Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nektek feltűnt milyen sok a...

Nektek feltűnt milyen sok a császáros manapság?

Figyelt kérdés
Legalább 7 fiatal anyukaismerősöm van, ezek közül egy kivételével mind császárral szült.Ennyire "ggyengék" vagyunk mai nők vagy mi lehet ennek az oka? Nem célom vitát szítani császár kontra természetes szülés között, pusztán csak feltűnő, hogy nagyon sok a császár manapság.

2015. febr. 11. 05:26
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
62%
Utolso valaszolo kicsit tul erzekeny vagy. Vegkepp nem szanta bantasnak, te forgatod ki az egeszet es fujod fel a dolgot. Nalad meg tombolnak a hormonok?? Nem semmi amiket irsz. Te szemelyeskedsz es sertegeted a kerdezot. Semmi olyat nem irt amit igy fel kellene fujnod. A " gyenge" szot is idezojelbe tette, mivel nem tudja az okat, es nem szo szerint kell erteni azt a szot, es miert kell egybol azt gondolni, h szerencsetlennek, benanak gondol egy not aki csaszarral szul? En is csaszaros voltam megse vettem magamra. Pedig hidd el en is ugyan ugy voltam mint te. Vegig termeszetes szulesre keszultem es eszembe nem jutott a csaszar. 36.heten megis az lett, mert nyakara, mellkasara tekeredett a koldokzsinor. Szerintem nalad lelkiekben vannak gondok es meg te nem emesztetted azt meg h csaszarod volt. Miert kell ennek ekkora feneket keriteni? Sok no amennyit ezzel foglalkozik es parazik h o h szult meg mekkora asz volt es hasonloak, remelem a gyereknevelesbe is legalabb ekkora energiat fordit majd. Erdekes inkabb azzal foglalkoztam h a gyerekem epsegben jojjon vilagra, es szepen fel tudjam nevelni. Vegkepp az erdekelt a legkevesbe h jott ki, arrol nem is beszelve mint egy ilyen kerdes is h ugyan miert van tobb csaszar? Na bumm, ezen felhaborodni? Mert eppen ki tudjuk valakinek a szavait forgatni? Sehol nem olvastam azt sem h fikazna a kerdezo a csaszart, vagy hirdetne vmelyik szulesi format is. Ez szerintem mint nalad is utolso valaszolo, neked egy ilyen beteges kepzelgesed, es itt toltod ki a duhodet. Szerintem ezen el kellene kicsit gondolkodni.
2015. febr. 17. 14:22
 32/51 A kérdező kommentje:
Utolsó előtti te bolond vagy, már bocs. Senki se nézett le senkit. -.-
2015. febr. 17. 16:24
 33/51 A kérdező kommentje:
Ja, ha annyira érdekel én inkább tartom az orvosok "hibájának" ezt a sok császárt. Sőt, fel sem merült bennem, hogy az anyuka lenne a "hibás". Szerintem a dokik nem foglalkoznak eleget az édesanyákkal. Mondjuk valamilyen szinten meg tudom érteni, hiszen orvoshiány van és túlterheltek az orvosok, de szerintem jó pár esetben el lehetne kerülni. Nem jó az anyának és a babának se a császár, hosszabb sajnos a felépülés. Ezt első kézből tudom, hozzám közel álló embertől. Például az unokatesómat azért császározták meg, mert szilveszter este volt és már mindenki unta a banánt. Egyébként nem csak az indokolatlan császárt, hanem az indokolatlan gátmetszést is elítélem. Továbbá azt is, ha sürgetik az anyukát és telenyomják mindenféle szerekkel, még egyszer mondom INDOKOLATLANUL. Ha van rá INDOK, akkor természetesen nem is kérdés, hogy EL KELL VÉGEZNI. Teljesen totál félre lettem értve, de tudod mit, ha neked ez örömet okoz, gondolj, amit akarsz. Ennél jobban nem tudom kifejezni, hogy nem nézek le senkit. Szép ez a magyar nyelv, meg kellene tanulni értelmezni. :/
2015. febr. 17. 16:31
 34/51 anonim ***** válasza:

