Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mikor kell a kórházba indulni?...

Mikor kell a kórházba indulni? Hány perces fájásokkal?

Figyelt kérdés

Azt tudom, hogy rendszeres időközöként kell jönnie, vagy sűrűsödő és erősödő fájások már nem jóslóak, hanem ténylegesen a szülés előjelzői.

Mi kb 1 órányi autóútra lakunk a kórháztól, és nem akarok sem túl korán sem túl későn indulni. Fölöslegesen aztán meg pláne nem szeretnék bemenni.

Megmondanátok milyen sűrűn vannak egymástól és mennyi ideig tartanak a fájások? A fájások kezdetét kell mindig figyelni egymáshoz képest vagy az előző végét és a következő elejét?

Egyenlőre semmi jele a szülésnek, ma léptem a 40. hétbe. Nagyon izgulok!

2010. febr. 22. 11:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nehéz ezt megmondani, mert mindenkinél máshogy zajlik! Ha egy órányira laktok, szerintem ne várj majd túl sokáig, ahogy rendszeres fájásokat érzel, indulj. Nálam 7 perceseknél kezdett gyanús lenni a dolog, hogy ez már az lehet (a fájások kezdetétől számolva 7 perc), de még nem szóltam a férjemnek. Ez volt du. 3h-kor. 5 percesnél riasztottam, hazajött, siettünk be a kórházba, kb. negyed5-re értünk be, 4 ujjnyi voltam. A lelkemre kötötte, hogy a következőnél rögtön hívjam. :) Sok sikert, drukkolok, hogy gyorsan és rendben menjen minden, és hogy beérjetek időben:-)).
2010. febr. 22. 12:08
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
10 percesnél érdemes elindulni,ezt nekem az NST-n mondták. Tehát a 2 fájás kezdetei között telik el 10 perc és legalább 1-1,5 percig tart 1 fájás.
2010. febr. 22. 12:16
 3/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszodat!

Na hát ettől féltem, nálunk esély sincs hogy ennyire gyorsan beérjünk a kórházba. A párom 1 órányira dolgozik itthonról, ezért azt beszéltük meg az orvossal is, hogy jobb lesz ha mentőt hívok ha napközben indulna a szülés. De itt jön a bökkenő! Az orvosom beírta a fogadó kórház nevét a kiskönyvembe, hogy oda vigyenek, ne az ügyeletre. Beszéltem a mentősökkel akik azt mondták, hogy ha azt mondom a telefonba, hogy 20 percesek a fájások akkor oda visznek ahova kérem, ha ennél sűrűbbek akkor az ügyeletesbe kell vinniük. De a 20 perc az nagyon sok nem? Azt hiszem mindenképpen 20 percet fogok nekik mondani, mert a két kórház egyenlő távolságra van egymástól csak ellenkező irányban.

Az lenne a legjobb ha éjjel indulna, mikor itthon van a párom! :)

2010. febr. 22. 12:18
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

A szülések nagy része éjszaka indul meg, bizonyos biológiai okok miatt. Nekem is éjszaka indultak a fájások 2:30-kor, és 5 körül már szóltam a páromnak, hogy keljen, mert 3 perces lett 2,5 óra alatt. Mi csak 5 percre lakunk a kórháztól, de mire beértünk már bő 3 ujjnyi lett a méhszáj és 120-as fájásokat mutatott a CTG. Még 4 óra vajúdás volt hátra, végül 10:32-kor született meg életem nagyszerelme! :D

Én megfogadtam, hogy legközelebb hamarabb indulok el, mert a 120-as fájásokkal már nagyon kényelmetlen volt ülni a kontrakció közepén, márpedig a kocsiban, vagy mentőben nem lehet ugrálni, menni. És a maradék 4 óra alatt is igényeltem a mozgást, vagy a meleg vizet a kádban. Szóval amint érzékeled a rendszerességet érdemes szólni, mert utána már nem lesz kellemes ülni a kocsiban!

2010. febr. 22. 12:59
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Belinkelek neked egy olyat ahol leírja világosan hogyan kell nézni a fájásokat.

[link]

Nekem pl.hajnal 2:30-kor kezdett folyni a mvíz,először nem társult hozzá fájás,de mire letusoltam és összekészülődtünk már elkezdődtek a fájások is.Kb. 20-25 perc alatt beértünk és mire a CTG-re tettek már 4-5-6 percenként jöttek a fájások,de ennek ellenére csak 1 újjnyira voltam nyitva.Viszont innentől már "pikk-pakk" kitágultam és 12:10-kor meglett a fiam.

Könnyű szülést kívánok!

Az lesz életed legszebb napja :-)

Üdv. 3 hós anyukája.

2010. febr. 22. 13:08
 6/11 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat, így nyugodtabb vagyok, tudom mit kell figyelnem!
2010. febr. 22. 13:26
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon jó ez a link! Bár már megszületett kisfiam, de jó tudni, hogy mi volt az a 10 perces pihi a tolás előtt! Jól be is aludtam, majd 6-7 perc múlva a kisfiam testét öleltem magamhoz! Istenem de szép is volt az egész!

Kívánom neked is ezt a csodát megélni minél előbb! :D ÉS szerintem 10 perces fájásokkal már riadóztasd az illetékeseket...:D

2010. febr. 22. 13:38
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem azt mondta az orvosom hogy ha fájásokkal indul a dolog akkor ha 2 óra alatt nem múlnak el akkor azok igazi fájások. Ha 7-10 percesek lesznek akkor indulhatunk a kórházba. A szülésznő ezzel szemben azt mondta hogy vajúdni otthon is lehet, majd csak akkor menjek be ha már 2-3 percesek. Jó, de nekem min. 30 perc az út! Plusz mire riasztom a párom és hazaér (45 perc). Szóval úgy döntöttem hogy 2 órát kivárok itthon és ha nem múlnak el akkor akárhány percesek indulunk. Ja, ha elfolyik a magzatvíz akkor persze rögtön menni kell, vagy ha esetleg vérzés lépne fel akkor is. Mindenkinél máshogy kezdődik, szerintem adott helyzetben majd tudni fogjuk mi a helyes és minden rendben lesz! Könnyű szülést!
2010. febr. 22. 13:54
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Én 4 perceseknél mentem be, akkor voltam 2 ujjnyira nyitva. És így is még 8órán át vajúdtam... Ha ezt tudom akkor várok még a bemenetellel:D
2010. febr. 22. 15:53
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Sose lehet tudni hogy alakul! Nekem elfolyt a magzatvizem, rá egy órára elindultunk két perces fájásokkal (amin teljesen meglepődtem), és miután felfeküdtem a szülőágyra, rá fél órára már ki is bújt a babám! Mindez éjjeli egy és három óra között, gyakorlatilag két óra leforgása alatt! Hihetetlen gyorsan történt minden! Az orvosom is éppen hogy beért, pedig szóltam neki már akkor, mikor elment a magzatvíz!
2010. febr. 22. 22:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!