Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Lehetnek azok a gyerekek...

Lehetnek azok a gyerekek másabbak, akik az apa vércsoportját örökölték és nem az anyáét?

Figyelt kérdés
Nem az Rh +. Rh - -ra gondolok, hanem a vércsoportra. Ismer valaki ezzel kapcsolatban tudományos álláspontot vagy kutatási eredményeket?
2015. jan. 13. 20:40
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%

"A kisbabák, gyerekek az anyjukhoz szorosabban szoktak kötődni általában, mint az apjukhoz. Lehetséges, hogy az apával azonos vércsoport esetén az apjukhoz is legalább annyira kötődnek?"

Jézusom, ennek minden szava a no comment kategória...

Én speciel mindig apukámhoz kötődtem jobban, arról pedig fogalmam sincs, hogy mi a vércsoportom, mert rettegek a tűktől...

Viszont kétlem, hogy a vércsoportnak bármi köze lenne a kötődéshez!

2015. jan. 13. 21:12
 12/30 anonim ***** válasza:
100%
Pl AB es 0 vercsopotu szuloknek csak A vagy B vercsoportu gyereke lehet. Olvass utana a vercsoport genetikajanak, mert biologiai nonszensz a kerdesed.
2015. jan. 13. 21:13
 13/30 A kérdező kommentje:
7-es válaszolónak: az összeférhetetlenséget szerintem úgy kell érteni, ahogy a vérátömlesztésnél sem adnak A-snak B-s vért. Ezért lehet problémás szülésnél a kétfajta vércsoport keveredése (emlékezetem szerint az elvágott köldökzsinórral hozzák összefüggésbe). Kérdésem csak elméleti feltevés volt, ismert a mondás is: apja vére, anyja vére... De lehetne az irányból is nézni, hogy egy anya hogy viszonyul a gyerekéhez, akinek más a vércsoportja? De gondolom, ebből sem "sülne ki" semmi tudományos :-) Köszönöm a válaszokat!
2015. jan. 13. 21:13
 14/30 A kérdező kommentje:
Kedves 11-es, szerintem neked még nincs gyereked. Az, hogy egy gyerek (nem beszélve egy csecsemőről) az anyjához erősebben szokott kötődni, az még a 21. században is tény. Kismamáknak szóló könyvek, nevelési, fejlődéspszichológiai könyvek (pl. Ranschburg) is még mindig újabb és újabb adalékokkal szolgálnak ehhez a tényhez és az anyára fókuszálnak. Nyilvánvalóan én nem a már felnőtt emberekre gondoltam, hanem a gyerekekre.
2015. jan. 13. 21:20
 15/30 anonim ***** válasza:
100%
Én 0 vagyok, férjem A, mindkét gyerek A. Az apjukhoz való szoros kötődést nem az alakította ki, hogy az ő vércsoportját örökölték, hanem az, hogy az első perctől aktívan foglalkozik velük.
2015. jan. 13. 21:22
 16/30 anonim ***** válasza:
70%

a gyerekek az anyjuk vércsoportját szokták örökölni

Ha ez ilyen egyszerű lenne, nem lehetne egy vércsoportos feladattal 20 pontot elbukni az emelt biosz érettségin...

a szülés során lehetnek a vércsoport összeférhetetlenségnél problémák, ha a baba vére keveredik az anyáéval.

Ezt is rosszul tudod vagy gondolod, nem a vércsoport, hanem az RH faktor összeférhetetlensége okoz problémát. A gyerekek jó részének nem azonos a vécsoportja az anyáéval, szóval ha ez a te elméleted alapján működne, megnézhetnénk magunkat.

Összegzés: olyan sötét vagy a témához, hogy nem kéne itt másokat próbálni okosítani...

2015. jan. 13. 21:38
 17/30 anonim ***** válasza:
79%

Kérdező abszolút butaságot beszélsz, a gyerekek NEM az anyjuk vércsoporjtát öröklik, hanem kvázi a két szülő vércsoportjából lesz egy harmadik (ha már kijártad a 10. osztályt, akkor ezt neked is tudnod kéne)

Apám A, Anyám B. Én 0, hugom AB

2015. jan. 13. 21:54
 18/30 anonim ***** válasza:

17-es azért nem így van ahogy te írod :) csak hogy mindenki tisztán lásson mi hogy öröklődik...

[link]

2015. jan. 13. 22:01
 19/30 anonim ***** válasza:
80%
hihetetlen mennyi analfébéta tesz fel kérdést....
2015. jan. 13. 22:29
 20/30 anonim ***** válasza:
21%

Kicsit offf, de muszáj kijavítanom, mert sokan rosszul tudják a dolgokat.

Igenis létezik vércsoport összeférhetetlenség. Nem RH, hanem valóban vércsoportra gondolok.

A lányom épp ezért került az intenzívre és 1 hétig gyógyszerezték születése után.

Súlyosabb esetben az ilyen újszülötteknek akár vérátömlesztésre is szükség lehet és akár agykárosodást is szenvedhetnek.

Én 0-s vagyok, a lányom a férjem után B-s lett, ez okozta a problémát az ő szervezetében, extrém mértékű sárgasága lett és születése után a 3. napon el is vitték tőlem át egy másik kórházba, hogy kezelni tudják.

Akkor hallottam én is a vércsoport összeférhetetlenségről.

Ritkán okoz problémát, de sajnos ilyen is van.

2015. jan. 13. 23:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!