Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hány perces fájásokkal indulja...

Hány perces fájásokkal induljak a korházba? 40 km-re van tölünk a korház.

Figyelt kérdés
Még van pár hetem, csak jobb lenne tudni szerintetek?
2010. febr. 10. 11:19
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Mi 60-70 km-re voltunk a kórháztól. És a fájásaim is rendszertelenek voltak. Volt egy aztán 15 perc mólva még egy. Mivel első gyerek, nem aggódtam, mert hogy ugye sok idő, nehezen...Anyummal beszéltem skype-on...15 perc után volt egy fájás, aztán 2 perc mólva megint, és megint 15 perc...Szóval ennyit a rendszerességről. Mire nagy nehezen rábeszéltek, hogy induljunk már el, mert ez már a szülés lesz, addigra kőkeményen 2-3 percenként volt, és felöltözni sem tudtam....Így megtenni a 60 km-t...Mire beértünk a kórházba teljesen ki voltam nyílva. 25 perc mólva elfolyt a magzatvíz, még 20 perc és kinnt volt a kislányunk. Nekem azt mondták, a következőnél jóval hamarabb induljunk el... Szóval, fő a biztonság, szerintem, ha érzed, vagy valaki azt mondja, hogy na ez már az, akkor menjetek!

Tudom, hogy általában nem így megy, de nálam ez volt, azért is írtam le, hogy nem mindig olyan nagy a fájdalom, ki tudja, neked hogy lesz, és azért 40 km....Amúgy érzéstelenítés, vágás nélkül szültem!

Boldog babavárást, és könnyű szülést, de csak annyira, hogy időben odaérjetek :) !Szép napot!

2010. febr. 10. 11:35
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Szerintem 40 km-re kb. 5 percesekkel érdemes indulni.

Én itthon szerettem volna vajúdni, csak az utolsó pillanatban bemenni a kórházba, de volt néhány 10 perces fájásom, aztán elfolyt a magzatvíz és rögtön 3 percesek lettek, úgyhogy mehettünk is. 4 óra múlva meglett a baba.

Kiszámíthatatlan :)

2010. febr. 10. 14:10
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
én nem voltam ilyen helyzetben, de szerintem anyától függ. Én 20 percesekkel indulnék, nehogy úgy járjak, mint az a kismami, aki az M3-ason a taxiban szült. Ő is 20 percesekkel indult el. Nem tudod kiszámítani, hogy milyen gyorsan sűrűsödnek be a fájások. Én 25 percesekkel kezdtem éjjel 3 óra felé, reggel 8-ra lettek 4-5 percesek, de az M3-asos kismaminak sokkal gyorsabban sűrűsödtek. Főleg, ha első baba, azt sem tudod még, hogyan reagál a tested a szülésre. Nem érdemes kockáztatni.
2010. febr. 11. 10:58
 4/4 anonim ***** válasza:

Ezt nem lehet igy elore megmondani, mert nagyon valtozekony a szules megindulas. Teny, hogy az sem jo, ha hamar bemesz, mert elvileg a korhazba erkezessel egyutt jaro stressz, illetve az, hogy elterelik a figyelmed le is lassithatjak a vajudast, ami annyira azert nem jo.

En azt csinalnam a helyedben, hogy megvarnam, amig rendszeresek lesznek a fajasok, 15-10 percesek kornyeken mar utra keszen allnek, ha hamar rendezodnek. Felhivnam a dokit, szulesznot, vagy a szuleszetet es kikernem a velemenyuket.

De az sem biztos, hogy lesz egyaltalan ilyen ritka fajasod.

Nekem az elso szulesemnel a magzatviz folyt el, majd egybol harom perces fajasok jottek, erosek is voltak. Kozel laktunk a korhazhoz, ami nem is volt baj, mert mire ertesitettem a korhazat az esemenyekrol es sikerult otthonrol elindulni, akkor mar nagyon durvan a vajudas kozepen voltam, beerkezes utan egy oran belul megszuletett a babam.

Most a masodik babat varjuk, hasonlo villamszulest josolnak, ugyhogy a lelkemre kotottek, hogy az elso jelnel induljunk el, mert tavolabb koltoztunk, jo forgalom eseten is 40 percre van a korhaz, kozben meg a nagyobb gyereket is el kell vinni a nagyszulokhoz.

Es elvileg egy negy oras hatoideju infuziot fel kellene vennem a korhazban, mert streptococusom van. Ugyhogy en az elso nyilalasra indulni fogok.

2010. febr. 12. 04:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!