Kötelező felvenni az anyasági támogatást?
De jól megy..még hogy gazdasági válság...persze, nyugodtan hagyd csak állambácsinál azt a pénzt...végül is minek hajtanád be rajtuk, biztos szükségük van még rá a fizetésedre kirótt 50% adó után.
A védőnő meg ha hiszed ha nem, alapvetően egy jó dolog, pont az ilyen hozzáállástól lesznek olyanok amilyenek, mert kb. úgy viszonyulnak hozzájuk egyesek, mint ha bkv ellenőrök volnának, pedig lényegében a babád egészséges fejlődéséért tanulnak.
Nem köteleződ, de szerintem egy védőnő miatt ne mondj le egy babakocsi áráról! Legfeljebb elteszed a gyerekednek gyűjtőszámlára.
Igaz, én több, mint egy éve szültem, azóta változtak a szabályok.
Akkor még úgy volt, hogy min. 4 alkalommal kellett terhesgondozáson megjelenni. Ez lehetett sztk-s, magán nőgyógyász, védőnői pecsét is. Általában sokkal több is összejön, mint négy, nekem konkrétan betelt a kiskönyvem.
Szüléskor a kórház adta ki az erről szóló igazolást a zárójelentéssel és a kórházban tartózkodási igazolással együtt.
Az új szabályok értelmében ezt az igazolást a védőnő is kiadhatja, vagy ő adja ki. A babához ki kell mennie, akkor vinnie kell ezt a papírt is szerintem. Vagy ugorjon be hozzá apa és hozza el.
Nekem is egy lehetetlen védőnő jutott, de azért nem mondanék le a nekem ill. a gyerekemnek járó dolgokról, csak mert kissé hibbant.
Mindegy, hogy védőnő vagy orvos, 4 alkalommal kell terhesgondozáson részt venni. ez lehet 4 orvosi, 4 védőnői vagy vegyesen.
Az anyaságihoz jó ideje csak a védőnő igazolása elfogadható (ez nem azt jelenti, hogy hozzá kell járni, hanem azt, hogy ő iagzolja le, hogy megvolt a négy alkalom, akárhol). A MÁK jó fej, el szokta fogadni az orvosit is, de van megye, ahol ellenőrzésen kiszúrták, és azóta betartják, hogy védőnői igazolás kell.
Kérdező, ezt az igazolást bárki kikérheti helyetted a védőnőtől, ha addig sem akarsz menni hozzá :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!