Van itt olyan, aki tudatosan fájdalomcsillapítás nélküli szülésre készült, és sikerült is neki? Milyen volt?
Oszinten en mindket szulesnel szerettem volna csillapitast. De valahogy mindketszer ugy sikerult, hogy nem kaphattam meg. Az elsonel oxyt kotottek ram, utana ugy felgyorsult, hogy azert nem adtak, mert csak hatraltatott volna. 4 ora alatt megvolt a kislanyom.
Na gondoltam legkozelebb nem engedek oxyt, haladjon minden a sajat utemeben. Igy is lett, de mar a vege fele hallucinaltam, nem voltam magamnal a fajdalomtol, muszaj volz kernem. Amig elokeszultek vele, mondtam, hogy azonnal wcre kell mennem. Utkozben osszecsinaltam magam, szedelegtem, beultem a wcre. Ferjem szolt, hogy probaljak meg felallni es kijonni, mert igy nem tudjak beadni nekem az epiduralt. Azt se tudtam hol vagyok de felallni sem tudtam a wcrol. Egyszeruen nyomnom kellett, ott azt hittem szetszakadok.. Ferjem probalt felallitani, es akkor latta, hogy mar felig kint van a baba feje. Szolt a dokimnak meg a szulesznonek, valahogy kikerultem, de ott allva megszultem a szuloszoba padlojan. Itt meg emiatt nem volt ido a fajdalomcsillapitasra. Utolag nem banom, bar azt hittem, nem elem tul... :(
18-as vagyok. Kicsit sajnálom, hogy itt mindenki mindent lepontoz... Mindenki leírja a véleményét, vagy sokan csak a saját történetüket, ezeket miért kell lepontozni??!!? Ok, én pl leírtam a véleményemet is a dologról, bár abban sem értem, mi rossz volt, de ha egyszer valaki leírja, mi történt vele, akkor az mi rosszat írt??? Aki lepontozza az ilyen válaszokat, az nem hiszi el az illetőnek, hogy az történt? Vagy hogy lehet egy megtörtént eseménnyel nem egyetérteni?!???!?? És ráadásul azt is megfigyeltem, hogy a 30-40-50% a leggyakoribb, 80-90 már szinte nincs is. Ami egyértelműen azt mutatja, hogy csak lefelépontozás van, aki egyet ért, nem is pontoz... Érdekes...
Nyugodtan pontozzátok le ezt is, biztos hülyeség, hogy leírom, amit gondolok....
Mind a hármat fájdalomcsillapítás nélkül szültem. Eszembe sem jutott kérni bármit is.
Teljesen oké volt mind a három. Az első kettő kórházi szülés volt, burokrepesztéssel, oxitocinnal. A harmadik háborítatlan otthonszülés, bárminemű beavatkozás nélkül. Ez volt a legszebb, legkönnyebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!