Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » SOS ha megindul a szülés...

SOS ha megindul a szülés vagyis jönnek a fájások a baba ugyan ugy mozog ahogy eddig vagy akkor megnyukszik? Többi lent!

Figyelt kérdés

39+5-hetes kismama vagyok nekem terhesèg alatt nem voltak josloimsem meg görcseimsem szoval nem tudom honan fogom tudni ha itt az idő! :/ ebben az utobi pàr napban igen csak görcsölget a hasam alja mintha megjönne vagy megjött volna de ma ugy keltem hogy erősebbek voltak a görcsök meg pàr màsodpercesek voltak és fél orànként ujra kezdődtek de mostanra elmult és a pici is mocorog rendesen ahogy szokott akkor most ez mivolt? :/

Első baba!

2013. okt. 21. 10:58
 1/9 anonim ***** válasza:
Ezek már jóslók. Ha görcsölsz, menj, vegyél egy meleg fürdőt (ne forrót, mert az indíthatja) és ha a meleg vízsugár erősíti a fájásokat, akkor onnantól méred az időt, nekem azt mondták, hogy 5percesekkel induljunk, én nem vártam meg és jól tettem, mert a negyed órás fájások után a semmiből jöttek az 5percesek a kocsiban, éppen sikerült beérnünk.. Nekem a szülés előtti 3napban alig mozgott, utolsó napomon reggel is csak 1x. Melegedés jön, ez erősíti a fájásokat, a hideg front pedig repesztheti a burkot, szóval nyugi! :)
2013. okt. 21. 11:05
 2/9 A kérdező kommentje:
Lezuhanyoztam màr akkor arra az időre elmult meg utàna sem volt fél oràig semmi és most ujra! De semmi màs nem csak a hasam ajja görcsöl mint ha meglenne meg a hàtam fàj és ennyi! :/
2013. okt. 21. 11:10
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha elmúlt,akkor jóslófájás lehetett.

Ha újrakeződik, akkor figyeld magadat, mérd az időtartamát és azt is, hogy milyen időközönként kezdődik újra.

Ha erősödik, vagy egyre kevesebb idő telik el köztük, akkor lehet, hogy nem csak jósló, hanem megindult a vajúdás. De akkor sem kell megijedni :)

Én onnan tudtam, hogy ez már nem csak jósló, hogy annyira fájt, hogy megdermedtem a mozdulatok közepén és még a levegőm is bennakadt, csak utána tudtam kifújni.Na ha ilyened van, akkor irány a kórház.

Azt szokták javasolni, hogy ha 10 percenként jönnek a fájások, hiába esetleg gyengécskék, érdemes bemenni vizsgálatra. Én az elsőnél bementem stabil 10 percesekkel és még 10 órát vártam ugyanilyen állapotban, nem erősödött, nem múlt el, semmi sem változott, csak én merültem ki totálisan. A másodiknál okosabb voltam, csak 5 percesekkel mentem be, addig inkább itthon voltam, úgyis közel a kh, és akkor már inkább itthon várjak ahol kényelmesebb és nyugisabb, nem is voltam annyira feszélyezett stb.

Nekem amúgy mindkét gyerek lapított amikor már görcsöltem/vajúdtam, nem nagyon mocorogtak.

2013. okt. 21. 11:10
 4/9 anonim ***** válasza:
Nekem az alhasi és a derékfájdalom után ment a hasam és indultunk a kórházba. Nyákdugód elment már?
2013. okt. 21. 11:13
 5/9 A kérdező kommentje:
Hàt fojamatosan figyeltem màr a 35.-hét től de semmi ojan nem volt ami arra utalt volna esetleg ha az neme volt hogy utobbi napokban sokkal több fojàsom volt mint eddig de vér meg ien semmi!
2013. okt. 21. 11:30
 6/9 anonim ***** válasza:
En a 33. hettol estenkent joslozok. Mar annyira nem foglalkozom vele, h neha eszembe jut, h honnan fogom tudni, ha ez mar nem az?! Es nem tudom, de csak kiderul valahogy... :-D Konnyu szulest! 39+1hkm
2013. okt. 21. 11:51
 7/9 anonim válasza:
Nekem sem voltak fájásaim semmit sem éreztem 40 + os voltam és nagyon mocorgot a kicsi . és csak alhasi fájások derék szurogatás jöttek amik egyre erösödtek és beállt 10- percesekre vagy 5- re indultam a korházba nyák ill. magzat viz se folyt el . ( elsö baba ) könnyű szülést kívánok!
2013. okt. 21. 14:43
 8/9 anonim ***** válasza:
Baba szülés előtt nem szokot mocorogni, de sokaknak még szülés be indulásakor is aktív nagyon.
2013. okt. 21. 15:54
 9/9 anonim ***** válasza:
Hogy szültél? Valakinek a szülő ágyon is, mozog a baba
2023. okt. 6. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!