Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért gyerekek előtt szülnek...

Miért gyerekek előtt szülnek ilyenkor?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Igazából csak kíváncsi lennék, hogy amikor megnéz mondjuk az ember egy szülés videót, ott ugye van, ahol a kamerák előtt is mindent részletesen mutatnak, van ahol kicsit szolidabban, oldalról, vagy nincs benne a lényeg(pl ugye ott lent) és olyankor egy csomószor észrevettem, hogy anyuka mellett nemcsak a férfi, a párja van, hanem az esetleges kisebb,nagyobb tesók is. És nézik végig a dolgokat. Ez nem ijesztő számukra? Vagy ez náluk tényleg ilyen tök természetes? Nekem ez olyan furi. Mármint nem az, hogy annyira prüd lennék, de tényleg érdekelne, hiszen egy ilyen dolgot végignézni milyen lehet egy kisgyereknek?Hogy emlékezhet rá vissza? Hogy: "igen, anya nagyon sírt, meg láttam fáj neki, meg húh én ilyet nem akarok soha...." stb? Vagy ez nekik tényleg annyira természetes lehet? Mondjuk, akik nem így élnek, mint a mi társadalmunk, hogy kórház, stb..
2014. okt. 16. 16:16
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Jó persze tudom, hogy régebben sem volt másképp, nem mentek be a nők egy bokorba, meg hát ugye a mai napig vannak ilyen törzsek, vagy életek. Csak nekem ez olyan furi kicsit.
2014. okt. 16. 16:17
 2/11 anonim ***** válasza:
82%

Mert van valami stika az agyukban. Figyelj, dédnagyanyám 6 gyereket szült otthon bábával a negyvenes, ötvenes években, mint mindenki más is a faluban, meg a környéken (tényleg csak az került kórházba, aki mondjuk 2 nap alatt se bírta megszülni és azt lovaskocsival bevitték a legközelebbi városba) Szóval minden teljesen természetes volt nekik, ez volt a normális, mindenki tudta mi van, de a gyerekeket mindig kiküldték, csak akkor mehettek be, ha vége volt és összetakarítottak! Addig ültek a ház előtt és "várták a gólyát".

Számomra a legdurvább egy olyan fanatikus szülésvideója volt, amit mindenki ajnározott, megnéztem, az anya a gyerekszoba ajtajában nyomja ki a kistesót, és mivel értem az adott nyelvet, így azt is értettem, hogy a nagytesó döbbenten azt kérdezi a háttérben, hogy anya mit csinál.

A szex is természetes, mégsem a gyerek előtt csináljuk... Szerintem ezt nem kellene látniuk. Főleg, hogy sok esetben nem is akkora gyerekről van szó, aki pontosan megérti, hogy miről van szó, és ennek a tudásnak a birtokában eldöntheti, hogy akarja-e ő ezt látni vagy sem. Nem, leültetik, mint a moziban, hogy örüljél Pistike, anyád a szemed előtt fog szülni... Hihetetlen!

Én valahol megértem az otthonszülőket is, de azt, aki a gyerek szeme láttára szül, hogy még a szobából sincs kiküldve, az számomra.... nem is tudom mit mondjak rá. A szexet is megmutatják majd neki? Mert az is egy csodálatos dolog, meg hát eleve a dologhoz tartozik. Ha szerintük azt látnia kell, hogy hogy jön ki a kistesó, akkor a bementelnél mi van? Ott nem lesznek őszinték és nem lesz illusztráció? Vagy az szerintük majd nem érdekli? Vagy mi?

