Miért gyerekek előtt szülnek ilyenkor?
Mert van valami stika az agyukban. Figyelj, dédnagyanyám 6 gyereket szült otthon bábával a negyvenes, ötvenes években, mint mindenki más is a faluban, meg a környéken (tényleg csak az került kórházba, aki mondjuk 2 nap alatt se bírta megszülni és azt lovaskocsival bevitték a legközelebbi városba) Szóval minden teljesen természetes volt nekik, ez volt a normális, mindenki tudta mi van, de a gyerekeket mindig kiküldték, csak akkor mehettek be, ha vége volt és összetakarítottak! Addig ültek a ház előtt és "várták a gólyát".
Számomra a legdurvább egy olyan fanatikus szülésvideója volt, amit mindenki ajnározott, megnéztem, az anya a gyerekszoba ajtajában nyomja ki a kistesót, és mivel értem az adott nyelvet, így azt is értettem, hogy a nagytesó döbbenten azt kérdezi a háttérben, hogy anya mit csinál.
A szex is természetes, mégsem a gyerek előtt csináljuk... Szerintem ezt nem kellene látniuk. Főleg, hogy sok esetben nem is akkora gyerekről van szó, aki pontosan megérti, hogy miről van szó, és ennek a tudásnak a birtokában eldöntheti, hogy akarja-e ő ezt látni vagy sem. Nem, leültetik, mint a moziban, hogy örüljél Pistike, anyád a szemed előtt fog szülni... Hihetetlen!
Én valahol megértem az otthonszülőket is, de azt, aki a gyerek szeme láttára szül, hogy még a szobából sincs kiküldve, az számomra.... nem is tudom mit mondjak rá. A szexet is megmutatják majd neki? Mert az is egy csodálatos dolog, meg hát eleve a dologhoz tartozik. Ha szerintük azt látnia kell, hogy hogy jön ki a kistesó, akkor a bementelnél mi van? Ott nem lesznek őszinték és nem lesz illusztráció? Vagy az szerintük majd nem érdekli? Vagy mi?
Persze, 4-es, mert minden szülő tökéletesen neveli a gyerekét, mindig, mindegyik tudja - főleg az otthon szülők - hogy a gyerekének épp mire van szüksége, és soha nem követnek el nevelési hibákat, hiszen nyilván tudják, mi kell a gyereknek! És a gyerekek is mind tévedhetetlenül meg tudják ítélni, mi az, amit végig kell nézniük, és mi az, amit nem.
Mondjuk én lehet, hogy a másik véglet vagyok, mert én már azt sem értem, az emberek miért visznek videokamerát a szülőszobába. Én vagyok annyira maradi felfogású, hogy azt gondolom, a szülés az anyára, a babára és a szülést segítő szakemberre tartozik. Ha az anyának segítség az apa/testvér/anya/anyós jelenléte, akkor persze, legyen ott és fogja kezét valaki, aki érzelmileg támogatja, de egy gyereknek ezt semmiképp nem kell végignézni. A természeti népeknél sem drukkolnak ott körben ülve a gyerekek, legfeljebb a sátor/kunyhó előtt. Csak ebben a mai hűdetermészetcentrikus világban egyre divatosabb fittyet hányni az intimitásra.
A gyerektől pont a felfedezés élményét vesszük el, ha idő előtt mindig mindent megmutatunk neki, az esetleges traumáról nem is beszélve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!