vagy sem. mondjuk az igaz, ha nem lennének ezek az oltások akkor járványok törnének ki, de így hogy szinte mindenki oltat, így azok sincsenek veszélybe akik nem kapnak oltást.

Külfödön ahol nincs kötelező, így is az átoltottság kb 80%, és nem tör ki járvány. Mert ott is azért sokan beadatják attól függetlenül, hogy ott nem bűncselekmény ha nem oltatsz.

A homeós cuccok meg tényleg jók, Budaörsön van egy patika valami sárkány, de a pontos nevét nem tudom, ott lehet ilyen bogyókat venni, vagy ha homeós a dokid, ő is fel tudja írni.

Amúgy megnézted a 2 linket amit küldtem az első hozzászólásban?

Plusz, hogy 3 hónapos oltásra mentek, akkor kapotmár a kicsi 2 hónaposan is oltást? Mert akkor nincs mit döntened, mert 4 hét különbséggel meg kell kapnia a folytatást.

2011. júl. 18. 16:58
 10/22 anonim ***** válasza:
58%

Anyukám gondozónő volt bentlakásosban és idősek mellett foglalkoztak fogyatékosokkal is. Volt ott egy akkor 30 körüli fiú(férfi fiú aggyal)

Teljesen egészséges volt, míg 3 éves korában kapott oltást (nemtudom milyet mert az én lányom alig múlt másfél éves) és után teljesen visszamaradt. Nemcsak a teste de az elméje is. De nagyon durván; irtó édes srác egyébként engem máig megismer pedig 15 évesen látott utoljára, de nagyon sajnálom, hogy ez történt vele egy oltás miatt.

2011. júl. 18. 17:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!