2014. okt. 16. 17:22
 3/11 anonim ***** válasza:
48%
Vannak olyan anyák, akiket megnyugtat, hogy ott van a nagyobb gyerekük is, és látja a kicsit megszületni, azt mondják, ez segíti náluk a folyamatot. Általában a kicsik azért mennek oda, mert szeretnék látni, hogy mi történik. Úgy mondják, ebben az esetben nem úgy élik meg, hogy hű, de fáj meg hogy ők nem akarnak ilyet, főleg, ha megfelelően felkészítik őket. Amúgy meg szerintem az ő dolguk, mindenki szüljön úgy, ahogy szeretne - betartva persze a biztonsági előrásokat. Én, ha tervezetten és intézményen kívül (azaz otthon) szülnék, (szigorúan betartva a vonatkozó jogszabályi előírásokat), tudom, hogy engem zavarna, ha ott lennének a tesók,ki is küldeném őket. Mondjuk nem is olyan beállítottságúak :) Kimennének maguktól. De nekem nem szabad, úgyhogy kórházban fogok szülni.
2014. okt. 16. 17:25
 4/11 anonim ***** válasza:
47%
Otthonszülésnél gyakori. Megmarad a család egysége. Általában ilyenkor meg van szervezve, hogy a nagy gyerek/gyerekek kimenjenek valakivel, ha akarnak. Ők állítólag elég jól tudják szabályozni maguknak, hogy mit akarnak látni és mit nem. Nem okoz nekik traumát, több szülőtől is hallottam, az 5-6 éves gyerekek élete legnagyobb élménye, hogy megnézhették a testvérük születését. Könnyebben felfogják és megértik, hogy új kisbaba érkezett a családba. Csökkenti a testvérféltékenységet. De nem mindenki tudna így szülni - csak azok vállalják be, akiknek nem idegen, akik tudnak a szülésre koncentrálni így is. Meg hát a szülőnek ismernie kell a gyerekét is, nyilván nem engedné oda, ha azt érezné, hogy káros hatása lesz.
2014. okt. 16. 19:55
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Persze, 4-es, mert minden szülő tökéletesen neveli a gyerekét, mindig, mindegyik tudja - főleg az otthon szülők - hogy a gyerekének épp mire van szüksége, és soha nem követnek el nevelési hibákat, hiszen nyilván tudják, mi kell a gyereknek! És a gyerekek is mind tévedhetetlenül meg tudják ítélni, mi az, amit végig kell nézniük, és mi az, amit nem.

Mondjuk én lehet, hogy a másik véglet vagyok, mert én már azt sem értem, az emberek miért visznek videokamerát a szülőszobába. Én vagyok annyira maradi felfogású, hogy azt gondolom, a szülés az anyára, a babára és a szülést segítő szakemberre tartozik. Ha az anyának segítség az apa/testvér/anya/anyós jelenléte, akkor persze, legyen ott és fogja kezét valaki, aki érzelmileg támogatja, de egy gyereknek ezt semmiképp nem kell végignézni. A természeti népeknél sem drukkolnak ott körben ülve a gyerekek, legfeljebb a sátor/kunyhó előtt. Csak ebben a mai hűdetermészetcentrikus világban egyre divatosabb fittyet hányni az intimitásra.

A gyerektől pont a felfedezés élményét vesszük el, ha idő előtt mindig mindent megmutatunk neki, az esetleges traumáról nem is beszélve.

2014. okt. 16. 21:53
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Ez az, ezt mondom én is, hogy mikor még az otthon szülés meg minden természetes volt, akkor is kiküldték a gyerekeket. A primitív népeknél is az anya van ott, meg a segítők, nem az összes gyerek. Szóval ez még csak nem is természetes, meg normális, hogy végig nézetik a gyerekkel! Még a sárkunyhóban élő népek is felfogják, hogy nem neki való!
2014. okt. 16. 21:55
 7/11 anonim ***** válasza:
69%
Jó a kérdés. Ezek az asszonyok amolyan Ősanyának gondolják magukat, elég szélsőséges emberek.
2014. okt. 17. 10:09
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
4-es vagyok. A kérdés az volt, hogy miért szülnek gyerekek előtt. Mivel eléggé utánaolvastam anno, leírtam, amiket találtam ezzel kapcsolatban. Nem gondoltam, hogy azért van a kérdés, hogy jól lehülyézzenek mindenkit, aki bevállal ilyet, vagy akár csak hiteles helyen (érintetteknél) utánanéz, hogy mások miért vállalják. Szóval köszönöm a lepontozást. És nyugodjatok meg, kórházban szülök, és nem lesz ott a "nagy".
2014. okt. 17. 10:54
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Kedves 4-es! A megfogalmazásodból valóban az derült ki, hogy a saját nézetedet tükrözi, amit írtál, elnézést, ha ezt félreértettük. Azt viszont továbbra is tartom, hogy véleményem szerint igenis hülye, aki végignézeti a gyerekével a szülését.
2014. okt. 17. 11:20
 10/11 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Hú, én véletlenül sem vitát vagy nézeteltérést szerettem volna a kérdésemmel kibontakoztatni, csupán kíváncsiság miatt írtam. Nos, én is úgy vagyok, hogy elfogadom azt, aki ezt így látja jónak, aki így tesz a mai világban, nem bántom, én biztos nem csinálnék így soha szándékosan, nem tudnám elképzelni, hogy a gyermekem ott álljon mellettem és nézze végig, ami ott és akkor történik. Persze csak furcsa számomra az ilyen, ahogy írtam is. Köszönöm az eddigi véleménynyilvánításokat!
2014. okt. 17. 16:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!