Nálatok ez, hogy volt? Ki volt ott?
Előre elnézést a buta kérdésért!
25 hetes kismama vagyok, és tegnap beszélgettünk anyósommal a szülésről. (akivel egyébként jóban vagyunk)
És mondta, hogy majd ő, meg a többi rokon kint vár, amíg én szülök. (apás szülés lesz)
Én ezt egyáltalán nem így képzeltem el. Úgy gondoltam, hogy megszületik, és utána jönnek be a rokonok. Nyilván attól függően, hogy melyik napszakban jön világra, vagy még aznap délután, vagy másnap.
Ez nálatok, hogy volt? Kint várt a család egy-fél napot, mire megszületett?
Az én elképzelésem rossz?
Köszönöm előre is! :)
Igazából a folyosósdi még egy dolog, de utána vagy az van, hogy
1. ők nézegetik és addig nem nálad van a baba, márpedig a kötelező mosáson, mérésen kívül legyen mellre téve, legyetek együtt, ismerkedjetek
2. veled van a baba és rád nyomulnak azonnal megnézni, csak egy kicsit, meg csak megnéz, meg megkérdezi, meg meg meg
Szerintem egyáltalán nem furcsa a gondolkodásod. Én is már az egész elején eldöntöttem, hogy nem is fogunk szólni senkinek, csak mikor már lezajlott minden és már ott tartunk, hogy akár be is jöhetnek. Mert úgy is jönnek. A kórházak nagy részében meg senki sem foglalkozik a látogatási idővel, annyi, hogy vizitre, meg éjszakára elküldik a népeket, de én még nem jártam olyan kórházban (pedig sajnos sokat kellett már látogatni életemben) ahol azt a 2-3 órás idősávot, ami ki van írva betartatnák. A mi kórházunkban is 15:30-tól 17:30-ig van látogatás, attól csak az osztályvezető főorvos írásos(!) engedélyével lehetne eltérni. Elméletben. Gyakorlatban meg egész nap tele van látogatókkal az egész és nem szól senki.
Én is így gondolom, hogy az első néhány óra az csak hármunkról szóljon.
Azért nem semmi, hogy mindenki bent lehet.
Győrben fogok szülni, azt olvastam, hogy itt betartják a látogatást, hát kiderül.
Első gyermekünk délután 4kor született, a férjem végig velem volt. Azonban volt némi komplikáció, így 8 óra után toltak be a szobába. Másnap délelőtt jöttek az én szüleim, tesómék, délután meg a férjem édesanyja.
Második gyermekünk hajnalban született, hihetetlen laza szülés volt, így már a délelőtti látogatáson mondtam édesapámnak, hogy jöhet nyugodtan. (édesanyám akkor tesóméknál volt külföldön, mert náluk is akkor jött a baba) Aznap délután bejött anyósom is. És jól tették, mert másnaptól sajnos látogatási tilalom volt a kórházban.
A harmadik szülést is úgy tervezzük, hogy bejön a férjem ha itthon lesz, ha nem, akkor édesanyám fog bejönni velem.
Azt elképzelni nem tudnám, hogy amíg én vajúdok, addig a család többi tagja kint várna ránk. Szerintem a kórházban sem engednék meg.
Ha jó a viszonyod az anyósoddal, akkor nem lesz ezzel gond, meg fogja érteni!
Mi a távolabbi rokonokat, keresztszülőket, barátokat otthon fogadtuk, mikor már legalább 2 hetesek voltak a gyerekek.
Köszi utolsó!
Jó a viszonyunk, ezért biztos vagyok benne, hogy megérti a dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!