Mikortól folyhat el a magzatvíz?
olvastam, hogy azért a nők nagy része 38. héten szül.
én a fogantatásra pontosan 36 hétre, azaz orvosi 38. hétre szültem, úgy, hogy nem folyt el a magzatvíz, mivel nem repedt meg a burok... (azt a szülészeten repesztették meg, teljesen fájdalommentes művelet)
nekem fájásokkal indult, azt hittem jósló, még akkor se voltam biztos a szülésben, mikor már 3percesek voltak. mert nem fájt... csak feszülgetett, görcsölgetett.
mindenkinél más. nekem nagy a fájdalomtűrő-képességem, és jóslókat se éreztem szülés előtt, sőt, én még azt se láttam, hogy leereszkedett volna a pocakom.
nekem semmi sem utalt rá, csak véletlen korábban jól saccoltam meg egy barátnőmnek a szülés dátumát :)
szóval 38. héttől jelentkezhet fájogatás. mérd stopperral (mobiltelefon tudja) ha rendeződnek a fájások (pl. ezt látod: fél perces összehúzodások, 20 perces szünetekkel, majd pár óra múlva 5 percenként félpercesek) akkor gyanakodhatsz, hogy bizony indul a szülés! :)
azért ne ijedezzél. a világ legjobb élménye a szülés. nekem - becsület szavam - nem tűnt borzalmasnak, nem volt más érzés, mint egy óriási izommunka, azért cserébe, hogy életem értelmét, életem picike szerelmét a világra hozzam :)
én még szülnék akár tízszer is még, ha tehetném :)
csak már "öreg" vagyok, na meg nem milliomos, hogy 11 gyerekem legyen.
ne félj. gondolj arra; a szülés a világ legtermészetesebb dolga, ráadásul ezért létezünk, egy nő élete ezzel teljes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!