Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nálam is eltarthat ilyen...

Nálam is eltarthat ilyen sokáig a vajúdás? Többi lent.

Figyelt kérdés
Párommal nemrég döntöttük el hogy szeretnénk babát. Kicsit félek a szüléstől. Anyukám 14 óráig vajúdott mire megszülettem. Így nekem is ilyen sokáig fog tartani vagy nincs ebben semmi "öröklendő"?

2015. jan. 2. 17:36
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Örültem volna 14órának :) nekem 20óra volt, burokrepesztéssel ( csak szivárgott a víz) eda-t is kaptam a vége felé és oxitocint is, mégsem ment gyorsabban :) ez másfél év volt, most 1hónap és jön a kistesó. Doki szerint most csak a fele lesz :)
2015. jan. 2. 19:54
 12/21 anonim ***** válasza:
Az első gyerkőcöm 24 óra vajúdás után született, EDA-val. A második baba 26 óra vajúdás után, sem EDA-t sem más fájdalomcsillapítót nem kértem /és nem is kaptam/. A 14órának örültem volna :-D
2015. jan. 2. 20:02
 13/21 anonim ***** válasza:

Én 15 órát vajúdtam.

6 óra kellett, mire el tudtam dönteni, hogy ez már AZ.

Utána még 3-4 órát itthon voltam, tehát 10 óránál tartunk és ez még mindig kibírható volt teljes mértékben.

Az utána való kb. 2 óra olyan "sziszegős" fájdalom volt, de az anyukával akivel együtt vajúdtam, még vigyorogtunk miközben az asztalt markolásztuk 1-1 fájásnál.

Az utolsó kb. 2 óra volt nagyon fájdalmas.

Szóval még ha 15 óra is, lehet hogy az első 10-13 órát még végignevetgéled. Mindenkinél más, de a legenyhébb fájásoktól mérjük a szülést, az meg még semmi. Nem úgy kezdődik, mint a filmekben.

Nekem egyébként könnyű szülésem volt, de most a másodiktól rettegek. :)

2015. jan. 2. 20:47
 14/21 anonim ***** válasza:

En 3hete szultem.. hat eleg friss az elmeny. 8ora volt az egesz,es szornyu.

Reggel fel 10kor inditottak,fel 12kor elfolyt a magzatviz,es innentol 2perces fajasaim voltak 17:25ig. Borzalmas volt. Felallitottak kozben,h ugy nyomjak,d mar erom nem volt. Az utolso 20percben kezdek eltunni a fajasaim,mindenki kezdett megijedni... Remalmaim voltak par napig a szulessel kapcsolatban.

Ezzel szemben anyumnak szinten inditottak velem,3ora es megvoltam. A hugom meg otthon szuletett meg,olyan gyorsan jott. :)

2015. jan. 2. 21:35
 15/21 anonim ***** válasza:
Semmi összefüggés anyukád és a te szülésed között. Anyukámnak végig problémás volt a terhessége, 3 hónapos terhes volt, mikor befektették a kórházba, viszont úgy szült, hogy csak megvizsgálják és már a szülésznő kiabált a dokinak, hogy jöjjön, mert kint a fejem. :-) Ezzel szemben én élveztem a terhességem minden percét, semmi problémám nem volt, viszont szombat délután 3-tól hétfő hajnalig vajúdtam.
2015. jan. 2. 21:49
 16/21 anonim ***** válasza:

Csatlakozom az előttem szólóhoz, bár a nőgyógyászom szerint a tágulási képesség örökletes tulajdonság. Nálam - hál istennek - ez nem jött be. Anyukám két nap vajúdás után szült meg, bár itt a szülész team hibája is vastagon benne volt a dologban, a lényeg, hogy egyáltalán nem tágult. Nekem a burokrepesztésig alig volt fájásom, de nem is igen tágultam, viszont utána két-három óra alatt lezajlott az egész.

A történethez hozzá tartozik, hogy anyukám végig rettegte a terhességet, szerintem a szülést is, én izgatottan és kíváncsian vártam a szülést (azt nem állítom, hogy félelem nélkül), és rengeteget mantráztam. Szerintem ez többet számít, mint a genetika.

2015. jan. 2. 22:59
 17/21 anonim ***** válasza:

Ha hasonló alkatúak vagytok, akkor előfordulhat a a

szülesben is hasonlóság. A nagymamám már kamasz koromban mondogatta, hogy könnyen fogok szülni, mert olyan széles a csípőm, mint az övé és az anyukámé, és ők könnyen szültek. Igaza lett.

2015. jan. 3. 00:19
 18/21 anonim ***** válasza:
Anyukám engem az első fájástól számított 4órán belül megszült, az egyik öcsém 3óra lett meg a másik 2-3óra alatt. Én 2és fél napot vajúdtam és császár lett a vége.
2015. jan. 3. 14:30
 19/21 anonim ***** válasza:
Velem is sokat vajúdott Anyu, de èn gyorsan és könnyen szültem.
2015. jan. 3. 14:45
 20/21 anonim ***** válasza:

1es vagyok.

Érdekes, mert anyu velem is és az öcséimmel is 22 órát vajúdott.

Én az elsőt 21 óra, másodikat 6 óra, harmadikat 3 óra vajúdás alatt szültem :)

2015. jan. 3. 17:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!