Akik minden alkalommal császárosok voltak! Hogy éltétek meg?
Nagyon nagyon rég vártam már a terhességet és a szülést is. Nagyon szeretnék természetes úton szülni. Rettegek a császártól, nem azért mert műtét, hanem mert félek, hogy sosem szülhetek rendesen. Ti hogy éltétek meg, hogy ez teljesen kimarad az életetekből?
Persze egyértelmű, a baba egészsége a LEGFONTOSABB!
Én hálás vagyok a kèt császáromért és az orvosomért. Úgy mentem szülni, hogy pozitív élményekkel jöjjek ki a kórházból.
Én nagy eséllyel belehaltam volna a szülésbe régen, mert a medence csontom nem úgy áll, hogy nem tudott a gyerekeim feje a medencemen keresztül jönni.
Nekem azzal van bajom, hogy a családomban egy két embernél én még sosem szültem, hisdzen műtéttel jött a világra mind két gyermekem. De nem érdekel mert a lényeg mind a hárman egészségesek vagyunk. Most várom a harmadik babámat. Császárom lesz de nem érdekel, hiszen lesz még egy csodás gyermekem. :-)
Miért a császárnál a gyereket "ingyen" adják? Hihetetlen mennyi buta ember van a világon...
És akinek nagyon könnyű a szülése, hogy pillanatokon belül megvan a baba? Ő is csak "félértékű" ember, mert nem szenvedett szinte semmit? Nekem két barátnőm is így járt már az első babánál is. Éppen, hogy a szülőágyra fel tudtak ülni.
Az a menő, akinek minél jobban fáj? Vagy minél több fájdalmat tud elviselni? És aki epidurállal szül? Az sem szülés? :)))
Vagy akinek szűk a belső medencéje? Régen elárulom, hogy ott csontokat feszítettek szét, hogy kiférjen a baba, vagy rosszabb esetben széttrancsírozták a baba fejét. Apámnak (orvos) még van régi szülészeti tankönyve az 1800-es évek végéből.. (igen múzeális érték:) Na ott le van rajzolva, hogy mit tettek, hogy mentsenek... Nem kívánom senkinek..
" a császár a könnyebbik verzió"
Na ez az ami nem igaz! A könnyebb verzió a gyors lefolyású természetes szülés, ami nem jár repedéssel.
Sztem ez olyan ha könnyű, gyors természetes szülése van akkor arra mondja h ennél nincs könnyebb. Ha nehéz, hosszú szülése van pl reped mindenfele akkor meg azt mondja h a császár is jobb lehet ennél. Aki császár után nehezen, lassan épül fel az azt mondja még a hosszabb szülésre is h sokkal jobb. Aki császár után már másnap fel sem tűnik h műtötték annak meg az a könnyű.
Engem este császároztak reggel a felkelés volt csak nehéz, utána éazre sem vettem h jaj seb van a hasamon, bírtam bárhogy feküdni, rendesen sétálni. Így én is mondhatnám h nem is nehéz a császár de hát ugye nem mindenki van így.
Mind a kettőnek meg vannak a nehézségei.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!