Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Lehetnek azok a gyerekek...

Lehetnek azok a gyerekek másabbak, akik az apa vércsoportját örökölték és nem az anyáét?

Figyelt kérdés
Nem az Rh +. Rh - -ra gondolok, hanem a vércsoportra. Ismer valaki ezzel kapcsolatban tudományos álláspontot vagy kutatási eredményeket?
2015. jan. 13. 20:40
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
57%

"Az, hogy egy gyerek (nem beszélve egy csecsemőről) az anyjához erősebben szokott kötődni, az még a 21. században is tény."

Minden szavaddal az ostobaságodat erősíted. Gratulálok. :D

2015. jan. 13. 23:39
 22/30 Kelemen Szabina ***** válasza:
Nekem 0 rh negativ, kiafiam A pozitiv , mint apja. Hat lehet kesobb fog kiderulni meg csak 1 eves. Ferjem nagyon okos, jo memoriaju, gyorsan tanuló, en ram annyira nem jellemzoek ezek a tulajdonsagok ugyh remelem az apjara utott ;-) de nagyon okos, ugyes kisfiu! Mondjuk ferjem hamar ideges szokott lenni es a fiunk is :-)
2015. jan. 14. 09:01
 23/30 A kérdező kommentje:
Az itteni válaszok tökéletesen tükrözik a magyar társadalom leképeződését. A gőzös fejű, másokat mindig lehurrogó, megalázó nagyokosok. Bebifláztátok azt, amit kellett és amiről nem tudtok, az nem is létezik. Sértegetéshez értenek, gyerekük nincsen, ezért fogalmuk sincs az anya-gyerek közötti kötődésről, nem hallottak még arról, amit egyik anyuka éppen leír (neki van a legkisebb hangja, pedig ő mondja az igazságot), hogy a gyereknek igenis lehet baja abból, ha más a vércsoportja, mint neki. Titeket minősít, amit írtok, én egy tisztán elméleti kérdést tettem fel egy KONKRÉT esetben (és nem abban az esetben, ha a gyermek más vércsoportú lesz, mint a szülei). Ha genetikusoktól akartam volna kérdezni, akkor nem itt teszem fel a kérdésemet. Ha nem ragadnátok le a középiskolai követelményrendszernél, akkor tudnátok, hogy a tudományos életben fel szoktak tenni olyan kérdéseket, ami továbbmutat az aktuális ismereteken és határokat feszeget (persze vannak olyan emberek, akiknek az agya képtelen erre). Régen a hozzátok hasonló emberek miatt nem hittek Semmelweisnek sem a tudós kollégái. A továbbiakban remélem minden sértegető frusztrált nagyokos ott ereszti ki a gőzt, ahol kell.
2015. jan. 14. 11:11
 24/30 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, hiába puffogsz, akkor is hülyeséget írsz. Senki sem örökli az anyja vércsoportját. Mindkdét szülő vérének a kombinációja lesz a gyerek vércsoportja.
2015. jan. 14. 11:36
 25/30 anonim ***** válasza:
Akkor tájékoztatlak, hogy nem feltétlenül kell a szülő vércsoportját örökölni, nővérem A+, és van egy anyámtól "örökölt" faktora, az egyik fia 0-ás lett. A férj B+.Ezek alapján akkor a nagymamája természetét örökölte a fiú?
2015. jan. 14. 12:19
 26/30 anonim ***** válasza:
17-nél az igazság.
2015. jan. 14. 12:24
 27/30 anonim ***** válasza:
0%
24-es az is hülyeség amit te írsz :) nézd már meg az öröklési táblázatot!(18 válasz) VAGY az egyiket örökli, VAGY a másikat, VAGY a kettő kombinációját! olyan nincs hogy MINDENKÉPP a 2 kombinációját!
2015. jan. 14. 13:21
 28/30 anonim ***** válasza:
100%
De, mindenképp a kettő kombinációját. Mendel szabály!
2015. jan. 14. 14:19
 29/30 anonim ***** válasza:
100%

Akkor írnék egy konkrét példát:

A férjem vércsoportja 0-ás. Tehát a fenotípusa 0, genotípusa 00.

Az én vércsoportom A-s. Tehát a fenotípusa A, a genotípusa AA vagy A0.

A legidősebb lányunk vércsoportja 0-ás, de nem azért, mert az apja vére, hanem mert valószínűleg az én genotípusom A0. A 0-ás vércsoport recesszíven öröklődik, tehát csak így lehet az ő vércsoportja az apjáéval megegyező.

A kötődésben, és a velünk való kapcsolatában nem látok semmit, ami kapcsolatba hozható lenne a vércsoportjával. Az egyetlen, amiben másabb volt, az talán az, hogy több ideig volt sárgább, mint a testvérei, akiknek A a vércsoportjuk.

2015. jan. 14. 14:44
 30/30 anonim ***** válasza:

Apukám vércsoportját örököltem, a nagyobbik fiam pedig a ferjemét. Semmi gond nincs ezzel, mert rh pozitív vagyok. Akkor kell figyelni, ha anyuka rh negatív. Egyébként a terhesség alatt többször van ellenanyag szűrés.

A szeret szerintem nem függ össze a vercsoporttal.

2015. jan. 15. 08:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!