Mikor kell a kórházba indulni? Hány perces fájásokkal?
Azt tudom, hogy rendszeres időközöként kell jönnie, vagy sűrűsödő és erősödő fájások már nem jóslóak, hanem ténylegesen a szülés előjelzői.
Mi kb 1 órányi autóútra lakunk a kórháztól, és nem akarok sem túl korán sem túl későn indulni. Fölöslegesen aztán meg pláne nem szeretnék bemenni.
Megmondanátok milyen sűrűn vannak egymástól és mennyi ideig tartanak a fájások? A fájások kezdetét kell mindig figyelni egymáshoz képest vagy az előző végét és a következő elejét?
Egyenlőre semmi jele a szülésnek, ma léptem a 40. hétbe. Nagyon izgulok!
Köszönöm a válaszodat!
Na hát ettől féltem, nálunk esély sincs hogy ennyire gyorsan beérjünk a kórházba. A párom 1 órányira dolgozik itthonról, ezért azt beszéltük meg az orvossal is, hogy jobb lesz ha mentőt hívok ha napközben indulna a szülés. De itt jön a bökkenő! Az orvosom beírta a fogadó kórház nevét a kiskönyvembe, hogy oda vigyenek, ne az ügyeletre. Beszéltem a mentősökkel akik azt mondták, hogy ha azt mondom a telefonba, hogy 20 percesek a fájások akkor oda visznek ahova kérem, ha ennél sűrűbbek akkor az ügyeletesbe kell vinniük. De a 20 perc az nagyon sok nem? Azt hiszem mindenképpen 20 percet fogok nekik mondani, mert a két kórház egyenlő távolságra van egymástól csak ellenkező irányban.
Az lenne a legjobb ha éjjel indulna, mikor itthon van a párom! :)
A szülések nagy része éjszaka indul meg, bizonyos biológiai okok miatt. Nekem is éjszaka indultak a fájások 2:30-kor, és 5 körül már szóltam a páromnak, hogy keljen, mert 3 perces lett 2,5 óra alatt. Mi csak 5 percre lakunk a kórháztól, de mire beértünk már bő 3 ujjnyi lett a méhszáj és 120-as fájásokat mutatott a CTG. Még 4 óra vajúdás volt hátra, végül 10:32-kor született meg életem nagyszerelme! :D
Én megfogadtam, hogy legközelebb hamarabb indulok el, mert a 120-as fájásokkal már nagyon kényelmetlen volt ülni a kontrakció közepén, márpedig a kocsiban, vagy mentőben nem lehet ugrálni, menni. És a maradék 4 óra alatt is igényeltem a mozgást, vagy a meleg vizet a kádban. Szóval amint érzékeled a rendszerességet érdemes szólni, mert utána már nem lesz kellemes ülni a kocsiban!
Szia!
Belinkelek neked egy olyat ahol leírja világosan hogyan kell nézni a fájásokat.
Nekem pl.hajnal 2:30-kor kezdett folyni a mvíz,először nem társult hozzá fájás,de mire letusoltam és összekészülődtünk már elkezdődtek a fájások is.Kb. 20-25 perc alatt beértünk és mire a CTG-re tettek már 4-5-6 percenként jöttek a fájások,de ennek ellenére csak 1 újjnyira voltam nyitva.Viszont innentől már "pikk-pakk" kitágultam és 12:10-kor meglett a fiam.
Könnyű szülést kívánok!
Az lesz életed legszebb napja :-)
Üdv. 3 hós anyukája.
Nagyon jó ez a link! Bár már megszületett kisfiam, de jó tudni, hogy mi volt az a 10 perces pihi a tolás előtt! Jól be is aludtam, majd 6-7 perc múlva a kisfiam testét öleltem magamhoz! Istenem de szép is volt az egész!
Kívánom neked is ezt a csodát megélni minél előbb! :D ÉS szerintem 10 perces fájásokkal már riadóztasd az illetékeseket...:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!