Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tettem fel olyan kérdést,...

Tettem fel olyan kérdést, hogy meddig lehet anyatejet leadni. Mindenki azt írta, nincs meghatározva, most mégis azt mondják, hogy itt Kecskeméten csak a baba 8 hós koráig lehet. Akkor most hogy van ez? Máshol miért lehet tovább is?

Figyelt kérdés
2011. jan. 23. 11:40
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Bocs,most látom,hogy nem jó helyre írtam.
2011. jan. 23. 11:41
 2/11 anonim ***** válasza:
Én konkrétan ismerek olyan anyukát, aki 14 hónapig szoptatott, és végig adta le az anyatejet. Ez Budapesten volt kb 2 éve. Nálatok mit mondtak, miért csak 8 hónapig lehet?
2011. jan. 23. 11:44
 3/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem tudom, hogy leadásra milyen korlátozás van, viszont az tény, hogy anyatejgyűjtőből tejet csak 8 hónapos koráig kaphat a baba (addig írhatja fel a gyerekorvos). Elképzelhető, hogy emiatt, hogy egy 8 hónapos babának egy 1,5 éves gyerek anyukájának a teje már nem tartalmaz elég tápanyagot.

Mi kaptunk tejet anyatejgyűjtőből, és mindig próbálták a kislányommal egykorú baba anyukájának a tejét adni, ezért gondolom, hgoy mivel 8 hó után már nem kaphatnak a babák tejet onnan, így idősebb babák anyukáinak a tejére nincs

szükség.

2011. jan. 23. 12:29
 4/11 A kérdező kommentje:

Köszi!

Én ezt értem,de akkor máshol miért lehet,az nem világos?!

Okot nem mondtak,hogy miért csak 8 hónapig,de gondolom azért,amit a második hozzászóló írt.

2011. jan. 23. 13:00
 5/11 anonim ***** válasza:

Én Budapesten vagyok anyatejleadó s a kisfiam 13 hónapos!

Épp a múlt héten kérdeztem rá s azt mondták addig adok tejet,míg van.Nincs meghatározva!

Havi szinten kb:25 litert is elvisznek!

2011. jan. 24. 08:35
 6/11 A kérdező kommentje:

De jó neked,hogy olyan sokáig adhatsz!Az anyatejgyűjtőbe adod?

Én havi szinten 36 litert adok és sajnálom,hogy nem lehet tovább,de majd rákérdezek,mi az oka?!Hátha lehet tovább is.

2011. jan. 24. 09:01
 7/11 anonim ***** válasza:
Debrecenben régebben ugyan de a gyerekem három hónapos koráig írta csak fel az anyatejet a doktornő. Keveseltem és az anyatejgyűjtőből az egyik kiadó azt mondta keressek egy anyát és vegyem meg tőle feketén:)) de arra figyeljek, hogy ne olyan anyuka legyen aki hat hónapnál régebben szoptat mert az a tej már nekünk nem megfelelő, nem elég sűrű stb. Így levadásztam egy anyukát és dupla pénzért hordtam még tőle négy hónapig.
2011. jan. 25. 14:52
 8/11 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom,hogy amíg elég zsíros,addig beveszik.Volt egy szomszédasszonyom,aki 1,5 évig adott le tejet mindkét lánya után.
2011. jan. 25. 15:03
 9/11 anonim ***** válasza:

Ne haragudjatok, hogy nem a kérdésre válaszolok. Le a kalappal előttetek, Anyukák, akik ennyi tejet adtok le. :)

Egy gyakorlati kérdésem lenne: hogy, mivel fedezitek ezt a hatalmas kálcium-szükségletet, hogy ne menjenek tropára a fogaitok?

2011. jan. 25. 21:13
 10/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is adtam tejet egy hat héttel idősebb kislánynak, és ahogy betöltötte a 8. hónapot, úgy már nem adhattam neki tovább. Már nem emlékszem pontosan a törvényi hátterére, de az biztos, hogy mire megérkeztek a tejleadáshoz szükséges papírok, addigra hetek teltek el, és szegény baba addig tápszeren élt. Ez Cegléden volt, nem tudom máshol hogy zajlik, de ezt a 8 hónapot már másoktól is hallottam. Üdv!

2011. jan. 27. 10:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!