Kedves 31-es!A bolond 30-as vagyok.Szóval,ne érts félre én is azon az elven vagyok hogy a gyermek épségben jöjjön a világra,nem vagyok egy ősanya,mindenáron "ha beledöglök is szülök" típus,de sajnos én saját bőrömön tapasztalom folyamatosan,hogy igen is lenéznek engem emiatt.Nem viccelek és nem is képzelem be magamnak,hanem sajnos tapasztalat :( Sajnos vannak olyan emberek,főleg nők,akik nem tartják teljesértékű nőnek egy császáros anyukát.Többnyire ezek a nők a pottyantós turbóanyák-azokat a nőket hívom így akik szinte kipottyantják a gyereket.Szó szerint magzatvízzel együtt repül a gyerek ki az anyából.Van nem egy ilyen ismerősöm és néznek rám nagy szemekkel amikor mondom hogy nekem császármetszésem volt.Akiknek könnyű szülésük és gyors szülésük volt,fel sem tudják fogni hogy milyen lehet másképp,mert nem élték át.Jó neked,hogy te még ilyen nőbe nem futottál bele.Nekem herótom van attól amikor azt mondják hogy ó "te nem szültél",meg a "császáros szülés nem szülés" illetve "akit császároznak az nem akar szenvedni a szüléssel" című dumák már nagyon fárasztanak.A császármetszés is szülés,csak művi befejezéssel történik a gyermek világrajövetele.Nekem nem a hüvelyemen,hanem a hasamon keresztül távozott a gyerek.És akkor mi van?Ez így alakult,de majd megpróbálom a természetes szülést pár év múlva,de nem fogok falnak menni,ha nem sikerül.Meg szeretném próbálni,de nem mindenáron.Bár úgy gondolom,hogy kellő felkészüléssel,normális szakemberekkel ez abszolút megoldható,kivitelezhető és szerintem sikerülni is fog.Nekem ennél a szülésnél nincs fogadott dokim és szülésznőm,mert házrészt vettünk a férjemmel s kövezzen meg bárki,de nekem fontosabb volt,hogy a gyermekemet felújított,berendezett,tiszta lakásba hozzam haza a kórházból.Ja és biztonságos helyre,ahol rendbe van hozva a villamos energia hálózat, a konvektorok jól működnek,nincs gázszivárgás illetve a legjobb minőségű szén-monoxid mérő legyen a házba a biztonság kedvéért.Nekem ezek a körülmények sokkal de sokkal biztonságosabbak voltak,minthogy adjak a dokinak 100-200 ezret és akkor is lehet így végződik,vagy éppen a házba nem tudjuk elvégezni pénz hiányában amit be akartunk fejezni.Azért hergel fel ez a császáros téma,mert volt olyan "kedves" ismerősöm,aki megjegyezte hogyha fogadtam volna dokit akkor nem császároztak volna és hogy köszönjem a spúr férjemnek ezt a szülést.Hát legszivesebben beszóltam volna ennek az ismerősnek,hogy neked meg nem nem kellett volna dohányozni a terhességeid alatt b.meg és akkor nem fulladnának a gyerekek és a másfél éves nem lenne asztmás-legalábbis kevesebb esély lenne rá.Csakhogy én ugye mindent benyelek,de ha én szólnék akkor a leg..szemetebb lennék emaitt.Volt olyan is a családba aki azt mondta hogy "jajj és tudsz élni ezzel a császáros hegeddel??Tudsz emelni?"Komolyan ilyen kérdések nagyon felbosszantanak,úgyhogy elnézést kérek hogy ilyen stílusban reagáltam.Egyébként tényleg dúlnak a hormonok bennem,de nem vészesen.

