Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Honnan fogom tudni ha itt az idő?

Honnan fogom tudni ha itt az idő?

Figyelt kérdés
vasárnap lépek a 35. hétbe. Olvastam sok fórumot, oldalt ahol írnak bizonyos jelekről, akikből lehet tudni, ha közeleg a szülés ideje. Én mégis félek elég sok mindentől. Mi van ha nem veszem észre? szoktak lenni méhösszehúzódásaim már most, ugyan nem számolom őket, mert még korainak tartom. A baba már befordult a szülő pozícióba, szokott is fájni a hátam alul, meg ott lent is mintha nyomna valamit. A nyákdugót még nem láttam,hogy elment volna. A védőnő azt mondta,hogy a 36. héttől bármikor jöhet a baba, ha ő úgy gondolja. Megvagyok ijedve kicsit. Más is volt így?

2014. nov. 21. 09:17
 1/7 anonim ***** válasza:

én is így voltam, ettől féltem, aztán a nődokim mondta, hogy nyugi még senki nem ébredt úgy hogy a lába között van a bébi :)

Nekem semmi előjele nem volt, 39.héten egyik este elfolyt a magzatvíz így egyértelmű volt, hogy indulunk.

Észre fogod venni.

Boldog Babavárást!

2014. nov. 21. 09:21
 2/7 anonim ***** válasza:
Ne aggódj, tuti észre fogod venni! Ha annyira fáj, amennyire kell tudni fogod, hogy ez az. Ha a magzatvíz folyik, azt is észre fogod venni, és innentől kezdve felpörögnek az események. Nem lesz időd félni. Nyugi! Könnyű szülést! :)
2014. nov. 21. 09:23
 3/7 anonim ***** válasza:
Nekem is volt ilyen félelmem. 41. betöltött héten indították, burkot kellett repeszteni, az akkora mennyiségű meleg víz, hogy észreveszed. A fájások nekem így kezdődtek, másfél percenként jöttek, de még hasonlót sem éreztem soha azelőtt. Utólag mosolygok magamon, hogy attól féltem nem veszem észre. Nekem másfél percesekkel 3 és fél óra volt a szülés, szóval ne aggódj, lesz időd beérni is.
2014. nov. 21. 09:31
 4/7 A kérdező kommentje:
A párom most vette észre,hogy a hasam lejjebb ment, akkor az már tényleg azt jelenti,hogy nem sokára itt az idő?
2014. nov. 21. 09:46
 5/7 anonim ***** válasza:

Ó, én is ezen aggódtam folyamatosan a 36. héttől, de aztán észrevettem :) :) Pont a kiírt nap előtti este két kattanást hallottam a hasam felől, aztán elöntött a magzatvíz. Ha elfolyik a magzatvized, az mindenképpen összetéveszthetetlen, és tuti, hogy észreveszed. Ha pedig fájásokkal kezdődik, azt is észre fogod venni, mert erősen és periodikusan fáj. Akkor én már bent voltam a kórházban amikor beindultak a fájások, de megállapítottam, hogy azt is felismertem volna. :)

Ha bármi gyanús egyébként, inkább menj be, és legyen egy utad potyára, én így voltam vele... küldjenek inkább haza, mint hogy bármi gond legyen, és későn induljak.

2014. nov. 21. 10:02
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia

Nekem a pocim eleve fent sem volt soha,mindig úgy "lógó"pozícióban volt,azért nem aggódtam,mert mikor 33hetesen a kislányom harántban feküdt,akkor is ugyan úgy lent volt a hasam. Ha közeleg a szülés,annak azért lehetnek,sőt szoktak lenni jelei.. esetleg újra hányingered lesz,hasmenésed van napokig,vagy egyszerre egész nap.. elmegy a nyákdugó előtte pár héttel,esetleg ha mész vizsgálatra egy-két ujjnyira nyiva vagy,vagy meg van rövidülve a méhszájad,ilyenek. Persze van amikor minden előjel nélkül kezdődik,de azt is tudni fogod,hogy az fájás,mivel a végén vagy,és hasonló fájdalom sincs így a vége amivel össze lehetne téveszteni! ha úgy érzed ezek már fájások,mert bő fél percig fáj,aztán eltűnik,érdemes elkezdeni mozgolódni,ha elmúlik akkor jóslófájás,ha nem,akkor vedd a kezedbe a telefonodon a stoppert,és mérd őket. Ha rendszereződik akkor 7-8percesekkel el lehet indulni,max még bent lesz utána vagy 7-8órát a baba :)

36hkm

2014. nov. 21. 10:39
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem elfolyt a magzatvíz, így tudtam, itt az idő. De! Ha nem folyt volna el, akkor is biztos, hogy tudtam volna, mert a víz elfolyása után szabályos időközönként jöttek a fájások. Elsőnek 20 percenként. Tartottak körülbelül 10-20 másodpercig, majd 10, 5, 2 perces fájásaim lettek, amelyek már 30-40 másodpercig tartottak. A kitolási szakasz előtt közvetlenül pedig már 1 percig tartottak a fájások és olyan 20 másodperces szünet volt köztük. Aztán egyszer csak a következő fájásnál már jött az inger, hogy nyomnom kell. Az első párat még vissza kellett tartanom, hogy teljesen eltűnjön a méhszáj, de aztán 10 fájással megszületett a kisfiam. Az egész folyamat a magzatvíz elfolyásától számítva 16 óra volt. Nyugi! Tudni fogod, ha itt az idő. Ráadásul sokan véreznek is, ami egyértelmű jele annak, hogy tágul a méhszáj. Amúgy a szülés előtti napokban nekem is mondták páran, hogy lenn van a hasam, tuti meglesz mindjárt a baba. Én ezt nem vettem észre, de a szülés előtti napon elmentünk sétálni a férjemmel és alig bírtam pár lépést menni, mert nagyon szúrt a méhszájamnál és szinte rögtön bekeményedett a hasam. A férjem le is cseszett, hogy minek akartam kijönni sétálni, ha már menni sem bírok...Én amúgy 36+4 voltam amikor elfolyt a víz, és másnap szültem. Előtte a 34. héten vásároltunk be mindent. Nagyon jól tettem! Hivatalosan korababa lett a fiam, mert 37. héttől nem számít koraszülöttnek, de 3,5 kg-al, 55 cm-el született. Picit kevesebb volt a zsír a bőre alatt, fázott, ezért inkubátorban melegítették, első éjjel nem is lehetett velem, és a körme sem nőtt ki még teljesen, de ugyanazon a napon engedtek minket is haza, amikor a többi, velünk egyszerre született babát. Az volt életem legszebb napja! A pici fiammal elindultunk haza és gyakorlatilag megkezdtük a közös életünket. Lassan egy éves lesz, jól fejlődő, okos baba. Minden jót nektek!
2014. nov. 21. 10:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!