SOS ha megindul a szülés vagyis jönnek a fájások a baba ugyan ugy mozog ahogy eddig vagy akkor megnyukszik? Többi lent!
39+5-hetes kismama vagyok nekem terhesèg alatt nem voltak josloimsem meg görcseimsem szoval nem tudom honan fogom tudni ha itt az idő! :/ ebben az utobi pàr napban igen csak görcsölget a hasam alja mintha megjönne vagy megjött volna de ma ugy keltem hogy erősebbek voltak a görcsök meg pàr màsodpercesek voltak és fél orànként ujra kezdődtek de mostanra elmult és a pici is mocorog rendesen ahogy szokott akkor most ez mivolt? :/
Első baba!
Ha elmúlt,akkor jóslófájás lehetett.
Ha újrakeződik, akkor figyeld magadat, mérd az időtartamát és azt is, hogy milyen időközönként kezdődik újra.
Ha erősödik, vagy egyre kevesebb idő telik el köztük, akkor lehet, hogy nem csak jósló, hanem megindult a vajúdás. De akkor sem kell megijedni :)
Én onnan tudtam, hogy ez már nem csak jósló, hogy annyira fájt, hogy megdermedtem a mozdulatok közepén és még a levegőm is bennakadt, csak utána tudtam kifújni.Na ha ilyened van, akkor irány a kórház.
Azt szokták javasolni, hogy ha 10 percenként jönnek a fájások, hiába esetleg gyengécskék, érdemes bemenni vizsgálatra. Én az elsőnél bementem stabil 10 percesekkel és még 10 órát vártam ugyanilyen állapotban, nem erősödött, nem múlt el, semmi sem változott, csak én merültem ki totálisan. A másodiknál okosabb voltam, csak 5 percesekkel mentem be, addig inkább itthon voltam, úgyis közel a kh, és akkor már inkább itthon várjak ahol kényelmesebb és nyugisabb, nem is voltam annyira feszélyezett stb.
Nekem amúgy mindkét gyerek lapított amikor már görcsöltem/vajúdtam, nem nagyon mocorogtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!