Szül/szült itt valaki fehérköpeny hipertóniával? Hogy készültél? Hogy ment? Az orvosod hogyan próbált támogatni?
Bocsi, nekem nincs ilyenem, csak hallottam róla. es az a gyanúm , hogy nővéremnek is ez a baja.
irnatok róla akár részletesebben? Mióta tudjátok? Voltatok e pszichológusnal... hogy jöttetek rá, ..hhogy fogadják ezt az orvosok, szülésznők?
Nem fogják fel"hisztinek"?
Én nem konkrétan a fehér köpenytől hanem úgy általában a kórháztól félek. Mondjuk ennek van bőven alapja amit én elszenvedtem...
Szóval én összegyűjtöttem a pénzt magánkórházra ahol a férjem is bent lehetett velem végig, ott aludt mellettem. Így se volt vmi szuper, de csak 2 napot voltam bent és azért sokat segített h ott van velem a férjem. Amúgy ott se muszáj orvost választani, hanem lehet az ügyeletesnél is szülni, válogatott orvosok vannak és nagyon figyelnek mert ugye súlyos pénzekbe kerülne ha rossz híre menne a helynek vagy műhiba lenne.
Igazán nincs mit.
Nekem sokat segített a dokim hozzáállása. Értette a problémámat és próbált segíteni. Már ez önmagában megnyugtató volt. Nála nem azt éreztem mint más dokiknál, hogy nah itt van ez a beteg, jópofizok vele, fizet, aztán mehet a dolgára. Ő addig soha nem engedett utamra, amíg minden kérdésre nem válaszolt és nem nyugodtam meg, emellett mindig volt egy-egy jó beszólása. Nem éreztem már szégyellnivalónak a problémámat, viccelődtünk rajta inkább, így nem volt kínos. Nem éreztem soha egy percig sem, hogy hisztinek gondolná a dokim vagy a szülésznőm, tudták az okát, nem rakta rá egy lapáttal azzal, hogy még le is néznek, vagy beszólnak miatta, azzal csak rosszabb lett volna ahelyzet, ezt meg nem akarták.
Első voltam
Megkérdezhetem,hogy melyik kórház/orvos mellett döntöttetek?
Akár privátban is:)
Sógornőmnek szintén ilyen gondja van,probálok neki segíteni,mert ő már a neten lévő információktól is beparázik.
Amúgy meleg szívvel tudom javasolni az én orvosomat,dr.Nyéky Boldizsárt
Igen, szültem kettőt. Az elsőt magánklinikán. Egy rémálom volt a terhesgondozás, mert a nőgyógyász nem hitte el, hogy otthon normálsi a vérnyomásom. Elmentem kardiológushoz, aki csináltatott egy 24 órás mérést, melyben egyetlen kiugrásom sem volt. Tehát igazolta hivatalosan a fehérköpeny hipertóniát. A nődoki ezt is semmibe vette , felírta a gyógyszereket a vérnyomásra. Beszedtem, de mérésnél újra magas lett a vérnyomásom. Teljesen kiidegelt, haálra setrsszeltetett a doki. Uez a szülésnél is. Császárral fenyegettek, az is lett a vége... A szülésem nem akart beindulni, nem éreztem biztonságban magam, sikertelen lett az indítás.
Második terhességemnél másik dokit választottam, aki nem csesztetett. Profi volt, értett hozzá. Csoda történt. Megnyugodtam és a vérnyomásom sem ugrált nála föl:) 10 év után ő lett az első doki, aki normáls vérnyomást mért. :)
Szülés előtt 3 nappal viszont felszaladt a vérnyomim. Szóltam, hogy most van gáz.. Másnap megcsászároztak, mert romlott az áramlása a babának. Szülés után aludtam...arra ébredek, hogy a nővér sutyiba rámtette a vérnyomásmérőt és már mérte is. Mire feleszméltem és beijedtem volna már készen is volt:) A dokim rendelte így, hogy álmomban mérjenek le:))
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!