Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Volt valakinek hasonlo és...

Volt valakinek hasonlo és mégis pikk pakk meglett a baba inditás nélkül?

Figyelt kérdés

38+4hetes vagyok. sűrün érzek kellemetlen mensi szerü fájdogálást a hasam aljában illetve néha gyomortol lefelé egy erős görcsöt. Fáj a derekam sokat, dagad a kezem lábom,mintha az arcom os püffettebb lenne. Rettenetesen fáradt vagyok.

De a ctg semmit nem mutat,tök zárt vagyok ,jo a vérnyomasom vizelet negativ.

Érzem hogy nyom a baba feje pisilni alig tudok.

Valoszinű inditani kell majd? Az orvosom jövőhéten vár h megbeszéljük a tulhordást. Tudom még sok idő van és nem lehet előre tudni de volt valaki hasonlo helyzetben és mégis magatol indult a szülés ?

Néha ugy érzem hülyének néznek a tök sima ctgvel mikor a fájdalmakrol beszélek. Méhszájvizsgálat is több mint egy hete volt. Már kezdek aggodni hogy nagyon hosszu vajjudás lesz inditással tulhordva. Valami ötlet vagy egy pár jo sztori jol jönne. Előre is köszi.

2014. márc. 5. 14:49
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
38+4 született a fiam, sima ctg után, éjjel. Szombatra esett, a doki hétfőre várt, hogy indtásról beszéljünk, mert a baba feje már szép nagy volt. A szülésem magától indult (de fájásgyengeség miatt császár lett).
2014. márc. 5. 15:04
 2/37 A kérdező kommentje:

9napja mértek 92mmes buksit...no meglátjuk. Komolyan olyan kiakaszto mikor mondom hogy mit érzek néznek rám bambán aztán a ctgre.

Főleg hogy elmpndtam hogy anyukám3x is meg tesom is császárral szült mert nem tágult. Lehet nem akarnak ijjesztgetni hogy én se fogok? Pedig én természetesen akarnék. Kinomba vettem málnalevél teát... hátha segit majd haeljön az idő.

Köszönöm a válaszod és gratulalok.

2014. márc. 5. 15:25
 3/37 anonim ***** válasza:
42.heten szultem. Aznap hajnalban indultok a fajasok amikor reggel 8ra lett volna szulesmeginditasom. Juni 29 re voltam kiirva es juli 11en szultem
2014. márc. 5. 15:36
 4/37 anonim ***** válasza:
Ó még bőven van időd, én betöltött 40 hétnél is tök zárt voltam, pedig a baba már 39. héten nagyon szépen beilleszkedett. (Mondta is az ultrahangos, hogy bármikor megszülethet. Ennek ellenére 41+2-ig húztuk, magától indult be, de nagyon lassan tágultam, első igazi fájástól számítva 25 óra múlva lett meg a baba. (Ebből 8-at voltunk a kórházban.) Kb. 40+3-on mondta először a doki, hogy már a külső méhszáj elkezdett nyílni, addig semmi. Szóval nyugi, még nem késtél le semmiről. 36. héttől vedeltem a málnalevél teát, meg szedtem a homeós bogyókat. Kitartást!
2014. márc. 5. 15:43
 5/37 A kérdező kommentje:
Köszi aranyosak vagytok. Igazan nem akarom sürgetni hisz első baba csakhát nehéz már minden. meg olyan rossz a közérzetem napok ota. Pedig igazan jol birtam. Nem voltam hisztis sem. De az elmult pár hét már terhesség valoban. Ugyérzem elfáradtam...És ha egy napig tarto vajjudás elébe nézek félek nem lesz elég erőm.
2014. márc. 5. 16:08
 6/37 anonim válasza:

Szia!

Érdemben nem tudok válaszolni Neked, csak h. tudd, nem vagy egyedül, ugyanebben a helyzetben vagyok én is. Annyi különbséggel, h. 39+4 hetes vagyok. De mindent pontosan így érzek, h. már nehéz...mindennap jön a menzis fájás is, néha már igazán kellemetlen, de mégsem történik a hatására semmi. Ctg-m is sima. Mondjuk a méhszájértékem 2100, de ez már így van egy ideje. Es azt mondják, nincs jelentősége a szülés hosszára nézve. Nagyon szeretném én is, ha elindulna magától Babuci. Mi ma megyünk az orvoshoz, meglátjuk, mit mond. Hol fogsz szülni, megkérdezhetem? Arról tudsz vmit, h. az orvosodnál mi a gyakorlat, kb. mennyit vár? Egyébként tényleg van még időd, kiírásig még 10 napod, az sok, ha belegondolsz, s végül is bármelyik pillanatban elindulhat:) Szurkolok, hogy úgy alakuljon, ahogy szeretnéd!! S ha esetleg mégis indítani kéne, több különböző forrásból is azt olvastam, h. általában gyorsabb az ilyen szülés, ezzel nyugtatom magam:)

Szép szülést, egészséges Babucit! Kislány v. kisfiú?

