Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Volt egy cikk. És egy hozzászó...

Volt egy cikk. És egy hozzászólás. Csak én gondolom úgy, hogy egy terhesség alatt az UH nem "nagy felhajtás"? Bővebben lent:

Figyelt kérdés

A cikk:

[link]

És a hozzászólás:

"Valoszinuleg angolok.Jelentem Angliaban nem mondjak meg elore a baba korulbeluli szuletendo sulyat.Sot nogyogyasz sem vizsgal meg a 9 honap alatt.:)Ket ultrahang van 12 es 20 hetesen nincs nagy felhajtas mint Magyarorszagon!"

Ez engem kiakasztott... Annyira sok külföldün élő magyar szidja a MO-i terhes gondozást, meg szülést, és sztárolja, hogy na, ott bezzeg bemész, ok, terhes vagy és a doki hozzád sem nyúl csak a szüléskor. Ez szerintük a jó. És az a pár UH és havi 1-szeri vizsgálat csak felhajtás.

És ha nyílik a méhszáj? Vagy a gyerekkel vmi nem OK?

Engem pl megnyugtatott, hogy mentem UH-ra, hogy 4D-n is voltunk, hogy volt jópár labor, hogy havonta megvizsgált a doki. Na és egyszer közölte, hogy nyílik a méhszáj és pihenjek sokat. Namost a nagyszerű Angliában ilyenkor mi van? Esetleg megindul a szülés 30 hetesen ??? Akkor a SZUPER ország, a SEMMI felhajtás kárpótolja majd a nőt? Vagy van olyan ország, ahol a többedik gyereket csak akkor szüleheted kórházban, ha vmi probléma van... Az is olyan jó?

Bocsi a kiakadásért...de ez most nagyon felbosszantott...

2015. ápr. 20. 12:21
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
67%
igy van..más országokban mások a kotelezo oltások. az anyosom aggodva kérdezte, h ugye mi nem oltattuk a fiunkat rota virus ellen...mondtam neki, h nem, mint kiderult tobben meghaltak a rota virus beadását kovetoen (hirekben is volt, h hány kis baba halt meg).. az orvos is ellenezte.
2015. ápr. 20. 14:01
 22/40 anonim ***** válasza:
39%

Utolsó előtti: Csak tidd, hogy azok a betegségek, amik itt MO-n kötelezők, a nagy %-uk gyógyítható, sőt anno az én csecsemő koromban nem volt MMR oltás, voltam gyerekként mumpszos, de soha nem voltam kanyarós vagy rubeolás sem. Az agyhártyagyulladást is tökéletesen gyógyítják, és a szervezetnek tényleg felesleges a BCG mert tényleg nem hat, szóval akik ezt mondták ott kinn, jól mondták.

Sosem tudhatod, mi van az oltóanyagban, még a háziorvos sem, és a tehettem volna, csak azokat adattam volna be a gyermekeimnek, amik feltétlenül szükségesek, de mondd meg, ha ennyire értesz hozzá, miért kell egyféle oltást ezerszer beadni? Vagy egy két hónaposnak mi szüksége van tetanusz oltásra? Lényegtelen, mindig lesznek elvakult oltásmániások.... Bocs az offért.

Kérdező:

Tény, hogy vannak dolgok, amit nagyon túldramatizálnak Magyarországon, de nem hülyeség a sok vizsgálat, de túlzásba sem kellene esni. Két véglet, Anglia, ahol kb tesznek rá MO ahol meg túlbonyolítják.

2015. ápr. 20. 14:09
 23/40 anonim ***** válasza:
48%

Tidd=tudd

#18-as válaszolónak szántam.

22-es válaszoló. Mi pl nem oltattunk agyhártyagyulladásra, de sajnos már az is kötelező :( A rotát nem tudom, hogy kötelező-e, de amikor a fiam annyi idős volt, ő sem kapta meg.

2015. ápr. 20. 14:12
 24/40 anonim ***** válasza:
30%

Utolsó, te honnan veszed, hogy a BCG oltás nem hat???

