Nektek feltűnt milyen sok a császáros manapság?
Miért gondolod, hogy az anyák gyengesége miatt következik be a császármetszés? Azon felül, hogy valaki megkeni az orvost, hogy ő márpedig császárral akar szülni nagyon sok a ténylegesen indokolt császár pl rossz fekvés miatt (haránt/ferde fekvés), homloktartás miatt, a baba állapotának rohamos romlása, rossz szívhang miatt nem is beszélve a sürgősségi császárokról. Ezekről egy anya sem tehet és ha megszakadna akkor sem tudná hüvelyi úton megszülni a gyerekét (nem a gyengesége miatt). Szóval nem érdemes általánosítani.
Vagy Te azokra gondolsz csak akik fizetnek az orvosnak, hogy ne kelljen simán szülniük?
Nem értem,hogy mi az a bivaly, és az az ANYA, aki "megszenved" a gyerekéért? Hogy utána mártírként reklámozhassa,hogy nem adták ingyen?
Az első fiam császáros volt, mert veszélyben volt. A másodikat megpróbálom természetesen megszülni, de pusztán a kíváncsiság hajt. Ha a dokim úgy látja,hogy császár kell, nem akasztom fel maga. Számomra nem ez az anyaság vagy az erősség mércéje.
Valoban tobb lett a csaszar, ezt vmi statisztika is kimutatta talan. Radioban hallottam azt hiszem.
Szerintem nem kellene kiforgatni a kerdezo szavait, azt h "gyengeseg" idezojelbe is tette. Vajon ez lehet-e az oka. Nem erti o sem. Ezert kerdez h kinek mi a tapasztalata ezzel. Es irta is h nem vitatkozni akar, akkor nem ertem a provokalast.
En pont ma 2 eve szultem csaszarral. Nekunk muszaj volt hiaba nyiltam nem viszonylag gyorsan a lanyom nem varhatott. Miutan megszuletett derult ki h a nyakara es mellkasara csavarodott a koldokzsinor. A masodik babaval probalkozunk de ha szulesre kerul majd a sor, en nem banom ha ismet az lesz. Nem lettem tole depresszios h nem siman szultem, persze ha lehetoseg van ra szivesen megprobalnam de nem fakadok sirva ha megsem.
Kerdesre visszaterve. Amikor szultem 4en voltunk egy szobaban a megorzo utan es 3 csaszaros anyuka volt 1 sima szuleses. Az egyik anyuka ugye en voltam, a masiknak Help szindromaja lett a harmadiknak a fekves miatt vokt csaszar.
Tegnap 2 anyuka ismerosom szult ott 1 sima szules volt es egy csaszar ott is a feje nem jol volt a babanak. A mult heten is szult egy ismerosom neki is volt vmi gond a babaval azert lett csaszar. Tesom pl siman megszult egy 4,35 kg es 56cm-es babat. Szoval nem gyengeseg ez sokszor vagy nem epp amiatt mert kerik vmiert igy alakul mar sajnos. Az biztos igaz h sokan kerik is a csaszart, amit nem ertek de nem szolok bele. Mindenki sajat maga dontse el. Es amint az elejen is irtam statisztika szerint valoban tobb a csaszar. Es lehet tenyleg az ilyen lefizetosok miatt.
Na irtam egy jo kusza regenyket :D
Akkor én azar anya vagyok ( ezeknek a kérdèseknek mindig az a vége..) mert császáros lett a fiam túlhordtam 41+1 hétre többszöri inditásra sem voltak fájások és leesett kicsi szíve így nem maradt más. Igen sajnos több a császár bár a környezetembe inkább a normál szülés a több.Ez van a császárosok 90% nem direktbe kér.
ui: kegyetlenül megszenvedtem utólag. Olyan görcseim voltak hogy levegőt venni is alig bírtam. A lelki részével ne is beszéljünk, hogy amígy más anyuka eltudta láttni a kicsit én a fájdalomtól a kezembe se mertem venni első nap annyira remegett a kezem.A másodiknak is úgy indulok majd neki hogy normál szülés aztán majd ott kiderül a lényeg hogy egészséges legyen és én is túléljem
Valóban sok a császár. Első gyermekemet, mikor szültem eszembe sem jutott, hogy császáros lehet... kiló volt és 57 cm, de a fejkörforgata volt a legdurvább 37 cm. Indították, oxit kaptam, de nem jöttek erős fájások, ahogy abbahagyták az oxit nem is jöttek fájások... Aztán esett a baba szívhangja. Mikor közölte az ügyeletes, hogy császár, mert nem tudom megszülni, nagy baba, szűk medence stb... fel sem fogtam igazán. Nem lettem depis a császártól. Szerettem volna szülni, de nem sikerült... Második baba farfekvés miatt lett császáros, de, ha nem az megpróbáltam volna megszülni... Most a harmadikkal vagyok várandós. Esélyem sem lesz hüvelyi úton szülni sajnos. Nekem ezt dobta a gép.
Nem érzem, hogy a kérdező provokálna. Én csak leírtam a történetemet, hogy nekem miért lett császár.
Régen valóban nem volt ennyi, de azt sem tudjuk, hogy mennyien haltak bele a szülésbe, vagy szültek fogyatékos gyereket a császármetszés hiánya miatt. GYanítom, hogy kicsit rosszabb volt a statisztika, mint manapság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!