Császármetszést csinálnak altatásban is?
Programozott császárnál is lehet altatás, több esetben is. Császárnál a mi kórházunkban spinális érzéstelenítés van. Hasonló az EDÁ-hoz, de nem teljesen ugyanaz. Ha nem egyezel bele az eljárásba, akkor nem adhatják be. Akkor altatnak. Én speciell úgy mentem műtétre, hogy engem altassanak, de az előkészítőben a szülész és az anesztes együttes erővel meggyőzött (legfő és legvégső érv az volt, hogy altatásnál tubust nyomnának le a torkomon, ami rohadtul kellemetlenül érintene, ha császáros hassal állandóan köhögnöm kell majd a műtét után).
De egy kismamát azért altattak programcsászárnál, mert kardiológiai szakvélemény alapján a veleszületett szívbetegsége miatt veszélyes lett volna neki a spinál, mert csökkenti a pulzusszámot.
És mikor a császáros megőrzőben senyvedtem, négyen voltunk, mindenki kapott spinált, de négyünkből csak kettőnek sikerült tökéletesen, az egyik kismamát végül altatták, annyira nem zsibbadt el, a negyediknek pedig plusz fájdalomcsillapítót adtak. Úgyhogy összességében
abszolúte nem kizárt, hogy programcsászárnál altassanak.
3 császárom volt mindhárom altatásban.
Az első kettőnél nem is adtak még epidurált(14 és 8 éve),most pedig meg sem kérdezték,hogy hogy szeretném,hanem azt kérdezték,hogy a másik kettő hogy volt.
Mondtam,hogy altatásban.
Kaptam egy papírt ahol ki kellett volna tölteni az adatokat.Néztem,hogy ez gerinc érzéstelenítős papír.
Mivel ezt én nem voltam hajlandó kitölteni és aláírni csak és kizárólag az altatásost,így megvizsgáltak altatóorvosi szemmel(kockázat miatt) és mivel nem találtak olyan betegséges stb.ami miatt nem lehet altatni így altattak.
De még a műtőben is győzködött az anesztes orvos,hogy gerincbe nyomna inkább:))
Ha nem hagyod magad akkor altatni fognak!
szerintem kérni butaság, felesleges terhelésnek teszed ki a tested, és azért nagyon jó dolog ébren lenni, amikor kiemelik a picit, és láthatod, hogy rendben van :)
egyébként, a baross u.-ban a protokoll az, hogy csak indokolt esetben van altatás, vagy ha veszélyben van a baba / anyuka, kérni nem hiszem, hogy lehet
15-ös vagyok.
Én nem magánklinikán voltam(nálunk nincs is),de én sem akartam ébren lenni miközben felvágják a hasam.
Illetve ha valami probléma lenne császár közben és ébren vagy akkor hogy élted volna meg?
Ott futkostak volna és kiabálnak,hogy "összeomlik" vagy stb..
Én ezt nem akartam átélni,mert a gyerekeimet fel kell nevelnem.
Ha valami olyasmit éltem volna át amit nem kellett volna akkor utána akár életem végéig járhattam volna pszichiátriára.
Nekem így könnyebb volt.
Igaz,hogy nem láttam a babámat egyből,de utána tudtuk egymást élvezni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!