Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nektek feltűnt milyen sok a...

Nektek feltűnt milyen sok a császáros manapság?

Figyelt kérdés
Legalább 7 fiatal anyukaismerősöm van, ezek közül egy kivételével mind császárral szült.Ennyire "ggyengék" vagyunk mai nők vagy mi lehet ennek az oka? Nem célom vitát szítani császár kontra természetes szülés között, pusztán csak feltűnő, hogy nagyon sok a császár manapság.

2015. febr. 11. 05:26
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
Te nem érted az ilyen kérdéseknek mindig az a vége...nem azt írtuk hogy te akarsz provokàlni... de làtom nem vagy jàrtas ezen az oldalon.A
2015. febr. 11. 07:34
 12/51 A kérdező kommentje:
Köszönöm a normális válaszokat. :) Kedves utolsó, én nem vettem észre, hogy bárki is bármi rosszat írt volna.
2015. febr. 11. 07:38
 13/51 anonim ***** válasza:
én nem szoktam ezeket figyelni, de fél éve szültem egy 5 ágyas szobában egyedül én voltam aki rendesen szült. hát szörnyű" volt nézni mennyit szenvedtek azok az anyukák főleg hogy mind a 4 anyuka sok sok órát vajúdott mire császár lett, tehát náluk is valami gond volt. a nővéremnek 5 gyereke van az utolsó 3at császározták. az első császár sürgősségi volt a többit nem tudom. a sógornőm első lánya nem tudom miért lett császár, a második kicsi azért mert az orvosa nyaralni ment így megcsászározta.
2015. febr. 11. 07:44
 14/51 anonim ***** válasza:
100%

Első számú ok a sok per, amit az orvosok próbálnak elkerülni (hány olyan pert ismersz, ami indokolatlan császár miatt tört ki?).

A második ok a tervezhetősége, meg van, hogy mikor, mennyi idő alatt, be lehet tervezni az egézs napot.

Aztán nagy előnye az is, hogy az orvos irányítja a folyamatot, nincsenek bizonytalan tényezők, nem úgy, mint egy természetes szülés folyamán.

A kórházi protokollok sem kedveznek a türelmes várakozásnak, meg van, minden kórházban, hogy szülőszobai felvétel után hány órán belül kell babát produkálni.

Sorolhatnám, de az anyai kérés a lista vége felé van. Elsődlegesen orvosi okai vannak ennek a sok császárnak és legalább a kétharmada szakmailag indokolatlan, de papíron megoldják. Sokszor az anya maga sem jön rá,hogy át lett verve.

2015. febr. 11. 08:03
 15/51 anonim ***** válasza:
Jah, és hogy a hosszú vajúdásra, szenvedésre és végül császárra reagáljak: a lelki tényező sárba tiprása elég egyértelmű oka ennek. Legtöbbször a környezet nem felel meg az érzelmileg nyugodt, csendes, támogató légkörnek. Ahogy az állandó vizsgálgatás, fektetés, elvárások sem segítik ezt. Stresszben nem lehet tágulni és szülni.
2015. febr. 11. 08:04
 16/51 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg sokkal több, de reális oka van.

Míg nagyanyáink korában nem volt lehetőség sem a császármetszésre, ma már igen. Anyáink korában a köldökig vágás volt a menete, utána már nem is vállalhattak több babát.

A környezetemben is sok a császáros, de mindre orvosi indok volt. (Téraránytalanság, lombikos ikrek, nem illeszkedett be a baba feje, lábtartásos baba, és egy veleszületett vérrel kapcsolatos betegség. Ez utóbbinál kétszer is program császár, aztán megkérte a doki a barátnőmet, hogy a harmadik babával másnak okozzon ősz hajszálakat...) Viszont van négy olyan szomszédom, ahol az egyik négyet, ketten 5-5, egy pedig 6 gyerek hozott a világra hüvelyi szüléssel. Ez utóbbinál farfekvéses kislányt is.

Sajnos, a régi időkről nincsenek statisztikák, hány baba jött halva a világra vagy nem élte meg az egy hetes kort sem a szülés miatti komplikációk miatt.

Manapság már azok is vállalhatnak babát, akik régebben meg sem próbálhatták, pl. cukorbetegek (ilyen film az Acélmagnóliák), vagy az epilepsziás betegek.

Ezek eleve kockázati tényezők és az orvosok biztosra mennek, nem véletlenül. Míg régebben elfogadták, ha egy baba halva született (Isten akarta stb.), ma már az orvostudományt tartjuk mindenhatónak és még az esélyét sem akarjuk megengedni, hogy esetlen ne makk egészséges, élő babánk legyen.

2015. febr. 11. 08:27
 17/51 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az első babám azért lett császár már fájásgyenge voltam és téraranytalan is... Ahogy az orvosom megtudta hogy miélrt lett az elsővel császár azt mondta akkor programozott császár lesz.

És azt az igazság kórházat nem akarok irni, de abba a kórházba ez a tendencia hogy majdnem minden szülés császárral fejeződik be. Egyszerűen nem akarnak az orvosok ott állni ülni a szülő nő lábai között mert nincs rá idejük vagy a franc se tudja...

Ugyhogy én is ezt figyeltem meg hogy egyre több a császár...

2015. febr. 11. 08:31
 18/51 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg az is az okok között van, h ma már a császár sokkal biztonságosabb, és a felépülés is sokkal gyorsabb, mint régebben. Most már nem hosszában "szétnyitják" az anyát, és ha nincs komplikáció, odafigyelnek a műtét utáni megfelelő mozgásra, nem kell heteket ágyban tölteni. Így több indokolt esetben vállalja az orvos is a császárt.
2015. febr. 11. 08:36
 19/51 anonim ***** válasza:
83%

Félelem és kényelmesség... jó kifejezések. Az anyák pont ugyanúgy tudnak szülni, jól szülni, mint régen. CSak már nem az anyák irányítanak a szülőszobában. A szülést nem kísérik, hanem LEVEZETIK az orvosok, a nő ott csak zavaró tényező.

[link]

2015. febr. 11. 09:01
 20/51 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező már a már az elélyén elkezték ha nem vetted volna észre :) én csak jeleztem feléd hogy ez lesz a vége. Nem provokálni akartam csak leírtam az észevételemet meg a történetemet :) A.
2015. febr. 11. 09:13
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!