Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nektek feltűnt milyen sok a...

Nektek feltűnt milyen sok a császáros manapság?

Figyelt kérdés
Legalább 7 fiatal anyukaismerősöm van, ezek közül egy kivételével mind császárral szült.Ennyire "ggyengék" vagyunk mai nők vagy mi lehet ennek az oka? Nem célom vitát szítani császár kontra természetes szülés között, pusztán csak feltűnő, hogy nagyon sok a császár manapság.

2015. febr. 11. 05:26
1 2 3 4 5 6
 1/51 A kérdező kommentje:
Bocsi az elütésekért, telórol írok :)
2015. febr. 11. 05:30
 2/51 anonim ***** válasza:
73%

Miért gondolod, hogy az anyák gyengesége miatt következik be a császármetszés? Azon felül, hogy valaki megkeni az orvost, hogy ő márpedig császárral akar szülni nagyon sok a ténylegesen indokolt császár pl rossz fekvés miatt (haránt/ferde fekvés), homloktartás miatt, a baba állapotának rohamos romlása, rossz szívhang miatt nem is beszélve a sürgősségi császárokról. Ezekről egy anya sem tehet és ha megszakadna akkor sem tudná hüvelyi úton megszülni a gyerekét (nem a gyengesége miatt). Szóval nem érdemes általánosítani.

Vagy Te azokra gondolsz csak akik fizetnek az orvosnak, hogy ne kelljen simán szülniük?

2015. febr. 11. 05:40
 3/51 A kérdező kommentje:
Persze van indokolt eset is. De szerintem ilyen nagy számú indokolt eset nincs. Nekem ez furcsa.
2015. febr. 11. 05:49
 4/51 anonim ***** válasza:
87%

Nem értem,hogy mi az a bivaly, és az az ANYA, aki "megszenved" a gyerekéért? Hogy utána mártírként reklámozhassa,hogy nem adták ingyen?

Az első fiam császáros volt, mert veszélyben volt. A másodikat megpróbálom természetesen megszülni, de pusztán a kíváncsiság hajt. Ha a dokim úgy látja,hogy császár kell, nem akasztom fel maga. Számomra nem ez az anyaság vagy az erősség mércéje.

2015. febr. 11. 06:00
 5/51 anonim ***** válasza:
58%
miért az a BIVALY
2015. febr. 11. 06:00
 6/51 anonim ***** válasza:
87%

Valoban tobb lett a csaszar, ezt vmi statisztika is kimutatta talan. Radioban hallottam azt hiszem.

Szerintem nem kellene kiforgatni a kerdezo szavait, azt h "gyengeseg" idezojelbe is tette. Vajon ez lehet-e az oka. Nem erti o sem. Ezert kerdez h kinek mi a tapasztalata ezzel. Es irta is h nem vitatkozni akar, akkor nem ertem a provokalast.

En pont ma 2 eve szultem csaszarral. Nekunk muszaj volt hiaba nyiltam nem viszonylag gyorsan a lanyom nem varhatott. Miutan megszuletett derult ki h a nyakara es mellkasara csavarodott a koldokzsinor. A masodik babaval probalkozunk de ha szulesre kerul majd a sor, en nem banom ha ismet az lesz. Nem lettem tole depresszios h nem siman szultem, persze ha lehetoseg van ra szivesen megprobalnam de nem fakadok sirva ha megsem.

Kerdesre visszaterve. Amikor szultem 4en voltunk egy szobaban a megorzo utan es 3 csaszaros anyuka volt 1 sima szuleses. Az egyik anyuka ugye en voltam, a masiknak Help szindromaja lett a harmadiknak a fekves miatt vokt csaszar.

