Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért nevezik szülésnek a...

Miért nevezik szülésnek a császármetszést?

Figyelt kérdés

2015. jún. 9. 08:36
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
89%

Szülés (definitíve): ha az utód a következő 3 tényezőből legalább kettőnek megfelel:

- betöltött 24. hét után

- min. 500 grammos súllyal

- 30 cm hossz felett

mellékrészeivel együtt elhagyja az anyaméhet. Normál szülés, amennyiben ezt a szülőcsatornán keresztül teszi, császármetszés, amennyiben a terhességet operációval fejezik be.

Tessék, a nyers tankönyv.

2015. jún. 9. 09:50
 12/27 anonim ***** válasza:
81%

bemész egy bevásárló központba. bemondják, hogy gáz van, kérik azonnal hagyd el a helyiséget a vészkijáraton. te ezt megteszed, kisétálsz a vészkijáraton.

akkor a fogalmazás módod szerint elhagytad az épületet?

mert a baba elhagyja az anyai éhet, csak épp ő is a vészkijáraton mint a példámban. és ezt szülésnek nevezik, akkor is ha neked nem tetszik :)

2015. jún. 9. 14:42
 13/27 anonim ***** válasza:
83%
Nő vagy férfi vagy, kedves kérdező, voltál már terhes, szültél már?
2015. jún. 9. 15:25
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

A nyelvi jelentéseken lovagolsz. Eredetileg a szülés szó a természetes szülést jelentette, de csakis azért, mert régen ennek más útja nem volt. Sokkal magasabb is volt a halálozás a szülés alatt, után.

Miután ma már van császármetszés, ezért a szülés nyelvi jelentése kibővült. Most úgy használják, hogy természetes úton/ császármetszéssel született. Vagy természetes és császárszülés.

2015. jún. 9. 15:48
 15/27 anonim ***** válasza:
83%
Komolyan mondom ... sok ráérős időd van hogy ilyen dolgokba bele bírsz kötni... ugyanugy születik a csaszaroa baba is mivel vilagrajön! De majd akkor azt mondom a babamnak hogy császározodral...nem pedig születtél ...nehogy neki is hasogassa a fület
2015. jún. 9. 18:03
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

apropó, apát miért hívják szülőnek? se a vagináján, se a feltárt hasán át nem távozik gyerek...

hmm. elgondolkodtató.

legyenek szülők, császármetszettek, meg... spermadonorok!

(logikádat követve jutottam idáig)

2015. jún. 9. 23:35
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
Mert a lényeg mindkettőnél ugyanaz, ahol korábban írták: elhagyja a méhet a magzat. Pont nemrég gondolkodtam el hasonló témán. Jogból tanuljuk a jogszabályokat, ahol némelyik úgy volt megfogalmazva, hogy "...bármely meghatározott, azonosított vagy azonosítható TERMÉSZETES személlyel". Ez azért elgondolkodtató, mert eszembe jutott egy ismerősöm, aki lombikkezelésre jár. Akkor az ő gyereke "mesterséges" lesz, mert nem hüvelyben, hanem petri csészében egyesítették a sejteket? :D Nem lesznek ettől robotkarjai, vagy mit tudom én, bionikus szeme (legalábbis nem úgy születik). Tehát, ha a jogszabályban nincs megkülönböztetve, hogy " a természetes személy, a lombik személy, meg akit a génmanipulált kutya hordott ki" - addig a császármetszés is szülésnek minősül.
2015. jún. 10. 00:19
 18/27 A kérdező kommentje:
Semmi rossz indulat nem volt a kérésemben,aki azt véli felfedezni talán magán gondolkodjon el először! Sajnos tudom, h sokan elítélik a császármetszést is, véleményem szerint mindenkinek saját joga eldönteni, hogyan akarja világra hozni gyerekét! ha fél a természetes úttól, akkor is választhatja vki a császárt.Nem könnyű pedig az sem, és azt is tudom, sokan sajnálják, hogy ki kell maradniuk a természetes szülés folyamatából! A rosszindulat nem a kérdésemből eredt, hanem a 'kedves' válaszolókból :(
2015. jún. 10. 06:17
 19/27 anonim ***** válasza:
100%
De te liba nem ezt kerdezted!
2015. jún. 11. 19:15
 20/27 anonim válasza:
100%
Kedves Kérdező, Te férfi vagy, vagy csak ennyire zöld?? Mi az, hogy a császármetszést választani lehet?! Ezt, ma Magyarországon orvosi indokokkal kell alátámasztani. A magzatot vagy az anyát veszélyeztető komplikációk esetén végzik. Komoly, nyitott hasi műtét, sokkal több szövődménye lehet, mint a hüvelyi úton történő szülésnek. Felépülni is nehezebb. Mellesleg, szerintem is provokálni akartál és nem nyelvészkedni. Ha mégis szép magyar anyanyelvünk szempontjából nézzük, "szülés" a "gyermek világrahozatalát" jelenti, tökmindegy, hogy technikailag hogyan zajlik. A produktum, vagyis a gyermek a lényeg.
2015. jún. 15. 20:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!