Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mikortól folyhat el a magzatvíz?

Mikortól folyhat el a magzatvíz?

Figyelt kérdés
Vasárnap lépek a 36. hétbe és első baba, úgyhogy nem igazán vagyok tisztába a "határidőkkel". Arra lennék kíváncsi,hogy mikortól lehet rá "számítani" hogy elfolyik a magzatvíz? illetve ha nem folyik el, mert olvastam olyat is, ahol nem folyik el, akkor honnan lehet tudni,hogy itt az idő? Most,hogy közeleg kezdek kicsit megijedni. Köszi annak aki válaszol :)

2014. nov. 27. 19:54
 1/7 anonim ***** válasza:
Bármikor. Ha nem folyik el, akkor fájások jelzik, hogy szülni fogsz.
2014. nov. 27. 19:57
 2/7 A kérdező kommentje:
Akkor akár már a 36. héten is jöhet a baba, ha jönni akar? bocsánat a tudatlanságomért, de első baba :)
2014. nov. 27. 20:00
 3/7 anonim ***** válasza:
hat attolfugg szerintem .. baratnom 35 hetes es azt mondta de 25 ig megkell szuljon . aztan nem tudom mikor jon a vilagra a pici
2014. nov. 27. 20:02
 4/7 anonim ***** válasza:
annyira kiszámíthatatlan. nekem is első babám lesz és én még nagyon az elején van, de azt tudom,hogy bőven dönthet úgy már akár a 35-36-ik héten is hogy szeretne kijönni,de a legesélyesebb a 38-ik héttől. Ha nem folyik el a magzatvíz,akkor nagyon erős fájások fognak jelentkezni. Összehúzódik a méhed,stb. Viszont ha már 6 perc körüliek akkor nyomás befelé a kórházba. Barátnőm pl. 6 perces fájásoknál ment be ott folyt el a víz és 5 és fél óra múlva kint is volt a kicsi. Anyukámnak a 7-ik hónapban indult be a szülés,ott viszont életmentő császár volt,mert nem tudta megszülni,nem bírta már a méhe,de neki sem folyt el a víz otthon.Megrepesztették neki a burkot.
2014. nov. 27. 20:08
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

olvastam, hogy azért a nők nagy része 38. héten szül.

én a fogantatásra pontosan 36 hétre, azaz orvosi 38. hétre szültem, úgy, hogy nem folyt el a magzatvíz, mivel nem repedt meg a burok... (azt a szülészeten repesztették meg, teljesen fájdalommentes művelet)

nekem fájásokkal indult, azt hittem jósló, még akkor se voltam biztos a szülésben, mikor már 3percesek voltak. mert nem fájt... csak feszülgetett, görcsölgetett.

mindenkinél más. nekem nagy a fájdalomtűrő-képességem, és jóslókat se éreztem szülés előtt, sőt, én még azt se láttam, hogy leereszkedett volna a pocakom.

nekem semmi sem utalt rá, csak véletlen korábban jól saccoltam meg egy barátnőmnek a szülés dátumát :)

szóval 38. héttől jelentkezhet fájogatás. mérd stopperral (mobiltelefon tudja) ha rendeződnek a fájások (pl. ezt látod: fél perces összehúzodások, 20 perces szünetekkel, majd pár óra múlva 5 percenként félpercesek) akkor gyanakodhatsz, hogy bizony indul a szülés! :)

azért ne ijedezzél. a világ legjobb élménye a szülés. nekem - becsület szavam - nem tűnt borzalmasnak, nem volt más érzés, mint egy óriási izommunka, azért cserébe, hogy életem értelmét, életem picike szerelmét a világra hozzam :)

én még szülnék akár tízszer is még, ha tehetném :)

csak már "öreg" vagyok, na meg nem milliomos, hogy 11 gyerekem legyen.

ne félj. gondolj arra; a szülés a világ legtermészetesebb dolga, ráadásul ezért létezünk, egy nő élete ezzel teljes.

2014. nov. 27. 23:26
 6/7 anonim ***** válasza:
36. héten hirtelen folyt el a magzatvizem. Másnap már babáztam :) Egészséges, 3,5 kg-os baba lett. Most már bármikor jöhet, de hízhatna még pár hetet odabenn :)A víz elfolyása után amúgy nekem is beindultak a fájások. Nem lehet összetéveszteni őket semmivel. Elsőnek 20 percenként 10-20 másodpercre enyhe görcsök jöttek, majd 10 percenként és erősödtek. Aztán 5, 3 percenként. Ezek már 30 másodpercig tartottak. Olyan volt, mintha belülről szét akarnának feszíteni. Iszonyat fájtam! Aztán 2 percenként jöttek és már több, mint fél percig tartottak. A végén már egy 40 másodperces fájást követett egy fél perces szünet. Aztán az egyik fájásnál már azt éreztem, hogy nyomnom kell, de nagyon. Onnantól kezdve 10 fájással meglett a fiam. 16 óra telt el a víz elfolyása és a kisfiam megszületése között.
2014. nov. 28. 09:31
 7/7 anonim ***** válasza:
A fajasokbol fogod tudni h itt az ido. Egyre sürübbek ès fàjdalmasabbak. Nekem nem folyt el egyàltalàn, a legvègèn kitolàskor repesztettèk meg, akkor àztattam el az àgyat a szülöszobàn:))
2014. nov. 28. 12:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!