Tegnap 2 anyuka ismerosom szult ott 1 sima szules volt es egy csaszar ott is a feje nem jol volt a babanak. A mult heten is szult egy ismerosom neki is volt vmi gond a babaval azert lett csaszar. Tesom pl siman megszult egy 4,35 kg es 56cm-es babat. Szoval nem gyengeseg ez sokszor vagy nem epp amiatt mert kerik vmiert igy alakul mar sajnos. Az biztos igaz h sokan kerik is a csaszart, amit nem ertek de nem szolok bele. Mindenki sajat maga dontse el. Es amint az elejen is irtam statisztika szerint valoban tobb a csaszar. Es lehet tenyleg az ilyen lefizetosok miatt.

Na irtam egy jo kusza regenyket :D

2015. febr. 11. 06:16
 7/51 A kérdező kommentje:
Nem értem miért kell kiforgatni a szavaimat. Szerintem értelmesen leírtam, hogy NEM vitát akarok szítani. Meg egy szóval sem írtam, hogy az lenne a "bivaly", aki természetes úton szül, az pedig lenézendő, aki nem. Én csak az okokra vagyok kíváncsi, hogy MIÉRT VAN TÖBB császáros, mint régebben.
2015. febr. 11. 07:07
 8/51 anonim ***** válasza:
75%

Akkor én azar anya vagyok ( ezeknek a kérdèseknek mindig az a vége..) mert császáros lett a fiam túlhordtam 41+1 hétre többszöri inditásra sem voltak fájások és leesett kicsi szíve így nem maradt más. Igen sajnos több a császár bár a környezetembe inkább a normál szülés a több.Ez van a császárosok 90% nem direktbe kér.

ui: kegyetlenül megszenvedtem utólag. Olyan görcseim voltak hogy levegőt venni is alig bírtam. A lelki részével ne is beszéljünk, hogy amígy más anyuka eltudta láttni a kicsit én a fájdalomtól a kezembe se mertem venni első nap annyira remegett a kezem.A másodiknak is úgy indulok majd neki hogy normál szülés aztán majd ott kiderül a lényeg hogy egészséges legyen és én is túléljem

2015. febr. 11. 07:10
 9/51 A kérdező kommentje:
Ti amúgy tényleg ennyire hülyék vagytok, vagy csak ennyire akartok provokálni???? Senki nem MINŐSÍTETTE a 2 szülés közötti különbséget, csak az OKOKRA voltam/vagyok kíváncsi, hogy mi lehet az oka. Mert régebben kevesebb császár volt, mint most. Ez statisztikai adat is. És nem érdekel ki hogyan szült, mert attól nem lesz senki jobb vagy rosszabb. Csak az OK érdekel, hogy vajon miért van több császár. Ha valaki nem tudja értelmezni a magyar szöveget, akkor sajnálom, járjon nyelvtanárhoz!
2015. febr. 11. 07:29
 10/51 anonim ***** válasza:
100%

Valóban sok a császár. Első gyermekemet, mikor szültem eszembe sem jutott, hogy császáros lehet... kiló volt és 57 cm, de a fejkörforgata volt a legdurvább 37 cm. Indították, oxit kaptam, de nem jöttek erős fájások, ahogy abbahagyták az oxit nem is jöttek fájások... Aztán esett a baba szívhangja. Mikor közölte az ügyeletes, hogy császár, mert nem tudom megszülni, nagy baba, szűk medence stb... fel sem fogtam igazán. Nem lettem depis a császártól. Szerettem volna szülni, de nem sikerült... Második baba farfekvés miatt lett császáros, de, ha nem az megpróbáltam volna megszülni... Most a harmadikkal vagyok várandós. Esélyem sem lesz hüvelyi úton szülni sajnos. Nekem ezt dobta a gép.

Nem érzem, hogy a kérdező provokálna. Én csak leírtam a történetemet, hogy nekem miért lett császár.

Régen valóban nem volt ennyi, de azt sem tudjuk, hogy mennyien haltak bele a szülésbe, vagy szültek fogyatékos gyereket a császármetszés hiánya miatt. GYanítom, hogy kicsit rosszabb volt a statisztika, mint manapság.

2015. febr. 11. 07:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!