Persze, sajnos jelen van a TBC. De szerinted mitől nincs járvány??

2015. ápr. 20. 14:12
 25/40 anonim ***** válasza:
86%

Nem egy cikket olvastam erről, és nem egyszer beszélgettem már eü-s dolgozókkal. Nem mellesleg az édesanyám vegyésztechnikus...

Kihalt a betegség, mert kifejlesztették a védőoltást, de kérdem én, miért oltunk egy kihalt betegségre, vagy olyanra, ami egyáltalán nem jellemző az adott országban? Hogy fenn tartsuk igen, már értem...

És akkor jönnek a hülye dumával, hogy veszélyeztetem a gyerekemet, ha nem adatom be. Hadd döntsem el, hogy mit kapjon meg és mit nem. Mit érzek én fontosnak, és mit nem. Az olyan betegségeket amiket gyógyít az orvostudomány, felesleges azt a fiatal szervezetet velük mérgezni.

Nem vagyok oltásellenes, csak nem oltatom ész nélkül minden szarra a gyermekemet, és szeretek utánajárni a dolgoknak. Ami nem kötelező ívesen le is tojom...

2015. ápr. 20. 14:18
 26/40 A kérdező kommentje:

2-es! Nem pattogok, de durva azért, nem, hogy gyk lesz-rnak!

Bezzeganyán olvastam most az (asszem) utolsó cikket, ahol méhen kívüli terhesség volt, elvesztette az egyik petevezetékét, belső vérzése is volt. És ott is, amikor bement, nem volt UH, hanem amikor alapból lett volna. Lehet, ha rögtön van UH, akkor megmarad a petevezeték. Sőt...Mi lett volna, ha szegény meghal? Fél liter vér volt a hasában. CSak mert a vérkép és vizelet jó volt? Nem UH-zták meg. Itt Mo-n azért ha bemész a dokihoz, h vmi nem OK, akkor csinál egy UH-t.

Nem pattogok, csak szerintem durva és ijesztő, hogy életek múlnak egy nyomorult UH-n vagy vizsgálaton, mert "nem kell a nagy felhajtás".

2015. ápr. 20. 14:42
 27/40 anonim ***** válasza:
Angliában ez normális,természetes dolog.Magyarországon több az abortusz,kora szülés a komplikációk. Ha kevés a vizsgálat,az sok bajjal jár,mert nem derülnek ki dolgok.
2015. ápr. 20. 14:59
 28/40 anonim ***** válasza:
0%

25-ös!

A TBC egyáltalán nem halt ki, sajnos nagyon is jelen van, ezért kell az oltás!

Az én férjem meg orvos ... Ő sem híve az ész nélküli oltogatásnak, lásd bárányhimlő, rota,de mi pl. Angliában élünk, itt nincs BCG oltás, így Ő maga oltotta be a gyerekeinket, mert az igenis nagyon indokolt!

2015. ápr. 20. 15:47
 29/40 anonim ***** válasza:
ha "nagyon indokolt" - akkor miért rohognek ki bennunket Svájcban, Franciaországban mikor rákérdezunk mikor kapja a gyerek bcg oltást? Miért mondják azt a nyugati országokban, hogy semmit nem ér?
2015. ápr. 20. 18:53
 30/40 anonim ***** válasza:

Bocsánat, hogy nyers vagyok: de az angol orvosok miért törődnének a bevándorlók gyerekével? Nem arról híres az az ország, hogy örül a bevándorlóknak.

A másik dolog, hogy más a terhesgondozási protokoll, és az oltási rend. Nem jobb vagy rosszabb, csak más. Elsősorban azért, mert nagyobb szerepet hagy a legális magánrendeléseknek. Szerintem ez sokkal jobb, mint itthon fű alatt, borítékért stb. jobb ellátást kapni/adni. Ez legalább tiszta és törvényes. Az, hogy itthon 2 UH-val több kötelező, az csak egy dolog. Azzal itthon sem foglalkozik a kutya se, aki nem tud orvost fogadni, efelől ne legyen kétséged.

2015. ápr. 21. 11:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!