Családi pótlékot, anyasági támogatást lehet postai úton vagy ügyfélkapun igényelni, vagy mindenképp személyesen kell?
Igaz, én személyesen intéztem, de van ügyfélkapum is, ahol mindent mást intézek, akár a gyerekről van szó, akár rólam vagy a páromról.
Nekem leadástól számítva 1 héten belül - hónap közepén! - a számlámon volt minden, amit igényeltem.
Bizonyos esetekben, mint pl. személyes iratokkal való bánásmódban is, jobban szeretem a személyes vagy elektronikus átadást.
Lehet postán és ügyfélkapun is. Én a gyest szerettem volna ügyfélkapun keresztül, de fennakadtam azon az akadályon, hogy szkennelni kellett volna a mellékleteket, nekem pedig nincs szkennerem. Így maradt a postai út. De így is gyorsan ment.
Egy tanács: a telefonszámot érdemes feltüntetni, mert az Államkincstártól felhívnak, ha valami nem világos, vagy hiányzik valami, nálam is így volt, így nem kellett levelezgetni, ami időbe telik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!