Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Lehetnek azok a gyerekek...

Lehetnek azok a gyerekek másabbak, akik az apa vércsoportját örökölték és nem az anyáét?

Figyelt kérdés
Nem az Rh +. Rh - -ra gondolok, hanem a vércsoportra. Ismer valaki ezzel kapcsolatban tudományos álláspontot vagy kutatási eredményeket?
2015. jan. 13. 20:40
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
100%
Mit értesz azalatt, hogy másabbak?
2015. jan. 13. 20:51
 2/30 anonim ***** válasza:
100%

Apu A, anyu B. Én AB vagyok, ahogyan a bátyám is.

A te logikád szerint milyennek kéne lennem?

2015. jan. 13. 20:56
 3/30 A kérdező kommentje:
A kisbabák, gyerekek az anyjukhoz szorosabban szoktak kötődni általában, mint az apjukhoz. Lehetséges, hogy az apával azonos vércsoport esetén az apjukhoz is legalább annyira kötődnek? Vagy esetleg már a méhen belül is probléma a más vércsoport és ezért valamilyen téren mások lesznek?
2015. jan. 13. 20:57
 4/30 A kérdező kommentje:
2-es válaszolónak: a gyerekek az anyjuk vércsoportját szokták örökölni (tehát nem az én logikám szerint: A-nak), de vannak kivételek. Annyit tudok, hogy a szülés során lehetnek a vércsoport összeférhetetlenségnél problémák, ha a baba vére keveredik az anyáéval.
2015. jan. 13. 20:59
 5/30 A kérdező kommentje:
Bocsánat, B-nek "kellene" lenned.
2015. jan. 13. 20:59
 6/30 anonim ***** válasza:
100%
Én apám vércsoportját örököltem, gyerekkoromban anyához kötődtem jobban, most 18 évesen egyikhez sem, mert apát konkrétan nem érdeklem, anyának meg többnyire csak negatív észrevételeim vannak rólam. Belsőleg a nagyszüleimre hasonlítok leginkább, és őket is szeretem legjobban, Mama A, Papa O, én B vagyok... Szóval szerintem a vércsoportnak ehhez semmi köze. :)
2015. jan. 13. 21:01
 7/30 anonim ***** válasza:
93%
vércsoport összeférhetetlenség nincs, csak rh összeférhetetlenség...
2015. jan. 13. 21:03
 8/30 anonim ***** válasza:
100%
Ha adott mondjuk két A vércsoportú szülő, a gyerek lehet A vagy akár 0 vércsoportú is, akkor kinek a vércsoportját is örökölte a gyerek? A szülőhöz valü kötődésnek sok mindenhez van köze, de a vércsoportnak biztos, hogy nincs.
2015. jan. 13. 21:05
 9/30 anonim ***** válasza:
100%

Párom AB, én 0, lányunk B.

Tehát nem az én vércsoportomat örökölte.

Mindkettőnket imád, valamikor nem anyás-nem apás, valamikor meg egyszerre anyás-apás. :)

Igazából én annyit látok ebből, hogy imádjuk őt, mindent megteszünk érte a vércsoportunk ellenére is, és ő ezt viszonozza mindkettőnk felé. :)

Tehát a felvetésedet nem feltétlen tartom logikusnak. A vércsoport önmagában nem fog ragaszkodó, kedves szülőt eredményezni, és ha a szülő nem olyan, a gyerek sem lesz az szimplán a vércsoportja miatt.

2015. jan. 13. 21:06
 10/30 anonim ***** válasza:
89%

Igen sok hülyeség van a fejedben a témával kapcsolatban.

Egyrészt olyan nincs, hogy a gyerekek az anyjuk vércsoportját öröklik, hanem vagy az anya, vagy az apa, vagy kettejük vércsoportjából adódó kombinációt öröklik.

Másrészt a vércsoportnak semmi köze ahhoz, hogy a gyerek meliyk szülöhöz kötödik jobban, inkább az alapterme´seztnek lehetne.

2015. jan. 13. 21:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!