Hány perces fájásokkal induljak a korházba? 40 km-re van tölünk a korház.
Szia!
Mi 60-70 km-re voltunk a kórháztól. És a fájásaim is rendszertelenek voltak. Volt egy aztán 15 perc mólva még egy. Mivel első gyerek, nem aggódtam, mert hogy ugye sok idő, nehezen...Anyummal beszéltem skype-on...15 perc után volt egy fájás, aztán 2 perc mólva megint, és megint 15 perc...Szóval ennyit a rendszerességről. Mire nagy nehezen rábeszéltek, hogy induljunk már el, mert ez már a szülés lesz, addigra kőkeményen 2-3 percenként volt, és felöltözni sem tudtam....Így megtenni a 60 km-t...Mire beértünk a kórházba teljesen ki voltam nyílva. 25 perc mólva elfolyt a magzatvíz, még 20 perc és kinnt volt a kislányunk. Nekem azt mondták, a következőnél jóval hamarabb induljunk el... Szóval, fő a biztonság, szerintem, ha érzed, vagy valaki azt mondja, hogy na ez már az, akkor menjetek!
Tudom, hogy általában nem így megy, de nálam ez volt, azért is írtam le, hogy nem mindig olyan nagy a fájdalom, ki tudja, neked hogy lesz, és azért 40 km....Amúgy érzéstelenítés, vágás nélkül szültem!
Boldog babavárást, és könnyű szülést, de csak annyira, hogy időben odaérjetek :) !Szép napot!
Szia! Szerintem 40 km-re kb. 5 percesekkel érdemes indulni.
Én itthon szerettem volna vajúdni, csak az utolsó pillanatban bemenni a kórházba, de volt néhány 10 perces fájásom, aztán elfolyt a magzatvíz és rögtön 3 percesek lettek, úgyhogy mehettünk is. 4 óra múlva meglett a baba.
Kiszámíthatatlan :)
Ezt nem lehet igy elore megmondani, mert nagyon valtozekony a szules megindulas. Teny, hogy az sem jo, ha hamar bemesz, mert elvileg a korhazba erkezessel egyutt jaro stressz, illetve az, hogy elterelik a figyelmed le is lassithatjak a vajudast, ami annyira azert nem jo.
En azt csinalnam a helyedben, hogy megvarnam, amig rendszeresek lesznek a fajasok, 15-10 percesek kornyeken mar utra keszen allnek, ha hamar rendezodnek. Felhivnam a dokit, szulesznot, vagy a szuleszetet es kikernem a velemenyuket.
De az sem biztos, hogy lesz egyaltalan ilyen ritka fajasod.
Nekem az elso szulesemnel a magzatviz folyt el, majd egybol harom perces fajasok jottek, erosek is voltak. Kozel laktunk a korhazhoz, ami nem is volt baj, mert mire ertesitettem a korhazat az esemenyekrol es sikerult otthonrol elindulni, akkor mar nagyon durvan a vajudas kozepen voltam, beerkezes utan egy oran belul megszuletett a babam.
Most a masodik babat varjuk, hasonlo villamszulest josolnak, ugyhogy a lelkemre kotottek, hogy az elso jelnel induljunk el, mert tavolabb koltoztunk, jo forgalom eseten is 40 percre van a korhaz, kozben meg a nagyobb gyereket is el kell vinni a nagyszulokhoz.
Es elvileg egy negy oras hatoideju infuziot fel kellene vennem a korhazban, mert streptococusom van. Ugyhogy en az elso nyilalasra indulni fogok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!