Tettem fel olyan kérdést, hogy meddig lehet anyatejet leadni. Mindenki azt írta, nincs meghatározva, most mégis azt mondják, hogy itt Kecskeméten csak a baba 8 hós koráig lehet. Akkor most hogy van ez? Máshol miért lehet tovább is?
Szia!
Nem tudom, hogy leadásra milyen korlátozás van, viszont az tény, hogy anyatejgyűjtőből tejet csak 8 hónapos koráig kaphat a baba (addig írhatja fel a gyerekorvos). Elképzelhető, hogy emiatt, hogy egy 8 hónapos babának egy 1,5 éves gyerek anyukájának a teje már nem tartalmaz elég tápanyagot.
Mi kaptunk tejet anyatejgyűjtőből, és mindig próbálták a kislányommal egykorú baba anyukájának a tejét adni, ezért gondolom, hgoy mivel 8 hó után már nem kaphatnak a babák tejet onnan, így idősebb babák anyukáinak a tejére nincs
szükség.
Köszi!
Én ezt értem,de akkor máshol miért lehet,az nem világos?!
Okot nem mondtak,hogy miért csak 8 hónapig,de gondolom azért,amit a második hozzászóló írt.
Én Budapesten vagyok anyatejleadó s a kisfiam 13 hónapos!
Épp a múlt héten kérdeztem rá s azt mondták addig adok tejet,míg van.Nincs meghatározva!
Havi szinten kb:25 litert is elvisznek!
De jó neked,hogy olyan sokáig adhatsz!Az anyatejgyűjtőbe adod?
Én havi szinten 36 litert adok és sajnálom,hogy nem lehet tovább,de majd rákérdezek,mi az oka?!Hátha lehet tovább is.
Ne haragudjatok, hogy nem a kérdésre válaszolok. Le a kalappal előttetek, Anyukák, akik ennyi tejet adtok le. :)
Egy gyakorlati kérdésem lenne: hogy, mivel fedezitek ezt a hatalmas kálcium-szükségletet, hogy ne menjenek tropára a fogaitok?
Szia!
Én is adtam tejet egy hat héttel idősebb kislánynak, és ahogy betöltötte a 8. hónapot, úgy már nem adhattam neki tovább. Már nem emlékszem pontosan a törvényi hátterére, de az biztos, hogy mire megérkeztek a tejleadáshoz szükséges papírok, addigra hetek teltek el, és szegény baba addig tápszeren élt. Ez Cegléden volt, nem tudom máshol hogy zajlik, de ezt a 8 hónapot már másoktól is hallottam. Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!