Szerintetek a császármetszést is lehet szülésnek nevezni?
Hmmm... provokáció? :)
Egyébként nem. Orvosi értelemben véve a szülés az, amikor a várandós nőből "kijön" a gyerek. Hogy milyen úton-módon, az teljesen mindegy.
Az én szótáramban a császármetszés is szülés.
Végül is, hüvelyi úton, vagy erős orvosi beavatkozással (császármetszés), de mindkét esetben egy a lényeg: gyermek születik. Gyermek jön a világra. Persze, hogy műtét. Nem is irigylek egy császármetszéses anyukát sem, mert altatás után, baromira fájhat az a seb, akár hetekig is. Ahhoz képest a gátmetszés leányálom... Bár az se semmi! (Én spec. sok-sok hétig alig tudtam leülni gátmetszés után...)
De ha szükség van rá, akkor elfogadnám nyilván én is az orvosi döntést, hisz a baba egészsége az első.
Maga a szó: "szülés" még abból az időből származik, amikor még nem létezett császármetszés. Ez az utóbbi időkben lett (kb. 20-21.század) egyfajta szülési alternatíva.
Persze, hogy szülés. Nem a folyamat a lényeg hanem, hogy egy új ember születik.
Akkor a természetes úton történő szülés sem szülés hanem csak nyomás.
Persze, hogy provokáció. Mi más lenne? Még nem indult el a suli. Ha felnőtt létére teszi fel ezt a kérdést, akkor pedig tényleg nagyon szomorú élete lehet!
Hogy segítsek: szüléskor/születéskor valaki megszületik.
Azért kérdezem, mert lehet, hogy császármetszésem lesz.38 hetes kismama vagyok és az utolsó UH-n még faros volt a babám és a dokim szerint lehet, hogy nem fog már megfordulni..
Köszönöm:) Akkor mondhatom az, hogy szültem :)
Köszi utolsó, hogy ezt feltételezed! Igazából nekem anyósom mondta, hogy a császár nem szülés, mikor megtudta, hogy még mindig faros a fiam és a császár is felmerülhet..
Ezért kérdeztem, de tök mindegy, mert ha esetleg tényleg műtét lesz akkor én úgyis büszke leszek magamra.
Nem tök mindegy? De tényleg!
Szültem, vagy kiszedték vagy bármi!
Életet adtam! Ennyi!
A zárójelentésemen ez állt:
"Caesarean section-val érett gyermeket szült"
Igen, a császár is szülés.
Nekem mondjuk nem jön a számra, hogy szültem, biztos azért, mert sok a rosszindulatú, és néha olyanokat mondanak...
Egyik "kedves" ismerősöm mondta, hogy a te babádat csak kiszedték, nem is szültél, és a gyerekre ilyenkor hogy lehet azt mondani, hogy megszületett?
Mondtam igaz...és hozzátettem, hogy majd kérvényezem, hogy a személyes irataiban ne születési idő és hely, hanem kiszedési idő és hely legyen feltüntetve. :)
Befogta a száját...
:)
Amúgy nagyon sokáig volt faros a lányom, erre csak befordult. De sajna jöttek a gondok, és mégis császár lett. Csak azért írtam, hogy még befordulhat a babád!!!
Bárhogy is lesz, az anyaságodat és szeretetedet nem fogja befolyásolni a szülés módja.
Szép szülést, vagy ha úgy alakul könnyű felépülést a császár után!
1. vagyok.
Jó lett volna, ha egyértelműen fogalmazod meg a kérdést, mert így félreérthető. De az anyósodnak ettől még nincs igaza, szülés az, amikor egy gyermek a világra jön, mindegy, hogy milyen módszerrel. Ne aggódj emiatt, egyrészt az anyósok már csak ilyenek (fogadd meg, hogy te nem mondasz majd ilyen butaságokat a menyednek!), másrészt a kisbabák az utolsó pillanatban is képesek megfordulni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!