Van itt olyan, aki tudatosan fájdalomcsillapítás nélküli szülésre készült, és sikerült is neki? Milyen volt?
nem önszántamból ugyan, de arra készültünk és így is lett. bababarát kórház, mondták nincs epi, ha nagyon nagyon nem bírom akkor adnak nospát.
aztán mikor nem bírtam már, közölték, hogy adnak, de akkor lelassul majd, és tovább fog kevésbé, de intenzíven fájni, ezért inkább elutasítottam :)
milyen volt? hát erre nehéz mit mondani, fájt, de nyilván mindenkinek fáj... :D
Nem utasítottam el egyértelműen a gondolatot, de úgy voltam vele, hogy ha nem muszáj, nem szúratom gerincen magam. Én tartok minden ilyesmitől.
Szerencsére olyan gyorsan lement az egész (másfél óra), hogy nem volt szükség fájdalomcsillapításra. Ha tizen órákig vajúdtam volna, valószínűleg, kérek.
Fájdalmas volt, de ennyit kibírtam.
Én nospát kaptam, meg gázt. Mondta a szülésznő, hogy nehogy úgy képzeljem el az epit, hogy majd akkor nem fáj, hiszen a fájásokat érezni kell, különben hogy tolod ki? nem is kértem végül, utólag kifejezetten örülök neki. februárba újra szülök, de az biztos, hogy előre leszögezem majd, hogy semmilyen esetben nem kérek epirudált.
az utolsó fél óra fájt nagyon, kitolni már szinte megkönnyebbülés volt, nekem az nem fájt már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!