Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés indítás? Lesz ma baba?

Szülés indítás? Lesz ma baba?

Figyelt kérdés

Sógornőm 38 hetes kismama. Már egy hete bent van a kórházba.

Ma reggel megindították neki a szülést. De gyógyszert nem kapott csak "megpiszkálták" a babát.

Burkot repeszthettek?

Még teljesen zárt volt és a nyákdugó se távozott.

Ez így mennyi idő lehet mire kijön a kicsi?

Leírnátok a tapasztalataitokat?

2015. márc. 16. 09:11
1 2
 1/16 Wiky93 ***** válasza:
100%

És miért került be 38hetesen?

Szülésindítás=burokrepesztés Innen már nincs visszaút jön a baba :)

Én kislányom elég jól érezte magát a pocimban. Kiírt időpontig nem történt semmi...másnap mentem a kórházba, onnantól naponta nst vizsgálat, 5-ik nap befektettek, aznap kaptam prosztin tablettát lettek tőle fájásaim de rendszertelenek voltak l, se tágulás semmi. Másnap pihi, kövi nap ugyanúgy felhelyezték a prosztin, akkor még fájásaim se lettek. Így mondták, hogy másnap reggelre úgy készüljek, hogy indítás lesz. 9:30kor burkot repesztettek, 16:47 kor megszültem :)

2015. márc. 16. 09:31
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
ha 38 hetesen megindítják neki, annak egészségügyi oka van, tehát ma biztosan meg lesz neki a baba, az esetek többsége sajnos császárral végződik szülésindításnál.
2015. márc. 16. 09:33
 3/16 Wiky93 ***** válasza:
100%

A nyákdugó nem téma, nekem se távozott..

Visszatérve az én szülésindításomhoz, hogy nem igen akartam tágulni, adtak oxitocint, egyfolytába növelték az erősségét, mert nem tágultam... Nézték a kicsi szívhangját (nst) aztán járkálhattam (tologathattam a állványt amin az oxitocin folyt belém) aztán megint szívhang..labdán is vajúdtam, babaszívhang (nagyon gyorsan telt az idő) aztán vizsgálat után kérdezte a doki akarok e f.csillapítót, elmondta, hogy miért jó stb, kértem, aztán mentem a kádba vajúdni, már itt olyan kába voltam, félig nyitott szemmel beszéltem a párommal..aztán jött a szül.nő, hogy vissza tesz nstre mert 1óránál tovább nem lehet a vízben lenni, utána vissza mehetek(én meg csak csodálkoztam, hogy 1órát voltam a kádban..kb 20percnek se tűnt) na feltettek nstre és az első fájásnál nyomnom kellrtt, mire a szül.nő mondta, hogy ez már tolófájás, hűha mondom.. Nyomtam még vagy 2t aztán látta a kis fejét, meg is fogtam a haját, aztán mondta, hogy percek kérdése és kint a baba :) (bocsi ha most ezzel untattalak..)

De a lényeg, hogy ma baba lesz :)

2015. márc. 16. 09:41
 4/16 A kérdező kommentje:

Rosszak a laborba a májnak az értékei és ezért van bent.

És tovább romlott neki.

Csak azért kételkedek mert azt mondta neki a doki ha ettől nem indul meg akkor majd holnap.

Akkor ezek szerint nem biztos, hogy baba lesz belőle ma még így se?

2015. márc. 16. 09:41
 5/16 A kérdező kommentje:

Egyáltalán nem untattál a történeteddel :)

Csak az a furcsa nekem, hogy semmi gyógyszert semmit nem kapott. És emiatt vagyunk elbizonytalanodva, hogy meg-e lesz ma.

2015. márc. 16. 09:47
 6/16 anonim ***** válasza:
Igen az szülés inditás történt,és sok féle okkal és probléma miatt alkalmazzák. MA est vagy holnap reggel meg lesz a baba.ha szülés inditás van,olyan mint ha magátol indulna meg
2015. márc. 16. 14:31
 7/16 Wiky93 ***** válasza:
Így van, a szülésindításnál mindenképp jön a baba! Nincs visszaú! :) ha közbe jön vmi akkor császár..
2015. márc. 16. 15:35
 8/16 A kérdező kommentje:
Sajnos még mindig nincsen semmi egy kósza fájás se!
2015. márc. 16. 15:41
 9/16 anonim ***** válasza:
Nekem 37+1 naposan megindították,mert elkezdett nyílni a méhszáj. Egy erősebb vizsgálat hatására megindultak a fájások, pár órával később repesztettek burkot. Sajnos nem voltak rendszeresek a fájások,ezért a finishbe is "sokat" kellett várni két fájás között. Ez akkor volt gond mikor a baba már szint félig kint félig bent volt és gyorsan kellett volna,hogy jöjjön a köveekező fájás,h ne nyomódjon a baba. Egész egyszerűen megoldották ezt nálam: határozottan rám parancsolt a dokim,h a köverkező fájásnál addig kell nyomjak amig ő azt nem mondja,h okés,kint a baba.... Meg is lett szerencsére! Semmi baja nem lett! Reggel 8-9körül volt az a vizsgálat amire beindultak a fájások,14:41re mar kint voltba fiam.
2015. márc. 16. 15:54
 10/16 A kérdező kommentje:
Sajnos továbbra sincs meg a kicsi. Sőt fájás sincsen
2015. márc. 16. 18:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!