Nálam is eltarthat ilyen sokáig a vajúdás? Többi lent.
Én 15 órát vajúdtam.
6 óra kellett, mire el tudtam dönteni, hogy ez már AZ.
Utána még 3-4 órát itthon voltam, tehát 10 óránál tartunk és ez még mindig kibírható volt teljes mértékben.
Az utána való kb. 2 óra olyan "sziszegős" fájdalom volt, de az anyukával akivel együtt vajúdtam, még vigyorogtunk miközben az asztalt markolásztuk 1-1 fájásnál.
Az utolsó kb. 2 óra volt nagyon fájdalmas.
Szóval még ha 15 óra is, lehet hogy az első 10-13 órát még végignevetgéled. Mindenkinél más, de a legenyhébb fájásoktól mérjük a szülést, az meg még semmi. Nem úgy kezdődik, mint a filmekben.
Nekem egyébként könnyű szülésem volt, de most a másodiktól rettegek. :)
En 3hete szultem.. hat eleg friss az elmeny. 8ora volt az egesz,es szornyu.
Reggel fel 10kor inditottak,fel 12kor elfolyt a magzatviz,es innentol 2perces fajasaim voltak 17:25ig. Borzalmas volt. Felallitottak kozben,h ugy nyomjak,d mar erom nem volt. Az utolso 20percben kezdek eltunni a fajasaim,mindenki kezdett megijedni... Remalmaim voltak par napig a szulessel kapcsolatban.
Ezzel szemben anyumnak szinten inditottak velem,3ora es megvoltam. A hugom meg otthon szuletett meg,olyan gyorsan jott. :)
Csatlakozom az előttem szólóhoz, bár a nőgyógyászom szerint a tágulási képesség örökletes tulajdonság. Nálam - hál istennek - ez nem jött be. Anyukám két nap vajúdás után szült meg, bár itt a szülész team hibája is vastagon benne volt a dologban, a lényeg, hogy egyáltalán nem tágult. Nekem a burokrepesztésig alig volt fájásom, de nem is igen tágultam, viszont utána két-három óra alatt lezajlott az egész.
A történethez hozzá tartozik, hogy anyukám végig rettegte a terhességet, szerintem a szülést is, én izgatottan és kíváncsian vártam a szülést (azt nem állítom, hogy félelem nélkül), és rengeteget mantráztam. Szerintem ez többet számít, mint a genetika.
Ha hasonló alkatúak vagytok, akkor előfordulhat a a
szülesben is hasonlóság. A nagymamám már kamasz koromban mondogatta, hogy könnyen fogok szülni, mert olyan széles a csípőm, mint az övé és az anyukámé, és ők könnyen szültek. Igaza lett.
1es vagyok.
Érdekes, mert anyu velem is és az öcséimmel is 22 órát vajúdott.
Én az elsőt 21 óra, másodikat 6 óra, harmadikat 3 óra vajúdás alatt szültem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!