Kérdező!Nagyon sajnálom az ismerősödet,akit szilveszterkor császároztak csupán kényelmi szempontból.Elég durva,hogy ilyet megengednem maguknak egyes orvosok.Egyébként a császár utáni gyors felépülés élő példája vagyok.Műtét után volt 6 óra kényszerpihenőm,és az 1.felkelés nagyon rossz volt az tény,de volt akaraterőm,nem panaszkodtam hanem lassan de felkeltem,mentem zuhanyozni,wc-re csoszogtam, a folyosón sétálgattam és a babát éjjel-nappal elláttam a szobába,nem kértem segítséget.Sőt!Hajnali 3-kor császároztak,hajnali 3:20-kor szültem,40 perc múlva szülés után cicire tették a fiamat,de 11 körül behozták hozzám a szobába és még aznap du. 5 körül egyedül,saját felelősséggel mentem le a kórházzal szembeni sarki közértbe gyümölcsléért és ásványvízért.Igaz,a csecsemős nő ahogy ordított velem emiatt a tettemért nem tudtam zsebre tenni,mert konkrétan zengett a kórház...de nem akartam kiszolgáltatott lenni,hogy mindenki engem ugrálgasson körbe.Volt olyan lány a kórházba,aki természetesen szült és állandóan hisztizett hogy így-úy fáj a p'cija és milyen rossz,meg sem bír mozdulni..úgyhogy akaraterő kérdése az egész felépülés dolog és genetika is.Jó neked kérdező és 31-es,hogy nem futottatok bele hülyékbe,akik a császárosokat froclizzák...még amit elfelejtettem írni.Van egy gyógypedagógus vendégem(kéz-és lábápoló vagyok) aki mondta,hogy nézzem a fiam mozgásfejlődését,mert 3-4 éves korában nagy esély van rá hogy visszamarad a fejődésben mert császáros baba.Hát ez is egy általánosítás,mert sok természetes úton világra jött gyermeknek is van mozgáskoordinációs zavara vagy lassabb testi vagy szellemi fejlődése.Szóval ezt a hülye általánosítást...mindegyik szülés "nehéz"és bárhol lehet probléma,meg a császáros gyermek is lehet zseni,nem csak a hüvelyi babák.Mindenre van példa a történelemben.Bocsánat a hosszú kommentért!Üdv,szép estét :)

2015. febr. 18. 19:42
 35/51 anonim ***** válasza:

Nem olvastam végig az előttem szólókat, de teljesen egyetértek a kérdezővel... Az orvosok nagyon szívesen császároznak. Amikor én szültem a 3. fiamat szinte utazott a doki a császárra. Már az elején mondta, hogy "szültél már császárral, meg idén 40 éves leszel, le tudom papírozni, császározzunk meg...".

Mondtam neki, hogy én inkább meg szeretném szülni... Az első fiamat császárral szültem, a másodikat 3 évvel később hüvelyi úton (istenem, mennyivel jobb volt), aztán 15 évvel később ismét úgy adódott, hogy babám lett.

A kérdezőnek igaza van, sokkal többen tudnának szülni, mint ahányan szülnek, az orvosok egyértelműen arra játszanak, hogy minél több tervezett csaszar legyen, hisz akkor tervezett a munkaidő, vagy a biztosra mennek..., vagy ők tudjak...

A nők pedig laikusak, ha azt mondja az orvos, hogy császár kell, akkor elhiszik, hisz bíznak az orvosban...., de iszonyú sok a felesleges császár!

2015. febr. 18. 22:58
 36/51 anonim ***** válasza:
Hát ez az utolsó,nagyon igazad van :( kényelmi szempontból császároznak.Elég szomorú,hogy elvileg a világ legtermészetesebb dolgára,folyamatára,vagyis a szülésre megfelelő hüvelyi szülésközpontú dokit kell fogadni és így "megengedik" a szülés lehetőségét császár után is.Ez így nagyon nincs rendjén.Anyukámat is császározták velem amiatt mert gyengén látó és súlyos gerincferdülése van.Esélyt sem adtak neki a hüvelyi szülésre,sőt altatták.Ennek immáron 30 éve elmúlt decemberben.Elég durva hogy ő még a vajúdást sem tudja hogy mi.Bár őt ez egyáltalán nem zavarja míg engem a császár igen,bár én 7 órát vajúdtam és komplikációk léptek fel,de készülök a következő szülésre természetesen 4-5 év múlva :)
2015. febr. 19. 11:10
 37/51 anonim ***** válasza:

35-ös vagyok:

Sajnos nagyon nehéz most olyan doktort találni, aki nem császározik azonnal. Főleg úgy, hogy előtte már volt az anyukának császára. Egy ultrahang alkalmával elejti, hogy vékonyodik a heg, és nincs az a kismama, aki ettől nem pánikol be. Nyilván, ha tényleg úgy van, akkor indokolt lehet a következő császár, de erre annyira kicsi az esély. Illetve, ha orvosilag indokolt egy előző betegség miatt....30 éve azért nem csináltak sportot a csaszárból, ez az utolsó 20-25 év termése. Akkor kezdődött, és azóta csak egyre nagyobb aranyban szülnek igy a nők. Vannak kórházak, ahol 50-60% a császárral szült nők aránya.

Ezt ugye nem gondolja senki úgy, hogy normális? Ha ez igaz lenne, akkor már rég kihalt volna az emberiség...

2015. febr. 20. 09:37
 38/51 anonim ***** válasza:
235valoban komoly gondok vannak. Szerintem vmi terapiara kellene jarnod ha egy ilyen egyszeru kerdesnel te igy felhuzod magad. Es mit ne mondjak a barati tarsasagodra, vagy ismeroseidre akik igy beszelnek. Mondjuk ha nekem igy geszelnenek se vennem magamra mert nem erdekel. Ha visszaolvasod azt a regenyt amit irtal es idegen szemmel probalod nezni, szerintem te is le lennel dobbenve es csak lesnel h vkibol h aradhat ennyi duh. Vegkep nem vagy megbekelve a dologgal h csaszarod lett. En se vajudtam szinte semmit. Nem tudom milyen erzes de vhogy nem vagyok ketsegbeesve. Szerintem egy anyukat nem az minosito jova vagy rossza h milyen modon szult. De nalad azt erzem ez meghatarozo. Neki esel olyan embernek aki nem bantott olyan cimszoval mert neked mindig beszologatnak. Itt is azt kepzelted bele h neked is beszokt ezzel. Nem gondolod azt h a kornyezetedben levok is akik beszelnek hozzad a csaszarrol, te fujod fel es teszel ra egy lapattal h neked ilyeneket mondanak? Lehet nem is ezt fogalmazzak meg neked csak te kepzeled bele ezt mintha ezt mondanak. Totalisan megtort teged az h csaszaros lettel. Nem mindegy h jott ki? Mit foglalkozol vele? Megszuletett es kesz. Es ha a masodik is az lesz akkor mit csinalsz? Azt se hinned el ha szukseg lenne ra h csaszar legyen, mert ra fognad h direkt mar csak azert is csaszaroztak.
2015. febr. 20. 09:50
 39/51 anonim ***** válasza:
Ki a 235-ös? A 30-as?
2015. febr. 20. 11:24
 40/51 anonim ***** válasza:
Figyelj 38-as nem nyitok veled sem és mással sem vitát!Az meg hadd legyen az én magánügyem hogy min húzom fel magam.Neked mi közöd hozzá???Én vajúdtam 7 órát,nem maradt ki csak a kitolási szakasz komplikációk miatt.Vannak nők,akiket a császár nem visel meg és vannak akiket igen.És akkor mi van??Hidd el nem én vagyok az egyetlen nő az országban akinek nem mindegy hogyan szül.Ajánlom figyelmedbe,ha van facebook profilod jelöld be a VBAC támogató csoport Magyarország csoportot,ahol anyukák számolnak be a szülés tapasztalatairól.Olyan nők akiknek császáruk volt és utána sikerült hüvelyi úton szülniük és vannak akiknek 2 császár után sikerült mindez.Van akinek kell ez a sikerélmény.Ezzel mi a probléma?A császár rutin műtét manapság,de akkor is a természetes a normális és nem a műtéttel befejezett szülések,mint ahogy a természetesség a vonzóbb és nem a plasztikázott nők.Miért baj az ha valaki természetesen akar szülni?Téged ez miért zavar?Olyat pedig nem írtam hogy ettől jobb vagy rosszabb lesz valaki hogy császára volt vagy hüvelyi szülése.
2015. febr. 20. 19:26
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!