Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szerintetek a császármetszést...

Szerintetek a császármetszést is lehet szülésnek nevezni?

Figyelt kérdés
A császármetszés végül is egy műtét.A szülés meg szülés.Nem?
2012. aug. 29. 12:07
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
61%

Hmmm... provokáció? :)

Egyébként nem. Orvosi értelemben véve a szülés az, amikor a várandós nőből "kijön" a gyerek. Hogy milyen úton-módon, az teljesen mindegy.

2012. aug. 29. 12:24
 2/27 anonim ***** válasza:
75%

Az én szótáramban a császármetszés is szülés.

Végül is, hüvelyi úton, vagy erős orvosi beavatkozással (császármetszés), de mindkét esetben egy a lényeg: gyermek születik. Gyermek jön a világra. Persze, hogy műtét. Nem is irigylek egy császármetszéses anyukát sem, mert altatás után, baromira fájhat az a seb, akár hetekig is. Ahhoz képest a gátmetszés leányálom... Bár az se semmi! (Én spec. sok-sok hétig alig tudtam leülni gátmetszés után...)

De ha szükség van rá, akkor elfogadnám nyilván én is az orvosi döntést, hisz a baba egészsége az első.

Maga a szó: "szülés" még abból az időből származik, amikor még nem létezett császármetszés. Ez az utóbbi időkben lett (kb. 20-21.század) egyfajta szülési alternatíva.

2012. aug. 29. 12:29
 3/27 anonim ***** válasza:
64%

Persze, hogy szülés. Nem a folyamat a lényeg hanem, hogy egy új ember születik.

Akkor a természetes úton történő szülés sem szülés hanem csak nyomás.

2012. aug. 29. 12:32
 4/27 anonim ***** válasza:
56%

Persze, hogy provokáció. Mi más lenne? Még nem indult el a suli. Ha felnőtt létére teszi fel ezt a kérdést, akkor pedig tényleg nagyon szomorú élete lehet!

Hogy segítsek: szüléskor/születéskor valaki megszületik.

2012. aug. 29. 12:35
 5/27 A kérdező kommentje:

Azért kérdezem, mert lehet, hogy császármetszésem lesz.38 hetes kismama vagyok és az utolsó UH-n még faros volt a babám és a dokim szerint lehet, hogy nem fog már megfordulni..

Köszönöm:) Akkor mondhatom az, hogy szültem :)

2012. aug. 29. 12:38
 6/27 A kérdező kommentje:

Köszi utolsó, hogy ezt feltételezed! Igazából nekem anyósom mondta, hogy a császár nem szülés, mikor megtudta, hogy még mindig faros a fiam és a császár is felmerülhet..

Ezért kérdeztem, de tök mindegy, mert ha esetleg tényleg műtét lesz akkor én úgyis büszke leszek magamra.

2012. aug. 29. 12:43
 7/27 anonim ***** válasza:
39%

Nem tök mindegy? De tényleg!

Szültem, vagy kiszedték vagy bármi!

Életet adtam! Ennyi!

2012. aug. 29. 12:52
 8/27 anonim ***** válasza:
84%

A zárójelentésemen ez állt:

"Caesarean section-val érett gyermeket szült"

2012. aug. 29. 12:55
 9/27 anonim ***** válasza:
89%

Igen, a császár is szülés.

Nekem mondjuk nem jön a számra, hogy szültem, biztos azért, mert sok a rosszindulatú, és néha olyanokat mondanak...

Egyik "kedves" ismerősöm mondta, hogy a te babádat csak kiszedték, nem is szültél, és a gyerekre ilyenkor hogy lehet azt mondani, hogy megszületett?

Mondtam igaz...és hozzátettem, hogy majd kérvényezem, hogy a személyes irataiban ne születési idő és hely, hanem kiszedési idő és hely legyen feltüntetve. :)

Befogta a száját...

:)

Amúgy nagyon sokáig volt faros a lányom, erre csak befordult. De sajna jöttek a gondok, és mégis császár lett. Csak azért írtam, hogy még befordulhat a babád!!!

Bárhogy is lesz, az anyaságodat és szeretetedet nem fogja befolyásolni a szülés módja.

Szép szülést, vagy ha úgy alakul könnyű felépülést a császár után!

2012. aug. 29. 13:07
 10/27 anonim ***** válasza:
42%

1. vagyok.

Jó lett volna, ha egyértelműen fogalmazod meg a kérdést, mert így félreérthető. De az anyósodnak ettől még nincs igaza, szülés az, amikor egy gyermek a világra jön, mindegy, hogy milyen módszerrel. Ne aggódj emiatt, egyrészt az anyósok már csak ilyenek (fogadd meg, hogy te nem mondasz majd ilyen butaságokat a menyednek!), másrészt a kisbabák az utolsó pillanatban is képesek megfordulni. :)

2012. aug. 29. 13:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!