2014. márc. 5. 17:31
 7/37 A kérdező kommentje:

Szia, Eggyüttérzek pedig te mingyart eléred a kiiras napjat. Sok sikert neked is.

Sajnos nem tudom még mire számitsak az orvostol. Nyilván hétfőn elmondja. Annyit tudok hogy természetes szülés párti meg gátvédelem, csak ha nagyon muszály akkor avatkozik be(császár vákum fogo..)De hogy szülést hagyja beindulni vagy párnap tulhordásnál már inditana azt nem tudom. De mivel 40 kmre van nagyon rossz lenne mindennap oda járni vizsgálatra magzatvizet nézetni tulhordás miatt igy tuti befektetne.

Békésmegyei vagyok am.

És kislány lesz.Neked?

Azon gondolkodtam ha esetleg terhesség alatt jobban kiméltem volna magam akkor lehet könnyebb lenne ez a végepárhét vagy több erőm lett volna.... 34. hétig kb tök fitt voltam néha el is felejtettem h terhes vagyok,mindent megcsinaltam ugyanugy. 34hetesen disznóvágáson voltam mindenből kivettem a részem. De onnantol egyre nehezebb volt. Aztán pár hete mint akit elvágtak, terhes lettem szo szerint. Most is megcsinalgatom a dolgom idehaza de sokkal lassabban és sokszor fele annyit. Pl lehet hogy beinditom a gépet,de kiteregetni már a párom szokott. Vagy porszivozni mar nem tudok de a felmosas okés. A főzés egyszerre csak egy féle megy. nem tudok 3 fele tenni venni egyszerre. kifaradok. Nemrég kilométereket bicikliztem mostmeg 500méter séta nem megy megállás nélkül....Na de tudom mi a megoldás csak még várat magára. De remélem maradt annyi erőm hogy megszüljem a picurkát.

2014. márc. 5. 17:51
 8/37 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Holnapra vagyok kiírva és egyszerűen még semmi, de semmi jele annak, hogy a kicsi babám szeretne megszületni :-(( Hétfőn és tegnap volt egy-egy kisebb hasfájás és derékfájás, de amúgy semmi. Múlt héten csütörtökön vizsgált a doktor: a méhszájam teljesen zárt. Holnap reggel megyek újra NSt-re és újból meg is vizsgál, aztán meglátjuk. Beszélgetek a babámmal, hogy legyen ügyes és bújjon inkább ki, mert nem akarom a kórházunk vendégszeretetét tovább élvezni, mint ameddig muszáj...Nagyon nem szeretnék befeküdni, éppen elég lesz a szülés utáni pár nap. Persze a baba az első és ha az ő érdeke ezt kívánja akkor az más. Első babám. Tartok a szüléstől egyik nap, a másik nap pedig optimista vagyok és szeretnék már ott lenni és kezembe fogni a babámat. Egyébként én is szerencsés vagyok, mert semmi gondom nem volt a várandósság alatt, viszont ez az utolsó két hét már valóban inkább terhesség. Lelassultam én is, nem tudok már úgy tevékenykedni mint pár hete. Félek az ismeretlentől. Pedig tudom, optimistán és pozitív gondolatokkal kell odaállni, hiszen fejben dől el minden. No majd meglátjuk. Kitartást kívánok magunknak és köszönöm, ha elolvastad.

2014. márc. 5. 19:41
 9/37 A kérdező kommentje:

Ugyanigy vagyok pedig elvileg több mint egy hetem van. Persze én is ugy gondolom hogy a baba a fontos és ha jobb neki bent vagy esetleg be kell feküdni akkor persze. És valoban egyik nap félek másiknap várom énis...

már nem sok van. baba még nem maradt bent, legyünk optimisták. Köszönöm hogy irtál.

2014. márc. 5. 20:16
 10/37 anonim ***** válasza:
40+6ra szültem, indítás nélkül. Végig totál zárt voltam, vérnyomásom, minden oké. Bár nagyon durván vizes voltam kb a terhesség felétől. Szülés előtt 3 nappal brutális jóslóim lettek, de ennek hatására sem tágultam. Már a khban voltam túlhordás miatt (40+5) amikor beindult a szülés. Ez volt délután 3kor. Másnap délelőtt 11 előtt lett meg a fiam. 19 óra kőkemény vajúdás volt, azt hittem sose lesz vége, de megérte. Ja, és ittam azt az átkozott málnalevél teát, ami ugyebár elvileg pont a tágulást segíti, hát nekem baromira semmit nem segített. Csak a vajúdás 11. órájában kezdett nyílni a méhszájam.
2014. márc. 6. 15:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!