Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nektek meddig tartott mire a...

Nektek meddig tartott mire a szülésélményt feldolgoztátok?

Figyelt kérdés
5 hónapja szültem, de még mindig sokat eszemben van a szülés, és minden részlete,amire emlékszem. Fájdalomcsillapítás nélkül 10 óra alatt szültem meg. A babám kissúlyú lett, másnap fertőzés miatt elvitték a koraszülöttre.A szülést ilyen sokáig tart feldolgozni, vagy az utána következő rossz emlékek vetülhetnek így ki bennem, hogy még mindig sokat ezen jár az eszem?

2014. nov. 23. 09:14
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
én 2 hetet.voltam bent tejlázzal, 4 honaja, de most már megszepult, kedves emlek, jo elmeny, az elso 3 het volt kemeny, osszetortnek es kiszolgaltatottnak ereztem magam. aztan a 4. hetre visszajott a tejem es onnantol minden megszepult :)
2014. nov. 23. 09:28
 2/17 anonim ***** válasza:

Én hét éve szültem,és most is görcsbe rándúl a gyomrom ha felidézem.

Kivánom hogy neked ne igy legyen!

Ez mindenkinél változó.

2014. nov. 23. 10:12
 3/17 anonim ***** válasza:
48%

Hát, bármikor felidézem minden percét. De nemigazán foglalkozok vele. Itt van a most már 3 éves fiam, kit érdekel mi volt akkor?

Javasolnám, kösd le a figyelmedet. Túl sok időd van olyanokkal foglalkozni, ami tulajdonképpen lényegtelen.

2014. nov. 23. 10:30
 4/17 anonim ***** válasza:
Több mint egy éve szültem, még mindig nem vagyok túl rajta. Leginkább azért, mert szeretnénk még gyereket, és nem akarom még egyszer átélni. Pedig gyorsan, zökkenőmentesen szültem (a kívülállók) szerint. Remélem neked hamarabb fog menni.
2014. nov. 23. 10:40
 5/17 A kérdező kommentje:
A 3. válaszolónak is köszönöm a hozzászólását. Arról már biztos nem tehetsz, h nem jól méred fel, h milyen témához milyen stílusban is kellene, érdemes hozzászólni. De tényleg köszi, legalább látom, hogy így is fel lehet fogni dolgokat, h lesz..om, de bennem még attól nem kerülnek helyre a dolgok. És igen is, életem legfontosabb pár órája volt, nem érzem úgy, hogy fölösleges vele foglalkozni. Örülök, hogy Te könnyen vetted ezt a lépcsőfokot.
2014. nov. 23. 10:50
 6/17 anonim ***** válasza:
igaza van a 3.- nak en bunkonak sem ereztem, de nem is ez a lenyeg hanem amit ir: annyi allomas lesz a kozos eletetekben hogy a szules majd elhalvanyul nem kell elfelejteni, nem is lehet de gorcsolni sem erdemes rajta :)
2014. nov. 23. 11:06
 7/17 anonim ***** válasza:

Mindenki más, van aki úgy van ezzel, hogy minek foglalkozzunk a múlttal. Van, aki rágódik rajta.

Léteznek szülésélmény feldolgozó csoportok, javaslom, keress meg egy ilyet. Biztosan segíteni fog.

2014. nov. 23. 11:45
 8/17 anonim ***** válasza:

3.vok.

ne haragudj, távol áll tőlem, h megbántsalak. Hidd el, nekem is életem egyik legfontosabb napja volt. (több mint 3 évet vártunk rá). nem volt egyszerű, az utolsó hónapot sem kívánom senkinek. Csupán azt akartam érzékeltetni, hogy ha azzal a részével a dolognak sokat foglalkozol, ami nem volt túl szép, könnyen átsiklasz a szép dolgokon. Nem szarom le ami akkor volt, csupán nem akarok rá gondolni, ezzel foglalkozni. Sőt! ha belegondolok, hogy egy betegség következtében szülés után, és az itthon levő 1-2 hétben gyakorlatilag magatehetetlen voltam, magamat sem tudtam ellátni, nem még életem fényét, a rosszullét környékezz. Ne törődj azzal, h mi volt, élvezd azt, h mi(d) van most!

2014. nov. 23. 11:54
 9/17 anonim ***** válasza:
3 Honapja szultem, nehez szules volt (a kivulallok szerint is:)), a szuloszoban megfogadtam h egyke lesz, mar most a kisteson agyalunk, h mekkora kulonbseggel jojjon. 3-as nem bunkon irta, igaza van, nem kell ezen porogni sokaig.
2014. nov. 23. 12:10
 10/17 anonim ***** válasza:

Szia!

16 óra vajúdás után sürgősségi császár, ahol nem hatott az érzéstelenítő... szép kis szülésélményem volt, elmondhatom. A babát ahogy kivették, engem már altattak is, nem láthattam a babámat, nem foghattam meg... Néhányszor átbeszéltük a párommal ( ő is ott volt végig), de hamar túl tettem rajta magam. Elfogadtam, hogy így volt, és kész, nem agyaltam tovább rajta. Ha megengedhetnénk magunknak, lassan már jöhetne a kistesó :))

Fogadd el, hogy olyan volt, amilyen, aztán "tedd fel a polcra" és ne foglalkozz vele! Sajnos kevés embernek adatik meg a szép és egyszerű szülés, de azért mindannyiunknak fel kell dolgoznia. Muszáj továbblépni, mert előbb-utóbb a babával való kapcsolatodra is kihathat.

Persze, nem azt mondom, hogy felejtsd el, nem is szabad, nekem is szinte minden nap eszembe jut, de nem arra gondolok, hogy szegény én, hanem hogy azon a napon, megszületett egy gyönyörűség, aki azóta is bearanyozza minden napunkat.

2014. nov. 23. 13:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!