Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nálatok ez, hogy volt? Ki...

Nálatok ez, hogy volt? Ki volt ott?

Figyelt kérdés

Előre elnézést a buta kérdésért!

25 hetes kismama vagyok, és tegnap beszélgettünk anyósommal a szülésről. (akivel egyébként jóban vagyunk)

És mondta, hogy majd ő, meg a többi rokon kint vár, amíg én szülök. (apás szülés lesz)

Én ezt egyáltalán nem így képzeltem el. Úgy gondoltam, hogy megszületik, és utána jönnek be a rokonok. Nyilván attól függően, hogy melyik napszakban jön világra, vagy még aznap délután, vagy másnap.

Ez nálatok, hogy volt? Kint várt a család egy-fél napot, mire megszületett?

Az én elképzelésem rossz?

Köszönöm előre is! :)

2014. nov. 12. 13:24
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Férjem volt bent velem, kint pedig anyukám és apukám várt. Anyósomék is jöttek volna, de apósom dolgozott akkor, anyósomnak meg nincs jogsija.
2014. nov. 12. 21:15
 22/27 anonim ***** válasza:
Eddig kétszer szültem, mindkettő apás szülés volt, de hogy a folyosón kik és mennyit várakoznak, az engem kicsit sem érdekelt!
2014. nov. 12. 22:12
 23/27 anonim ***** válasza:
en reggel 5-tol voltam szuloszoban, este 8-kor lett meg a baba. lerendeztek minket, ferjem hivta apukamat es anyosomat, akik egyutt aggodtak egesz nap otthon. indultak be (kozel lakunk szerencsere). fel ora mulva bent voltak. bejottek a szuloszobara gratulalni, ott voltak 10 percet. nagyon jol esett. a babat csak masnap lathattak uvegen keresztul.
2014. nov. 12. 23:52
 24/27 anonim ***** válasza:

Igazából a folyosósdi még egy dolog, de utána vagy az van, hogy

1. ők nézegetik és addig nem nálad van a baba, márpedig a kötelező mosáson, mérésen kívül legyen mellre téve, legyetek együtt, ismerkedjetek

2. veled van a baba és rád nyomulnak azonnal megnézni, csak egy kicsit, meg csak megnéz, meg megkérdezi, meg meg meg

Szerintem egyáltalán nem furcsa a gondolkodásod. Én is már az egész elején eldöntöttem, hogy nem is fogunk szólni senkinek, csak mikor már lezajlott minden és már ott tartunk, hogy akár be is jöhetnek. Mert úgy is jönnek. A kórházak nagy részében meg senki sem foglalkozik a látogatási idővel, annyi, hogy vizitre, meg éjszakára elküldik a népeket, de én még nem jártam olyan kórházban (pedig sajnos sokat kellett már látogatni életemben) ahol azt a 2-3 órás idősávot, ami ki van írva betartatnák. A mi kórházunkban is 15:30-tól 17:30-ig van látogatás, attól csak az osztályvezető főorvos írásos(!) engedélyével lehetne eltérni. Elméletben. Gyakorlatban meg egész nap tele van látogatókkal az egész és nem szól senki.

2014. nov. 13. 04:15
 25/27 A kérdező kommentje:

Én is így gondolom, hogy az első néhány óra az csak hármunkról szóljon.

Azért nem semmi, hogy mindenki bent lehet.

Győrben fogok szülni, azt olvastam, hogy itt betartják a látogatást, hát kiderül.

2014. nov. 13. 10:12
 26/27 anonim ***** válasza:

Első gyermekünk délután 4kor született, a férjem végig velem volt. Azonban volt némi komplikáció, így 8 óra után toltak be a szobába. Másnap délelőtt jöttek az én szüleim, tesómék, délután meg a férjem édesanyja.

Második gyermekünk hajnalban született, hihetetlen laza szülés volt, így már a délelőtti látogatáson mondtam édesapámnak, hogy jöhet nyugodtan. (édesanyám akkor tesóméknál volt külföldön, mert náluk is akkor jött a baba) Aznap délután bejött anyósom is. És jól tették, mert másnaptól sajnos látogatási tilalom volt a kórházban.

A harmadik szülést is úgy tervezzük, hogy bejön a férjem ha itthon lesz, ha nem, akkor édesanyám fog bejönni velem.

Azt elképzelni nem tudnám, hogy amíg én vajúdok, addig a család többi tagja kint várna ránk. Szerintem a kórházban sem engednék meg.

Ha jó a viszonyod az anyósoddal, akkor nem lesz ezzel gond, meg fogja érteni!

Mi a távolabbi rokonokat, keresztszülőket, barátokat otthon fogadtuk, mikor már legalább 2 hetesek voltak a gyerekek.

2014. nov. 13. 11:43
 27/27 A kérdező kommentje:

Köszi utolsó!

Jó a viszonyunk, ezért biztos vagyok benne, hogy megérti a dolgot.

2014. nov. 13. 17:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!