Mi történik velem, ha hamarabb indul be a szülés, mint
ahogy időpontom van császárra?
Nyugi biztos meg tudják oldani!Akkor se szokott baj lenni ha valaki simán kezd el szülni és a vége még is császár lesz!Biztos van ügyeletes orvos.
2011. júl. 9. 16:01
Ó ne aggódj, azt beadják két fájás között :o) Még azoknak is akiknek sürgősségi császár kell.
Nekem is farekvés miatt kellett császár, de nekem természetesnek indult, csak aztán egyéb gondok is felléptek. 12 órája vajúdtam mire vittek császárra és simán beadták (*o~)
2011. júl. 9. 16:02
Nem jönnek olyan gyorsan a fájások,hogy ne legyen idő beadni az epit :)
Sok nőt akkor császároznak,amikor már félnapokat vajúdtak de nem birnak megszülni,akkor végső megoldásként adják az epit és megcsászározzák.
Ha fájásokat érzel utána még sok óra hátra van,lazán beérsz a kórházba.
2011. júl. 9. 16:04
Ugyanúgy.Ha elindulna valami (víz,fájás)akkor ebben az esetben rögtön menni kell a kórházba,és elvégzik a műtétet.Két programozott császárom volt,és mindkétszer megvártuk a napját :) de elmondták hogy mit tegyek ha beindulna.Ha van orvosod előkerítik,ha nincs akkor az ügyeletes.Ezt nem mondták el,40+3 hetesen?Pedig már bármikor úgy dönthet a baba :)Kitartás erre a pár napra,pozitív császárt,hamarosan anyuka leszel :) Ha a hétvégét altató orvos szempontjából kérdezed,nyugalom van anesztes ügyelet is,ezen nem fog múlni a műtét.
2011. júl. 9. 16:06
Nekem azt mondta a dokim, hogy császár szempontjából igen is jótékony, ha beindul a szülés előtte, mert a méh izomzata olyan kemény, hogy jobban vérzik, ha "alanatur" nekiállnak kaszálni. Vagy valami ilyesmi, már nem emlékszem pontosa, de nálunk is faros volt ( bár befordult az utolsó nap) meg is indult a szülés, csakhogy olyan nagy bolt a buksija, hogy nem tudott beékelődni a szülőcsatornába, így mégis császár lett belőle 40+5 napra... Kitartást! Nem olyan vészes a császár mint sokan mondják. Szültem ígyis úgyis. Érzéstelenítőt meg simán beadják bármikor!
2011. júl. 9. 21:49
Ne félj a császártól. Én is nagyon féltem, meg csalódott is voltam, hogy nem vagyok képes természetesen szülni, de most már tudom, hogy ugyanolyan értékű anyuci vagyok, mint az, aki természetesen szül. Nekem a szemem miatt kellett volna császár, de végül 2 héttel a programozott előtt, leesett a szívhangja, és sürgősségi császár kellett. Szerencsére semmi baja nem lett, makkegészséges. Ez már 27 hónapja volt. Majd írd meg, hogy kibírtad -e keddig, mekkora lett, kisfiú vagy kislány.
2011. júl. 10. 00:27
Mind a két gyerekem prog. császár lett volna, de mind a kettő beindult, elment a magzatvíz. 50 km-re lakom a kórháztól, mire összeszedtem magam, és beértünk, és még megvizsgáltak, (a másodiknál még a műtőre is várni kellett) 2 perces fájások között nyomták be a spinális érzéstelenítőt. Nincs ezzel semmi baj! :-)
2011. júl. 10. 12:10
Egyik barátnőmnek egy nappal előtte indult be a szülés (farfekvés miatt volt kiírva császárra).
Örültünk is mindannyian,mert így legalább a baba jelzett,hogy ki akar jönni és nem "csak úgy kikapták".
Ne aggódj,minden rendben lesz,és boldog babázást kívánok neked!
2011. júl. 10. 14:55
2011. júl. 18. 21:17
10/11 A kérdező kommentje:
Nem vagyunk már egyben. Július 12-én volt időpontom császárra és mivel nem indult be hamarabb, így akkor lett született meg a kislányunk. Ma már 1 hete. El sem hiszem,hogy túl vagyok rajta.
Kapcsolódó kérdések: